Rusija ruošia naujos kartos šarvuotą visureigį: pagal planą JAE kompanija jį turėjo parduoti pačiam Jordanijos karaliui (Video)  (1)

Rusijos federacijos gynybos ministerija finansuos naujos kartos šarvuoto karinio visureigio projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu kariuomenės naudojamas „Tigr“ - įvardinamas kaip rusiška daugiafunkcinė padidinto pravažumo transporto priemonė. Rėminės konstrukcijos visureigiai surenkami Arzamaso mieste esančioje gamykloje.

Automobiliuose montuojami 4,4 litro darbinio tūrio „YaMZ-534“ turbodyzeliniai varikliai, kurių maksimali išvystoma galia siekia 205 AG. Tačiau yra galimybė juos komplektuoti ir su amerikietiškais „Cummins“ motorais.

Visureigis taip pat aprūpintas nuolatine keturių ratų pavara, o pakaba tiek priekyje, tiek ir gale – torsioninė.

Rusų žiniasklaida skelbia, kad tikrasis universalios paskirties visureigių užsakovas iš tiesų buvo Jungtinių Arabų Emyratų kompanija, kuri į pirmąjį projektą investavo net 60 mln. dolerių (54 mln. eurų). Ji automobilius ketino parduoti Jordanijos karaliui Abdulla II.

Projektą vykdyti ir koordinuoti buvo patikėta Gorkio automobilių gamyklai (GAZ).

Pirmieji „Tiger“ prototipai buvo pristatyti karinės technikos parodoje dar 2001 metais. Visgi dėl nežinomų priežasčių tuomet sutartis tarp projektą finansavusios kompanijos ir potencialaus nebuvo pasirašyta.

GAZ pasinaudojo susidariusia situacija ir konstruktoriams kiek pakeitus išorės dizainą bei interjerą automobilis kitais metais buvo pristatytas valdžios atstovų įvertinimui. Oficialiai visureigius Rusijos kariuomenė pradėjo naudoti 2006 metais.

Kaip skelbia naujienų agentūra TASS, neseniai buvo duota žalia šviesa naujos kartos „Tigr“ visureigio projektui.

Tikimasi, kad pirmieji prototipai keliuose pasirodys jau 2018 metų pabaigoje. „Karinės pramonės kompanijos“ generalinis direktorius Aleksandras Krasovickis užsiminė, kad jau ruošiami pirmieji eskizai.

Jis taip pat prasitarė, kad visureigis turės „V“ formos dugną geresnei apsaugai nuo minų, o jo salonas bus erdvesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(22)
(-14)

Komentarai (1)