Nieko nereiškia, bet vis tiek įdomu - kaip atrodo tie BMW vairuotojai, kurie sukelia avarijas?  (30)

Dažnai visuomenėje yra suformuojamas požiūris, kad BMW vairuotojai leidžia sau nesilaikyti Kelių eismo taisyklių ir jaučiasi viršesni keliuose, todėl į eismo įvykius dažniausiai patenka būtent šios markės automobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmiausia šioje situacijoje reikėtų akcentuoti, kad eismo įvykių sukelia ne automobiliai, o vairuotojai“, – pabrėžia Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Avarijų priežastis – BMW?

Draudikai paneigia mitą, kad BMW vairuotojų sukeltos avarijos nėra rodiklis, nurodantis, kad tik šios markės automobilių vairuotojai patenka į eismo įvykius.

„Kalbant apie automobilių markių ir eismo įvykių statistikos sąsają, reikia pabrėžti, kad automobilių pardavimo rinka koreliuoja su eismo įvykių tendencijomis. Jei rinkoje išpopuliarėja kuris nors automobilio modelis, markė, tai atsispindi ir eismo įvykių statistikoje pagal automobilių markes, kadangi jų eksploatuojama daugiausiai“, – sakė „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Remiantis Valstybinės įmonės „Regitra“ duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje daugiausia registruota šių transporto priemonių:

1) „Volkswagen“ – 2870 vnt.;

2) „Toyota“ – 2664 vnt.;

3) „Škoda“ – 1910 vnt.;

4) „Nissan“ – 1407 vnt.;

5) „Renault“ – 1069 vnt.

Paklausite, tai kurgi BMW? Bavariškų automobilių praėjusiais metais registruota 667 vnt. ir pagal bendrą visų registruotų transporto priemonių skaičių jie atsiduria septintoje vietoje. Vadovaujantis draudikais, daugiausia eismo įvykių fiksuojama su pirmajame trejetuke esančiais automobiliais.

Tipiniai BMW avarijų sukėlėjai

Kadangi visuomenėje vyrauja gana gajus nusistatymas prieš BMW markės automobilius, panagrinėkime, kas tie tipiniai BMW vairuotojai, kurie dažniausia patenka į eismo įvykius?

Statistika per daug nestebina – brangiausias avarijų pasekmes sukelia 19-mečiai. Jų sukeltų avarijų vidutinė žala yra trečdaliu didesnė nei visų jaunų vairuotojų (iki 27 metų) vidurkis ir net 44 proc. didesnė nei vyresnių vairuotojų vidutinė žala.

„Tikėtina, kad taip yra dėl to, kad jie įsidrąsina ir antrais vairavimo metais elgiasi neatsargiai, vairuoja ne taip atidžiai, praranda natūralios baimės jausmą“, – teigė „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius.

Prie viso to dar tenka pridėti, kad mėgstamiausias jaunuolių pasirinkimas – galingas automobilis, kuris taip pat būtų nebrangus. Būtent šiuos kriterijus atitinka senesni BMW automobiliai. Tą liudija ir statistika – senesnių nei 10 metų BMW vairuotojai dažniau patenka į eismo įvykius nei naujesnių.

Pastebima, kad mieste užregistruojama daugiau BMW avarijų nei užmiestyje, tačiau vidutinis miesto avarijos nuostolis – 660 Eur, o užmiestyje jos atsieina brangiau – 750 Eur.

Daugiausia eismo įvykių įvyksta didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune, brangiausios vidutinės avarijos – Kaune. Panevėžyje vidutinės avarijos nuostolis yra 12 proc. mažesnis nei Kaune.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(20)
(-13)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: