Specialiai Putinui sukurtas limuzinas - Putinmobilis jau ant konvejerio (Foto)  ()

Rusiškuose automobilių naujienų portaluose pasirodė naujos projekto „Kortežas“ nuotraukos. „LiAZ“ sunkvežimių gamykloje buvo pastebėtas vienas pirmųjų kėbulų. Skelbiama, kad jam buvo atliekamas bandomasis gruntavimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-05-02 Specialiai Putinui sukurtas limuzinas - Putinmobilis jau ant konvejerio (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia portalas drom.ru, senoji „LiAZ“ gamykla bus įtraukta į naująjį „Kortež“ projektą. Jos patalpose automobilių kėbulai bus ruošiami dažymui.

Reikėjo didelės vonios

Pastaroji procedūra bus patikėta Maksvoje įsikūrusiam moksliniam automobilių ir variklių tyrimų institutui (NAMI). Ten pat prabangios transporto priemonės bus surenkamos iki galo.

„LiAZ“ gamykla kėbulų ruošimui buvo pasirinkta todėl, kad joje yra pakankamai didelės vonios, į kurias būtų panardinti ne tik ruošiamų sedanų, bet ir visureigių ar mikroautobusų kėbulai.

Kaip pažymi rusų žiniasklaida, tai dar nereiškia, kad čia gruntu bus padengiami visų „Kortežo“ projekto automobilių kėbulai.

Čia pateks tik tos mašinos, kurias surinkinės NAMI, o jų gamybos pajėgumas neviršys 150 transporto priemonių per metus. Tai bus tik pačias aukščiausias pareigas užimantiems valdžios atstovams skirti automobiliai. Kalbama, kad ši atskira modelių linija bus vadinama „Prezidentine“.

Primename, kad iš federalinio biudžeto lėšų finansuojamas projektas „Kortežas“ prasidėjo dar 2012 metų pabaigoje. Siekiama sukurti unifikuotą platformą keturiems skirtingų klasių modeliams. Taip pat visi automobiliai turės nuolatinę keturių ratų pavarą.

Į projektą įsitraukė ne tik NAMI, bet ir koncernas „Sollers“, taip pat keletas kitų Rusijos bei užsienio šalių kapitalo kompanijų.  

Prabangių automobilių gamą sudarys sedanas, visureigis, mikroautobusas ir du limuzinai – standartinis ir šarvuotas.   

Prisideda ir „Porsche“

Varikliai šiems automobiliams kuriami bendromis pajėgomis su „Porsche“ inžinieriais. Kuklesni projekto modeliai bus aprūpinti V8 tipo benzininiais varikliais.

Neoficialiais duomenimis, pirmieji egzemplioriai bus aprūpinti 4,6 litro darbinio tūrio vokiškais varikliais, tačiau vėliau rusų inžinieriai ketina paruošti savo 4,4 litro darbinio tūrio motorą, kuris dalintųsi detales su „Porsche“ agregatu.

Didžiuosiuose limuzinuose ketinama montuoti benzininius V12 tipo, 6,6 litro darbinio tūrio variklius, kurių galia sieks 860 AG. Šis motoras buvo demonstruojamas praėjusiais metais vykusioje Maskvos automobilių parodoje.

Visuose modeliuose bus montuojamos rusiškos automatinės 9 laipsnių transmisijos.

Pagal pirminį planą visi inžineriniai projekto „Kortežas“ darbai turėjo būti baigti iki šių metų pradžios. Rusai skelbia, kad šiuo metu viskas tikrai apskaičiuota ir užrašyta, o automobiliai ruošiami serijinei gamybai.

Pirmieji egzemplioriai prezidento, ministro ir aukščiausio lygio užsienio svečių saugumu besirūpinančios saugumo tarnybos garažą turėtų pasiekti iki šių metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()