Interneto operatoriai pavargo nuo „Linkomanijos“ skandalo ir Kultūros ministerijai pateikė pasiūlymą kaip viską išspręsti vienu ypu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2016-09-22 00:27
Tegu tik nejuokina. Linkomanija pagrinde naudojau tik dėl filmų/serialų ar kitko tik dėl lietuviško igarsinimo, tik tam. O visa kita, net neaktualu kai yra tonos EN torrent svetainių, kitos net nereikalavo registracijos ar naudojimo srauto, tik kaip kažkada buvo parašyta - "Imkit mane ir skaitykit", tai va imi ir siunti. O kaip su Youtube? Juk iš ten vos keliais paspaudimais parsiusi muzika/video ir kitka, nemokant nei cento niekam. Pabaigai, tam ir reikia to interneto spartos siuntimams, o ne portalų skaitymui ir youtube žiurėjimui hahaha.
immortallt 2016-09-22 09:20
Piratavimo priežastis paprasta, ir net ne kaina pirmoje eilėje. Kad įsigyti legalią kopiją, turi ilgai laukti, kol ji tampa prieinama įsigyti, tada kol tau atsiųs, nes vis dar daug kas pardavinėja tik kompaktais (dar reikia turėti ir dvd-player'į). O blogiausia, tau dar reikia tai surasti per 101 puslapį. Daug paprasčiau, kitą dieną nei parodė JAV parsisiųsti linkomanijoje 3 mygtukų paspaudimu. Jei 4 mygtukų paspaudimu būtų galima tai daryti už 10€, absoliuti dauguma tai ir darytų. Netflix platforma gera, bet turinio trūksta.
Absoliutas 2016-09-22 10:47
Tai kuriems galams tas laikemnos mokestis?
Myslius 2016-09-22 12:15
Dėl to kaip papirko Guoga kad uždraust kokurentų pokerius tai yra gėda. Gerai kad jį suvalgė, dar ne taip jam reiktų, už papirkinėjimus pasodint neblogai būtų. O linkomaniją anksčiau ar vėliau uždarys. Uždarykit linkomaniją, atšaukit rinkmenos mokestį ir nutraukit dns draudimus pokerio puslapiam. Kažkaip Lietuvoj čia atvirkščiai. Šelpiam muziką kurios neklausom, blokuojam puslapius kuriais naudojamies ir pirataujam sau į sveikatą nors IT lygis gana aukštas.
mch0lic 2016-09-22 12:44
Neklausk, aš to įstatymo neprastuminėjau ir jam nepritariu. Jei to fondo įplaukos didesnės nei administravimo išlaidos, spėčiau išsidalina galbūt keltas įmonių, greičiausiai leidėjai, ir manau autorių tos įplaukos greičiausiai nepasiekia. Kas dėl prieinamumo, nežinau kaip su filmais ar žaidimais, bet muziką, programinė įrangą ir knygas galima įsigyti taip pat greitai ir dar turbūt papraščiau nei jų ieškot piratiniuose puslapiuose. Vos ne primas rezultatas google - knygute (taškas) lt, aišku tų knygų nedaug gal net yra geresnis pardavėjas, bet prašau 2.20 - 3.30EUR (1h - 1.5h darbo dirbant už MMA, čia brangu???) už el. knygą. Imant knygas užsienio kalbom nemažai jų prieinama ir nemokamai, tam pačiam amazon ar itunes. O šiaip, jei nėra patogaus būdo įsigyti vieną ar kitą produktą visada gali kurt e. parduotuves ir sudaryt tam sąlygas. Už bet kokius pardavimus uždirbsit kaip pardavėjas.
