Išskirtinis vilniečių poros namas turi daugiau aukštų, nei gali atrodyti  (1)

Architektė Eglė Prunskienė džiaugiasi, kad jos klientams – brandžiai biofizikų porai – pavyko pasistatyti tikrus svajonių namus. Tai erdvus dviejų aukštų būstas ramioje Antakalnio vietoje. Pritaikę statinį prie nelygaus sklypo reljefo šeimininkai namo interjerą patikėjo kartu su dukra Ieva dirbančiai kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egzotiškos detalės

Šių vilniečių būstas – išskirtinis, pamačius jį iš kiemo pusės atrodo, kad tai vieno aukšto pastatas, tačiau žvelgiant iš gatvės matyti, jog čia stūkso dviaukštis. Apatinėje erdvėje įrengtos pagalbinės patalpos ir svečių kambarys, iš čia galima lengvai patekti į vidinį kiemelį, iš kurio pro vitrininius langus į namus sklinda natūrali saulės šviesa.

Antrame aukšte įrengtos pagrindinės erdvės: svetainė su virtuve, biblioteka, darbo kambarys, miegamasis, drabužinė bei vonios kambarys. Iš visų šių erdvių taip pat galima lengvai patekti į pušų apsuptą kiemą.

„Nors interjero kūryba buvo patikėta mums, šeimininkai jau buvo išsirinkę patvarią grindų dangą. Tai egzotinio medžio masyvas „Tarara amarilla“, ypatinga, gana reta medžiaga, ilgainiui keičianti spalvą.

Ši mediena baldams, durims ar kitoms detalėms gaminti nėra gabenama į Lietuvą, todėl norėdamos išsaugoti vientisą interjerą ieškojome kuo panašesnio atspalvio medžiagos, galop čia pritaikėme akmenmedį“, – pasakojo E.Prunskienė.

Parinktos kitos vidaus detalės priderintos ir prie pastato išorės, pavyzdžiui, skalūnų apdaila dengia ne tik namo fasadą, bet ir svetainės, vonios, miegamojo erdves.

Patiko kūrėjų braižas

Architekčių sukurtus darbus internete radę šeimininkai daugybės pageidavimų naujajam būstui neturėjo. Jiems patiko savitas kūrėjų braižas, todėl iš pateiktų vizualizacijų pavyko nesunkiai išsirinkti labiausiai patinkančius sprendimus.

Vienintelis specifinis poros prašymas buvo biblioteka, kuri įrengta antrame aukšte, priešais vitrininį langą su vaizdu į kiemą. Čia yra ir skaitymo gultas ant prailgintos palangės.

„Taip pat pakoregavome šio namo projektą – virtuvėje iškirtome dar vieną langą, iš ten matyti tolimesnė Antakalnio panorama. Sukantis virtuvėje pailsi žmogaus akys, jo žvilgsnis gali nukrypti kiek toliau, o vaizdas pro svetainės langus atsiremia į kalną bei pušis“, – kalbėjo E.Prunskienė.

Interjerui – dvejų metų darbas

Namą dengia nestandartinis trapecijos formos stogas, todėl architektėms teko nemažai pasukti galvą, norint tinkamai suprojektuoti būsto lubas bei sukurti jaukų vaizdą. Dvejų metų pastangos įrengiant šias daugiau nei 240 kv. metrų erdves atsipirko – jomis džiaugiasi ir kūrėjos, ir šeimininkai.

„Džiugu, kad su klientais dirbome darniai: viską derinome iki mažiausių smulkmenų, pavyzdžiui, padėjome išrinkti paveikslus, pasirūpinome kiemo kraštovaizdžiu“, – vardijo E.Prunskienė.

Visi daugiau nei 240 kv. metrų ploto namuose esantys kietieji baldai buvo suprojektuoti individualiai, išskyrus minkštąją dalį bei stiklinį svetainės stalą. Anksčiau bute gyvenę šeimininkai dabar džiaugiasi turėdami jaukius ir erdvius kambarius sau ir svečiams, kuriuos priimti galima pirmame aukšte arba darbo zonoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Erika Ožekauskienė
(8)
(88)
(-80)

Komentarai (1)