Įdomybės iš Kinijos - pigus automobilinis vaizdo registratorius su dviem 180 laipsnių kampu besisukiojančiomis kameromis (Video)  (2)

Daugeliui yra tekę matyti vaizdo įrašus iš įvairių pasaulio miesto gatvių, kuriuose užfiksuoti pykčio netramdantys vairuotojai, draudimo kompanijas apgauti bandantys sukčiai ar kraupūs eismo įvykiai. Šiuos vaizdus fiksuoja automobiliniai vaizdo registratoriai - itin naudingi prietaisai vairuojantiems kasdien. Ar žinojote, kad registratoriai gaminami ir su dviem kameromis? Ką gausite įsigiję pigų vaizdo registratorių iš Kinijos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilinis vaizdo registratorius iš esmės yra kamera, skirta fiksuoti kelionėms. Ji praverčia kuomet reikia išspręsti ginčus dėl autoįvykio kaltininko ar pričiupti kelyje pasitaikančius sukčius. Tokių atvejų mūsų kraštuose yra nedaug, tačiau Kinijoje ir Rusijoje žmonės dažnai patys šoka po automobilio ratais, tikėdamiesi, vėliau gauti draudimo išmoką. Nors vaizdo registratoriaus įrašai ne visose situacijose laikomi patikimais įrodymais, jie gali praversti.

Pavyzdžiui, šiame vaizdo įraše užfiksuoti keli bandymai pasipelnyti iš suvaidintų nelaimingų atsitikimų

Daugelis automobilinių vaizdo registratorių fiksuoja tik vaizdą matomą pro priekinį automobilio stiklą. Tačiau juk ir už automobilio galo vyksta veiksmas, todėl geriau rinktis tokį registratorių, kuris turi dvi kameras. Pavyzdžiui, F30 turi dvi 180 laipsniu kampu besisukiojančias kameras. Galima nesunkiai sureguliuoti jas taip, kad būtų fiksuojamas tiek pro automobilio galinį, tiek prie priekinį stiklą matomas vaizdas.

Vaizdo registratoriams nebūtina aukščiausia vaizdo kokybė, todėl F30 filmuoja 720p raiška. Kartu įrašomas ir garsas. Kaip ir kituose video registratoriuose, įrašai saugomi atminties kortelėje, tačiau jų nereikia ištrinti. Įrenginys automatiškai senus įrašus pakeis naujais. Galiausiai, nors įrenginyje yra sumontuota 600mAh baterija, jį galima palikti krautis iš automobilio elektros tinklo.

Įdomu ir tai, kad F30 turi SOS mygtuką. Jis, yra skirtas nelaimės atvejui. Kuomet įvyksta koks nors incidentas, kurį norite užfiksuoti, tereikia paspausti SOS mygtuką, kuris užtikrins, kad paskutiniai failai nebus ištrinti. Kameros puikiai įrašinėja ir tamsoje - gamintojas teigia, kad kamera kitų automobilių valstybinius numerius gali užfiksuoti ir tamsią naktį.

Panašūs vaizdo registratoriai su dviem kameromis įprastai yra brangūs. Šis turi daug privalumų ir yra visai nebrangus. F30 vaizdo registratorius kainuoja €32,33.

Kokie minusai? Kadangi įrenginys turi ne tik dvi besisukiojančias kameras, bet ir 2,7 colių TFT ekraną, jis užima nemažai vietos. Svarbu, kad vairuotojas jį pritaisytų taip, kad jis per daug neribotų matomumo. Naudotojai taip pat pastebi, kad laikiklis yra kiek silpnas ir pagamintas labai pigiai. Visgi, daugelis teigia, kad įrenginys veikia puikiai ir yra tikrai pasitarnautų visiems vairuotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (2)