immortallt 2016-09-22 13:00
mch0lic, žaidimams jau didžioji dalis prieinama per steam. Padaro akcijas, tai tikrai be problemų galima įsigyti. Knygoms... Na kaip čia pasakius, gal per metus pasitaisė. Prieš metus mamai sukėlinėjau, kuri norėjo tik lietuvių kalba, tai legaliai pirkti nebuvo ko, o kainos daug kur kaip įprastų knygų buvo. Jei pasipildė asortimentą ir susitvarkė kainas bei padarė elektroninės knygos formatą, o ne PDF užrakintą!!!!!!! tada šaunu. Bet ir iš tavęs suprantu, kad asortimento nėra, turi raustis per 10 vietų. Filmų prieinamumas legaliai - prastas. Serialų - dar baisiau. Kurti e-parduotuvę, ne išeitis jei nesi labai įtakingas ir su daug pažinčių bei pinigų. Jei pardavinėsi, kaip dabar įprasta - nieko nepasieksi. Turi keisti iš esmės veiklos modelį. O tai padaryti turi leidėjai suprasti ir nusileisti ant žemės. Siekti gauti ne 30€ už filmo kompaktą, o sutikti, kad už peržiūrą jiems sumokės pvz 0.5-1€ ar kažkas pan.
Arns 2016-09-22 13:09
Pilnai sutinku, kad tik kompiuterinių žaidimų leidėjai nusileido prie rinkos ir kuria sistemas maksimaliai naudingas vartotojams. Kino industrija, programų ar dar baisiau intelektualinės informacijos kūrėjai vis dar akmeniniais kirvukais mosuodami bando gesinti ugnį. Apie Lietuvos atstovus net nėra ko kalbėti, iki akmens amžiaus nelabai priaugę dar. Šioje srityje praktiški šalinamasi bet kokių atsakomybių už teikiamas įprastines paslaugas, kur čia dar tikėtis įnovatyvių sprendimų. Atrodo turime vieną geriausių pasaulyje interneto tinklų, bet juos sugeba išnaudoti tik būtent nelegalaus turinio siūlytojai.
mch0lic 2016-09-22 13:36
Aš asmeniškai daugiausiai perku el. knygas iš amazon arba jei reikia popierinių iš ebay ( radau tikrai puikų pardavėją UK iš kurio visada ir perku ). Pirmą kartą ieškant aišku kažkiek laiko praleidi, bet kai turi išsirinkęs pardavėjus kurie tenkina poreikus viskas tikrai greita ir paprasta. Kas dėl kainų, matai čia daug kas į tą kainą įeina. Pirma leidėjas norės kažkiek gaut už filmo kopija (pvz 10USD), jei leidėjas įpareigos įsigyt kopijas iš jų tau kainuos importas, prisidės dar ir 21% PVM, tada dar priskaičiuok verslo administravimo išlaidas ir sandelį kuriame tu tuos diskus saugosi, darbuotojų atlyginimus. Jei taip atsisėstum ir suskaičiuotum viską iki paskutinio cento tikrai susidarys panašios sumos už kurias ir siūloma įsigyt tuos filmus lietuvoje. Dėl kontaktų taip pat klysti. Pagrindinis verslo tikslas uždirbt pelną, jei nelipsi kitiem ant galvų ir neatiminėsi iš jų pelno, tikrai atsiras įmonių kurios su tavim dirbs. Aišku naivu būtų tikėtis, kad pirmą dieną su tavim sutartis pasirašys didžiausios Holivudo studijos, bet visokie indie filmų kūrėjai ar pan bus kaip minimum suintriguoti bent jau susitikt ir aptart detales.
sub 2016-09-22 14:06
Jei netflix būtų bent kiek nors padoraus turinio Lietuvoje prieinamo, būtų px tie torentai. Muzika ir taip Spotify, ar kitas 6 eur/mėn biesas, žaidimai Steam platformoje, o va su filmais ir serialais nieko doro nepasiūlo. Galėtų gabūs žmonės startupą daryti panašų į Netflix. Ir šiaip, kalbant apie internetą, 100 mbps netenka prasmės be torentų, jaučiu tuoj pilnai užteks 4g jei į torentus nelysiu.
