„Samsung Gear S3“ jau prekyboje: ar tikrai verta dėl jo aukoti 400 eurų? (Video)  (4)

Pagaliau prekyboje pasirodė išmanusis laikrodis „Samsung Gear S3“. Tai jau trečias šios kompanijos laikrodžio modelis. Solidžiai atrodantis, patogiai valdomas ir daug naudingų darbelių galintis atlikti technologinis „žaisliukas“. Išbandžius jį, ranka taip ir siekia piniginės, tačiau pamačius kainą, ryžtas mąžta ir minčių kyla įvairių. Tad ar duoda „Samsung“ pakankamai priežasčių palengvinti savo sąskaitą keliais šimtais eurų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji laikrodžiai žadėjo tapti kita technologine inovacija, kuri būtų pakeitusi prieš dešimt metų prasidėjusį išmaniųjų telefonų cunamį. Šiandien jo bangos slopsta, nes net ir Kinijos gamintojos šiandien gamina ragelius, nedaug nusileidžiančius „smartfonų“ stichiją išlaisvinusios „Apple“ telefonams. Natūralu, kad išmanieji laikrodžiai laikyti (ir vis dar laikomi) kitu žingsniu išmaniosios elektronikos evoliucijos grandinėje.

Deja, nors dauguma elektronikos įrenginių gamintojų jau yra pristačiusios trečios kartos savo išmaniuosius laikrodžius, niekaip nepavyksta įžiebti tos ugnelės vartotojų širdyse. Niekas nemiega naktimis palapinėse prie elektronikos prekių parduotuvių, kad ryte galėtų pirmieji įsigyti išmanųjį laikrodį.

„Samsung Gear S3“ yra vienas kokybiškiausių rinkoje esančių išmaniųjų sekundžių „rokuotojų“ – elegantiškas ir gan prabangiai atrodantis korpusas, raiškus ir didelis ciferblatas, patvarus stiklas, ištvermingas akumuliatorius, daugybė aksesuarų, super-patogus valdymas. Bet kaip toje dainoje – „Kažko nėra, kažko nėra – lyg artimų...“ – trūksta vienos, pagrindinės „natos“, kuri priverstų neabejojant padėti ant stalo 400 eurų.

„Samsung“ išleido dvi savo išmanaus laikrodžio modifikacijas – sportiškesnio dizaino „Frontier“ bei klasikinę išvaizdą turintį „Classic“. „Viduriai“ šiuose laikrodžiuose yra identiški, tačiau išorinė išvaizda šiek tiek skiriasi. Redakcijoje testavome masyvesnį ir grubesniu dizainu pasižymintį „Samsung Gear S3 Frontier“.

Verslo klasė

Šiandienos pasaulyje, perpildytame neramių žvilgsnių į milijardus išmaniųjų ekranų, laikrodžiai, atrodė, pasmerkti išmirimui. Kam ant riešo reikalingas vienintelę funkciją gebantis atlikti įtaisas, kai laiką pasižiūrėti galima telefono ekrane, kurio virtualiose gelmėse skęsta beveik kiekvienas mūsų?

Visgi laikrodžiai išliko kaip estetinę vertę teikiantys aksesuarai, taip pat jie tapo tam tikrais svarbių (ar svarbiais save laikančių) žmonių „antpečiais“, pagal kuriuos lengva atpažinti viršesnį ar žemesnio rango verslininką, politiką, žvaigždūną.

„Samsung“ dizaineriai šioje vietoje tikrai pasistengė – „Gear S3 Frontier“ atrodo ypač solidžiai ir elegantiškai. Juodas, masyvus, šlifuoto metalo korpusas, plastikinių dalių veik nėra. Iš pirmo žvilgsnio „Gear S3 Frontier“ atrodo gal kiek agresyvokai, tačiau tikrai neperžengiama beskonybės riba. 62 gramus sveriantis aksesuaras maloniai guli ant riešo – visos detalės „gula“ tobulai, niekas nekliba, nesimakaluoja, nebarška.

Visgi smulkesnių riešų savininkams ir savininkėms vertėtų pabandyti „Classic“ arba kitos gamintojos modelį – kitaip 1,3 centimetro storio laikrodis iššaukiančiai pūpsos ant rankos. Dirželių prikurta devynios galybės – įvairios tekstūros odinės ar silikoninės lengvai ir greitai pakeičiamos, tad laikrodį nesunkiai pritaikysite prie savo aprangos ar nuotaikos.

„Gear S3“ turi patogų įkrovimo stovą, įstačius į šį stovą laikrodį, pastarasis tvirtai laikosi dėl magnetinio tvirtinimo. Pilnai įkrautas aksesuaras „išgyvena“ vidutiniškai apie dvi su puse dienos – įkrauti 380 mAh talpos akumuliatorių užtrunka apie dvi tris valandas. Bandant laikrodį toks įkrovimų periodiškumas beveik neerzino – žinoma, kad norėjos visą savaitę nekrauti laikrodžio, bet visgi suprantama, kad į tokį nedidelį įtaisą neįkiši žvėriškos baterijos.

Realybės imitacija

Korpusas korpusu, tačiau labiausiai į akis juk krenta laikrodžio ciferblatas, todėl „Samsung“ inžinieriai įdėjo pastangų tobulindami „Gear S3“ ekraną. 3,3 centimetro skersmens ir 360x360 (278ppi) raiškos ekranas tiesiog švyti spalvomis ir kontrastu. Net ir žiūrint į jį iš arti, labai sudėtinga įžvelgti paskirus vaizdo taškelius – mechaninių laikrodžių išvaizdą imituojantys ciferblatai detalūs, o jais keliaujančios rodyklės daro tai preciziškai tiksliai.

Tad jei ne iš ekrano sklindanti šviesa, galima būtų sumaišyti su įprastu mechaniniu laikrodžiu. Visgi puikiai atrodantis „Samsung“ organinių šviestukų (AMOLED) ekranas turi ir trūkumą – net ir sumažinus jo šviesumą iki minimumo, tamsoje jis gan nemaloniai spigina į akis.

Ekranas padengtas ypač patvariu ir smūgiams atspariu „Corning Gorilla Glass SR+“ stiklu, tad gamintoja žada, kad vaizdo negadins įbrėžimai. Ir iš tiesų, pabaigus trijų savaičių testą, stikliukas buvo tarsi naujas ir neturėjo nė vieno įbrėžimo. „Gear S3“ laikrodžiui suteiktas IP68 standartas, kuris rodo, jog aksesuaras „nebijo“ vandens ir dulkių – tad laikrodį laisvai galima dėvėti duše ar paplūdimyje.

Suk, suk ratelį

Bene didžiausių liaupsių nusipelno „Samsung“ inžinierių sukurtas „Gear S3“ valdymo būdas – sukant aplink ciferblatą esantį dantytą ratuką. Sukant jį, „einame“ per skirtingus programėlių ir funkcijų „langus“ bei meniu punktus – tą patį veiksmą atliktume braukdami pirštu per liečiamąjį ekraną. Šis apvadas sukasi lengvai, tačiau ne per lengvai, suėmus ratuką pirštais, jie gerai „įsikabina“ ir neslysta. Dešiniojoje „Gear S3“ briaunoje yra du mygtukai, kuriais yra paleidžiamos ir valdomos išmaniojo laikrodžio programėlės.

Pasidalinkite su draugais
(17)
(5)
(12)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: