„Google“ taps gelbėtoja? Jos technologija padės policijai ir medikams  ()

Šiuolaikiniai vietos nustatymo būdai, naudojantys GPS navigacijos duomenis, padeda policijai, medikams ir gelbėtojams greitai reaguoti į gautą skambutį bei atvykti į įvykio vietą kaip įmanoma greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam, kad šią technologiją būtų galima naudoti pagal nutylėjimą, o ne tik tam tikrose situacijose, „Google“ sukūrė paslaugą pavadintą „Emergency Location Service“.

Ši funkcija gelbėtojams automatiškai perduos išmaniojo telefono vietos koordinates, kai tik paskambinsite pagalbos numeriu.

Šio pranešimo išsiuntimui prietaisas naudos prieinamą Wi-fi tinklą kartu su GPS moduliu arba nustatys jūsų buvimo vietą, remdamasis arti esančių korinio ryšio bokštų signalais.

„Emergency Location Service“ bus automatiškai prieinamas visiems „Android 2.3“ ir naujesnių operacinės sistemos versijų naudotojams. Šiuo metu bandymo režimu ši paslauga jau veikia Jungtinėje Karalystėje ir Estijoje.

Žinant „Google“ mobiliosios platformos didžiulį populiarumą, galima tikėtis visuotinio „Emergency Location Service“ paplitimo, jei iniciatyva pasirodys sėkminga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()