geziokas 2016-09-22 15:31
gal gali įvardinti žmones, kuriuos papirko? nes nei įstatymo kūrėjai, nei už jį balsavę nebuvo liberalai. Marijui Grigoniui taip pat tiko šis įstatymas, netgi labiau, nei Guogai. Oi, jūs nežinot kas jis toks? Google it
immortallt 2016-09-22 15:40
mch0lic, aš sakau kompaktai atgyvena. pamiršk juos. Jei juos toliau bruks kaip legalią alternatyvą torentams - gali užsidaryti. Užsimaniau filmą pažiūrėti - torrent'ai leidžia po 5minučių žiūrėti. Užsisakyti diską? Nu po pusmečio negu pasirodo filmas, gali pradėti ieškoti, o tada gauti kompaktą po kokios savaitės. Dar žiūrėk į paštą reikės eiti stovėti pusvalandį. Arba mokėsi už atsiuntimą ir turėsi derintis su kurjeriu. Čia tau XXI amžius? Jei toks požiūris į klientą, piratavimas toliau klėstės. Jei kiekvieną filmą/serialą atskirai turės pirkti - nieko nebus. Netflix platforma gera, turinys per siauras. Dėl kontaktų - jei nori daryti biznį kaip kiti, o ne padaryti taip, kaip turi būti. Apsimeta, kad siekia išnaikinti piratavimą, bet realiai siekia nesikeisti, kai pasikeitė pasaulis.
mch0lic 2016-09-22 17:01
Aš suprantu, kad jie atgyvena, bet tu pats paimei pavyzdį su 30€ kompaktu, ignoruodamas visas kainos dedamasias. Dėl Netflix ir alike, tai jų orginalus turinys bus iš karto prieinamas, su Holivudo/Bolivudo turiniu dėja situacija tokia, kad pirma turinys prieinamas kino teatrams kur didžiausias pelnas, o vėliau TV kanalams, ir galiausiai dvd/vod etc. TV kanalai dar gali įtraukt sąlygas kurį laiką turėt išskirtines teises į tą kūrinį šalyje/regijone, vadinasi VOD dar ilgiau bus neprieinamas. Didžiausia problema su filmais/serijalais yra ta, kad tai vienkartinis turinys (vienam pažiūrėjimui), todėl leidėjam nėra naudinga iš karto leist DVD ar VOD versijų, nes papraščiausiai ta pačia dieną atsiras piratinės kopijos ir stipriai smuks kino teatrų lankomumas, kris transliavimo licenzijų kainos ir pan.
Arns 2016-09-22 18:03
mch0lic, bent dėl serialų, nueik į bet kurį JAV TV portalą ir jei būsi iš JAV IP, tu galėsi žiūrėti ką nori. Už tam tikrą sumą bus prieinami kad ir prieš 10 metų rodyti epizodai. Kas yra Lietuvoje? Ne tik kad neviskas yra talpinama, bet ir tas patalpintas turinys po 14 dienų ištrinamas. Taigi arba piratauji arba lauki kol per TV vėl pradės rodyti (bet pvz LNK savo jau kartojamų epizodų nebe sudeda į tinklalapį, tad esi tiesiogiai prie TV žiūrėjimo realiu laiku pririšamas). Su tokiu "turiniu" tikrai esi ne konkurentas "piratams", kurie pasirūpina žiūrovo poreikiais.
Arthuras 2016-09-22 20:41
Pritariu minčiai, jog žaidimų kūrėjai kuo puikiausiai prisitaikė prie pasikeitusių sąlygų (geriausias pavyzdys - Steam). Likę tik loja, kaip šuneliai, paskui nuvažiuojantį traukinį.
mch0lic 2016-09-22 21:15
gyventojams. Aš nežinau kaip su lietuviškom komercinėm tv, bet LRT turi savo mediatekoje ir 2 metų senumo orginalių laidų, o su užsenietišku turiniu viskas yra apibrėžiama licenzijose, todėl čia galėtų pakomentuot tik tie kurie dirba komercinėse televizijose, mano spėjimu tai nėra ekonomiškai naudinga dėl pernelyg mažos rinkos ir didesnių kaštų.
