Moteris iškėlė bylą slapta ją sekusio vibratoriaus gamintojui  (1)

Sodoma ir Gomora! Tai kuo žmogui pasitikėti, jei net sekso žaislu – daiktu, su kuriuo jo savininką sieja pats intymiausias ryšys ir kuris pirmai progai pasitaikius lekia pasakoti kažkokiems nepažįstamiesiems, kada, ką ir kaip su juo išdarinėjo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai tokia išmaniųjų daiktų interneto ir didžiųjų duomenų amžiaus realybė. Vieną moteriškę iš Ilinojaus (JAV) taip įžeidė tokia meilės išdavystė, kad ji kreipėsi į teismą.

Rugpjūtį vykusioje konferencijoje „Def Con“ programišiai atskleidė, kad kompanijos „Standard Innovation“ su telefonu susisiejantis ir juo valdomas išmanusis vibratorius „We-Vibe“ siunčia duomenis savo gamintojui. Buvo pademonstruota, kad vibratorius realiu laiku perduoda informaciją apie procesoriaus temperatūrą, vibracijos intensyvumą, naudojimo dažnį, trukmę ir t.t.

„Standard Innovation“ to neneigia – kompanija patvirtino, kad renka „tam tikrus ribotus duomenis“, ir pasižadėjo aiškiau surašyti naudojimo sąlygas vartotojams.

„Tai standartinė praktika – mes renkame ir kaupiame duomenis nuasmeninta forma. Procesoriaus temperatūra reikalinga, kad nustatytume, ar įrenginys veikia teisingai. Apibendrintus vibracijos intensyvumo duomenis naudojame tam, kad geriau suprastume ir tobulintume mūsų produkto savybes“, – reagavo į programišių informaciją „Standard Innovation“.

Kiti gal su tuo ir susitaikytų – paso nuotrauka juk prie duomenų nepridedama. Tačiau atsirado bent viena „We-Vibe“ pirkėja, kurios šis paaiškinimas visiškai netenkino. Rugsėjo 2 d. JAV gyventoja iškėlė bylą „Standard Innovation“, kurioje kaltina kompaniją „negerbiant klientų teisės į privatumą“ ir „pažeidus keletą federalinių įstatymų“.

Prisistačiusi tik inicialais N.P. moteris kreipimesi į teismą nurodo, kad gegužės mėnesį iš atstovo Ilinojaus valstijoje už 130 dolerių nusipirko išmanųjį vibratorių „We-Vibe“. Nuo to laiko juo naudojosi keletą kartų, tačiau nežinojo, kad „We-Connect“ seka ir realiu laiku įrašinėja duomenis, kaip pirkėjas naudojasi įrenginiu.

Be to, „Standard Innovation“ pridėtoje instrukcijoje pamiršo paminėti, kad perduoda asmeninę naudotojo informaciją į savo serverius Kanadoje. N.P. pasipiktinusi, kad taip transliuojami intymiausi duomenys apie žmogų: „Tarp jų – kiekvieno panaudojimo data ir laikas, vartotojo pasirinktas vibracijos intensyvumo lygis, vibracijos režimas, dažnių kaita. Ir, kas visai neįtikėtina, „We-Vibe“ savininko elektroninio pašto adresas!“, – cituoja moters raštą teismui leidinys „Gizmodo“.

Išties, tenka pripažinti, kad ji yra teisi. Nors „Standard Innovation“ prisiekinėja, kad labai kruopščiai saugo savo klientų duomenis, žinome labai daug pavyzdžių, kuo tai baigėsi daugybei kitų. Pats tokių intymių duomenų egzistavimas daiktų interneto amžiuje virsta tiksinčia laiko bomba. Ypač daiktų, kurie tokie artimi savininkės kūnui, kad net...

Hmm, gal to ir užteks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(8)
(18)

Komentarai (1)