Interneto operatoriai pavargo nuo „Linkomanijos“ skandalo ir Kultūros ministerijai pateikė pasiūlymą kaip viską išspręsti vienu ypu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-09-21 13:57
Paprasčiau ir pigiau butu viską užblokuoti, o leisti tik tas svetaines kurias nurodė policija. Tada kils mažiausiai problemų.
Sebastianas 2016-09-21 15:12
Arba internetą visai Lietuvai atjungt. O man šiaip kitoks klausimas "pasistojo" (ir ne vieną sykį). Nejau jie težino tik linkomaniją? Jėtus Marija, kai filmai.in renka pinigus už filmų ir serialų peržiūras plius parsisiuntimą, visiems yra giliai dzin, bet, kad jau linkomanijoje yra lietuviško turinio - tai čia ojojoj. Galima padaryti kaip vokiečiai daro - proteguoja savo turinį. Formaliai ten vyksta kova su piratavimu (vokiško turinio), o į užsienietišką visiems nusispjauti ar parsisiųs kas ar ne.
kernel_panika 2016-09-21 15:24
As tai manyciau, kad situacija yra mazdaug tokia: visi puikiai supranta, kad 100% techniskai piratavimo problemos neisspresi. Vadinasi, yra imamasi veiksmu, kad ta piratavima maksimaliai apsunkinti paprastam vartotojui (kuriu yra dauguma). Jeigu ateis toks metas, kai piratiniam turiniui gauti reikes, pavyzdziui, normalaus mokamo VPN'o, daug zmoniu gali tiesiog nuspresti, kad neverta isleisti papildpmu pinigu vien tik tam, kad parsisiustum skaitmenini slamsta (kas yra dauguma turinio). Gal tarkime, ju goal'as yra sumazinti kokia 30-70%, o ten tech geek'ai/entuziastai jiems neidomu, kurie visada ras budu.
kestutisz 2016-09-21 15:47
Iš tiesų tai sakyčiau, kad nesupranta nieko. LM adreso, juolab account'ų irgi kažkada niekas nežinojo. Ir kaip čia nutiko, kad tai tapo pats didžiausias raudonas skuduras visų "gynėjų" regėjimo lauke? Lygiai tiap pat ir apėjimai - jei užblokuos DNS, tikrai dar tą pačią dieną visiem regisrtuotiem vartotojam atsiųs informacijos kaip apeiti. Kaip įsijungti TOR'ą ar šiaip VPN. T.t. ir pan
Arthuras 2016-09-21 15:50
VPN'as kainuoja 5-6eur per mėnesį. Jei teisėsauga užbujos ir daug ką uždarys - ar didelė bėda pereiti prie VPN?.. Juolab, kad pačių paketų, kurie keliauja tarp naudotojų, perdavimo jie nesugebės uždaryti. Nereikės net mokamo VPN'o, tam, kad parsisiųsti .torrent failiuką.
amas 2016-09-21 16:02
Manau reiktu tiesiog nukirpti interneto kabelius, LATGAI, seimui ir dar kaikuriom institucijoms. Jie nežinotu nematytu ir gyventu ramiau. Nepatirtu jokių "atakų" ir t.t.
lizunas 2016-09-21 16:39
Nereikia naudoti jokių TOR'ų. Pasikeiti tiekėjo DNS į Google ar OpenDNS ir toliau naudojiesi. Išbandžiau su lošimo tinklalapiais. https://betway.com/ - Blokuojamas https://www.unibet.com/ - Blokuojamas https://lt.unibet-5.com/ - ne blokuojamas (spėju specialus domenas) https://www.unibet.eu/ - ne blokuojamas (registravo gal po LT blokados?) Pas mane DNS senai pakeisti yra pačiame maršrutizatoriuje, tai prolemų dėl Unibet net nepastebėjau
kernel_panika 2016-09-21 16:41
Omenyje daugiau turejau ne pati technini sudetinguma, o aplinkybes. Siais laikais mikliai atsiras user-friendly apps'u ir pan., tad technine dedamoji nera tokia aktuali. Svarbiau yra tai, kiek is esamu "piratu" mokes uz VPN'a, jeigu to reikes. (Nemokami/TOR'as neturi greicio) Gal pvz., 30% nemokes. Draudimus ir pan. visada reikia vertinti ne asmeniskai, o statistiskai. Visiems atrodo, kad "kas gere tas gers", "kas piratavo - pirataus". Kai palyginamos statistikos po visokiu draudimu ar sankciju, jose daznai aiskiai matosi poveikis. Tai turejau omenyje.
kernel_panika 2016-09-21 16:45
Jeigu viskas taip bus paprasta tai puiku. Jeigu sugalvos blokuoti pacius IP'us - bus truputi sudetingiau. Priklauso kiek techniskai bus nueita, apskritai, ne tik LT bet ir EU lygiu. Turint omenyje, kad TOR'o exit node'ai viesai zinomi, kaip ir VPN/Proxiu tiekeju potinkliai, tai teoriskai imanoma prigalvot ir daugiau nesamoniu.
lizunas 2016-09-21 16:50
O tu galvoji, kad tiekėjai ryšys "investuoti" ir blokuoti globaliau? Nemanau, ypač kai dauguma planus virš 100Mbs ima dėl torrent (tarp jų ir aš, nes mėgstu HD turinį - filmas ~30GB). Taigi, jeigu man reiks naudoti VPN, tai aš imsiu pigiausią planą ir jiems bus nuotolio. Pats vaikštau į Lietuviškų filmų kino seansus (tik į Vėlyvio kopijas niekad neisiu ir net nesisiųsiu), o holivudinius filmus siunčiuosi ant HD vaizdo ir su prof. įgarsinimu.
lindemann 2016-09-21 16:54
Kovojimas su interneto piratais, tai kovojimas su vejo malunais. Uzdrausi viena- atsiras dar du, ir taip be galo. Tarkim ateina toks laikas ir visi piratiniai tinklapiai uzdrausti, valio. Ims dabar lietuviai ir pirks brangiausius filmus, zaidimus ir kita brangu turini? Nemanau. Nera is ko. Internetinio piratavimo lygis tiesiogiai priklauso nuo gyventoju ekonominio gerbuvio. Iseitis viena- uzdaryti LATGA ir jai skiriamus pinigus paskirstyti ekonomikos skatinimo projektams.
kernel_panika 2016-09-21 16:58
As manau, kad visas sitas subruzdimas yra apskritai bried'as. Vien del to, kad teisine baze visada lag'ina pagal technologijas ir yra ne tokia lanksti ir greita. Uzdraus kazka viena, atsiras kitos priemones. Uzdraus kitas priemones, atsiras trecios. Finale tures sustot draust, nes draudimai bus virsijantys zmogaus laisves ir taps neadekvatus ar neefektyvus. As daugiausiai siunciu serialus ar keleta filmu (man geru filmu iseina kokie 3 per metus). Vienintele priezastis, kodel tai darau yra ta, kad gyvename kaime vardu Lietuva, kur nera normaliu skaitmeninio turinio platformu. Netflix'as atejo, kurio turinys yra sudas, palyginus su kitais regionais. As manau, kad noreti sutramdyti "piratavima" nepasiulant jokios patogios ir prieinamos legalios alternatyvos yra apskritai fundamentali klaida visom prasmem.
Shinigami 2016-09-21 16:59
Nežinau ar čia bandymas apsunkinti priėjimą kai be linkomanijos yra dar tūkstančiai kitu puslapių. Lietuvoje dar daug yra mokančių rusiškai, tai jie į linkomanija net neina, o eina į rusiškus torrent puslapius. O kas moka angliškai eina į angliškus. Su ta linkomanija kiek jau metu kovoja? Čia greičiau nori parodyti, kad dirba, o ne tik pinigus siurbia ir sau algas išsimoka. Piratavimas paremtas pirataujančio asmens sąžinę. Jei sąžinės nėra, tai niekas vakarų valstybėse nepadės. Nei švietimas, nei kas nepadės. Kova prieš piratavima yra kova su vėjo malūnais. Vienintelis dalykas ką galima padaryti, pasakyti kad tai nėra gerai, ir kad piratavimas nėra Robinhudo veikla. Beto yra ne tik torrentai, bet ir kitos programos.
kernel_panika 2016-09-21 17:01
>>Shinigami Visiskai sutinku. Kazkam reikia kazka irasyt i kokia nors "ataskaita ka dirbai". Kaip kokio laboro ataskaita zinai
obuglas 2016-09-21 17:47
Dėl trijų filmų per metus galima sau leisti ir į kino teatrą nueiti ypač jeigu laikote juos gerus savo skoniui.
kernel_panika 2016-09-21 18:27
As nemegstu kino sales - filmus man patinka ziureti vienam. Bet tai nesvarbu. Pagrindine mano "piratavimo" priezastis nera noras isvengti islaidu, o pilnavertes legalios alternatyvos geram torrent tracker'iui nebuvimas. Daug turinio apskritai isigyti neimanoma, arba tai yra labai sudetinga (1915-1945m filmai, serialai, dokumentika ypac ne amerikietiski). Dalis turinio oficialius release'us gauna veliau, po ju atsiradimo medijoje. Didzioji dalis turinio nera prieinama per viena unifikuota platforma: zaidimams reikia steam/origin, video stream'ams netflix/hulu/amazon, filmams/muzikai itunes/spotify ir t.t. ir pan. Esme tame, kad norint gauti legaliai viska, kas patinka, turi registruotis i eile servisu/shop'u is kuriu didele dalis apskritai lietuvoje nera prieinami. Visi jie naudos skirtingas sistemas, prie kuriu reikes invidualiai prisitaikyti. Apie kazkokius integravimus su home multimedia net nesnekesiu. Hipotetiskai, jeigu pvz. Linkomanija butu tokia kaip yra legali su salyga, kad menesinis mokestis yra koks 30eur, as ji mielai sumokeciau vien del to, kad nereiketu knistis per kruva kazkokiu service provider'iu kazko ieskant ir neaisku ar randant. Cia kas butent del manes.
RomasJankauskas 2016-09-21 18:37
Pikciausia, kad is Linkomanijos nesisiunciu nelegalaus turinio visiskai. Linkomanijoje yra labai daug man reikalingo turinio, kuris nera apsaugotas autorinemis teisemis, tiesiog patogu ten ieskoti, bendrauti su kitais, keistis torentais. Del to, kad keliais ir girti vazineja, nemanau, kad tikslinga pekrasti visus kelius. Ir apskritai, kazka is filmu, muzikos siustis siais laikais nematau prasmes.Viskas, ko reikia, prieinama online, ir daznai legaliai. Gaila, kad Lietuvoj nei Netflix, nei Amazon prime, nei Google play, nei kiti negali pasiulyti tinkamo turinio.
mch0lic 2016-09-21 21:58
Juokas ima iš tų operatorių, kol nebuvo ES sprendimo tai jie kūrė pasakas, pasiteisinimus, baksonojo į įrangos kainas ir t.t, bet tik pasirodė ES sprendimas ir vos ne kitą dieną, kaip šuniukai nuleisom galvom ieško kaip čia dabar kuo giliau tarp žandų sulyst. Apie legalų tūrinį linkomanijoje irgi pasakos, kažkoks mažas procentas jo yra, bet tokio turinio vartotojų vienetai. Galima būtų prisimint mininovą, buvo vienas didžiausių tracker'ių prieš turbūt kokių 10 metų, bet po teisinių procesų (o gal savo noru) buvo pereitą prie legalaus turinio ir dingo visas vartotojų srautas, vienas kitas torrent'as turi daugiau kaip 10 seederių, o didžioji dalis vos 1-2. Iš linkomanijos pusės vėlgi, bandoma įpiršt mintį, kad cenzūra dar kažkas, bet už to slepiasi pajamos iš nelegalaus verslo. Jis nėra toks baisus kaip ginklų ar narkotikų prekyba, bet tuo pačiu mažina autorių / leidėjų / importuotojų / pardavėjų ir kitų susijusių įmonių pajamas, dėl ko galiausiai nukenčia ir kiekvieno iš mūsų piniginės.
Absoliutas 2016-09-21 22:23
O tai kaip ten situacija su laikmenos mokesciu? Gi sake, sumokesi procenta nuo laikmenos ir galesi piratauti, nes ta sumoketa suma atiteks autoriams... Prisipirkau laikmenu, sumokejau ta mokesty ir dabar nieko siustis negaliu? Tai, kam tas laikmenos mokestis tada?
mch0lic 2016-09-21 23:32
Nebuvo niekada tokio pasakymo ar išaiškinimo, o ir pats įstatymas piratavimo neįteisina.