Arns 2016-09-22 21:35
mch0lic, tai apie ką kalbam? Jei neturi ko pasiūlyti, tai nesistebėk ir rezultatais. Tas pats Netflix prašo Lietuvoje tiek pat kiek JAV, bet daugiau nei trečdaliu mažiau turinio duoda. Ar reikia stebėtis, kad Lietuva, Latvija ir dar kelios šio regiono valstybės pirmauja pagal nelegalaus turinio (bent jau filmų/serialų) peržiūrose? Ar čia įsivaizduojama jog niekas nežino kas kitur dedasi ir nebandys pagal naujausias madas sekti įvykius? Koks požiūris toks ir atsakymas.
immortallt 2016-09-22 21:43
mch0lic, nekalbu, kad filmai turi atsirasti tą pačią dieną, kaip kino salėse. Tegul kad ir mėnesį po kino salių, kaip kad DVD išeina, ar net porą dien vėliau. Dėl serialų - diena vėliau normalu. Po pusmečio kai baigiasi sezonas - jau senai visi bus pasižiūrėję nelegaliai. Kodėl? Nes legaliai net nebuvo galimybės. Jei nori mažinti piratavimą, turi pateikti patogią versiją laiku ir už normalią kainą. Arba tegul visai nepasiima tos dalies ir sėdi bambėdami bei rėkaudami, kaip baisu piratavimas.
Myslius 2016-09-22 22:43
Tai kaip buvo priimtas istatymas ir kaip jis buvo staigiai ivykdytas tai mazu maziausiai keista. Vardu nori, irodymu ir pan. Tai pazeidzia EU laisvos rinkos istatyma. Nacionaliniai paslaugu draudimai sajungos viduje yra negalimi. Within the framework of the provisions set out below, restrictions on freedom to provide services within the Union shall be prohibited in respect of nationals of Member States who are established in a Member State other than that of the person for whom the services are intended.
geziokas 2016-09-23 08:13
Pas tamsta yra selektyvi atmintis. Prisimeni tik tuos įvykius, kurie tau aktualūs. Tai ne pirmas ir nepaskutinis įstatymas, kuris praėjo konvejeriu, net deramai neišnagrinėjus ir neišklausius argumentų ir kontragumentų. Taigi, jei neturi įrodymų, kad Guoga kažką papirkinėjo, tai gali ir nesišlaistyt kaltinimais. Kaltinti reikia tuos, kurie pateikė šį įstatymą. Kartais pabandyk atsidaryti Seimo puslapį ir pasiieškoti informacijos
mch0lic 2016-09-23 12:53
Nu negali serialas pasirodyt kitą dieną, netflix'e ar dar kažkur. Jei nusipjausi šaką ir atiduosi serijalą netflix'ui (globaliai), automatiškai nebeparduosi jokiam pasaulio TV kanalui, netenki krūvos pajamų, o tv kanalai nepriks jokio serialo nežinodami jo reitingų, ir taip gaunais 6-12 mėnesių laukimo periodas. Jei imt JAV, ten gali parodęs sezoną ar netgi vieną epizodą atiduot netflixui, nes tai tau generuos papildomas pajamas, ir jei atiduosi po vieną epizodą nereiks rūpintis net serveriais ir pralaidžiomis linijomis, ir t.t. Mane patį iš tikro nervina, kad kai kurių serialų jau pvz 3 sezonas JAV pradedamas rodyt, bet lietuvoje netfix'e dar net antro nėra, bet nepirataujant daugiau išeičių kaip ir nėra (nebent gal amazon), o ir mano youtube subscription'ai per savaitę sugeneruoja pakankamai kontento, kurio paprastai viso net nepažiūriu.