BMW pasiekė precedentinį teismo sprendimą: plagijavimo ir kopijavimo rojus baigiasi ir Kinijoje?  (1)

Teismas Šanchajuje nurodė dviem kinų bendrovėms ir vienos iš jų steigėjui sumokėti 3 mln. juanių (414 tūkst. 508 eurus) automobilių gamintojai BMW už įmonės ženklų, panašių į garsiojo Vokietijos koncerno ženklą, registravimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks teismo sprendimas – reikšminga pergalė stambiai užsienio įmonei Kinijoje, savotiškas ženklas, reiškiantis, kad valstybėje, kur aktyviai padirbinėjama viskas, kas tik įmanoma, teismai vis dėlto vertina kėsinimąsi į įmonės ženklą kur kas rimčiau, rašo „Autonews“.

Kaip teigiama Šanchajaus intelektinės nuosavybės teismo parengtuose dokumentuose, vienas iš asmenų, kuriems pateikti kaltinimai, – tai Zhou Leqinas, 2008 m. Kinijoje įregistravęs įmonę „Deguo Baoma Group Holdings Limited“, kurios pavadinimo vertimas atitinka frazę „vokiečių BMW grupė“. Turėdamas registruotą įmonę jis nusipirko ir įregistravo prekės ženklą BMN, kurios logotipas labai panašus į BMW.

Pats Zhou Leqinas komentuoti situacijos nepanoro. Mados prekių įmonė „Chuangjia“, kuriai taip pat teks sumokėti baudą, panaudojo šį įmonės ženklą ant savo gamintos produkcijos – drabužių, avalynės ir rankinių. Tokia praktika taikyta ne vienerius metus. Kaip teigiama teismo dokumentuose, kaltinamieji pasinaudojo šio prekės ženklo reputacija siekdami komercinių tikslų.

Gruodžio mėn. pradžioje Kinijos aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, kuris buvo palankus buvusiai krepšinio žvaigždei Michaelui Jordanui. Tada buvo išspręstas ilgai trukęs teisinis ginčas, kai vietinė sportinės aprangos įmonė naudojo kinišką sportininko vardo versiją. Iki tol teismo nutartys profesionaliam sportininkui buvo nepalankios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (1)