Protu nesuvokiami „Intel“ šedevrai: kas gi iš tikro tepama po „Kaby Lake“ procesoriais? (Foto)  (6)

Naujieji „Kaby Lake“ procesoriai oficialiai dar nepristatyti, bet jau matėme ne vieną tokių procesorių apžvalgą. Jose pastebėjome, kad naujieji procesoriai kaista kiek labiau nei pirmtakai su „Skylake“ architektūra. Panašu, kad „Intel“ pasistengė dar labiau ir vietoj termo pastos tarp procesoriaus šerdies ir karščio dangtelio pradėjo tepti neaišku ką, nors atrodė, kad blogiau jau nebegalėjo būti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiai problemai spręsti yra vienas elementarus žingsnis – procesoriaus termo pastos keitimas, kitaip žinomas kaip delid‘inimas, bet jį turėtų atlikti įgudę, ne su dviem kairėm rankom esantys žmonės, nes sugadinti procesorių labai lengva.

Tokių delid‘inimo bandymų, veikiausiai, niekas nesitikėjo pamatyti iki oficialaus „Kaby Lake“ procesorių išleidimo. Bet štai, „Anandtech“ forume naudotojas „RichUK“ į rankas gavęs „Intel Core i7-7700K“ ir jam pakeitęs termo pastą pateikė įdomius rezultatus.

Jis savo i7-7700K sugebėjo paspartinti iki 5 GHz, tam buvo panaudota 1.344 įtampa. Tada procesorius kaito kone iki 100 laipsnių pagal Celsijų, o „Prime 95“ testas greitai „lūždavo“. Aušinimui buvo naudotas „Corsair H110i“.

Pakeitus tarp procesorių šerdies ir karščio dangtelio esančią termo pastą į „CoolLaboratory Liquid Ultra“ temperatūros nukrito apie 30 laipsnių, jos vidutiniškai siekė 66 laipsnius pagal Celsijų. Testo metu aušinimui panaudotas „Kraken X62“. I7-7700K ir toliau veikė 5 GHz dažniu su 1.344 įtampa. Taip patobulinus procesorių jis sugeba  išsilaikyti „Prime 95“ teste.

Šių bandymų išvada gan paprasta: „Intel“ ir vėl stipriai taupo ant termo pastos, net tokiems procesoriams, kurie skirti entuziastams ir kainuoja tikrai brangiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(69)
(12)
(57)

Komentarai (6)