„Rolls-Royce Sweptail“ - kiek kainuoja automobilinė svajonė, kurią turės tik vienas?  ()

Solidžiai sukomplektuotas tokių gamintojų, kaip „Koenigsegg“ ar „Pagani“ superautomobilis gali kainuoti gerokai daugiau nei 1 mln. eurų, o vidutinio „Bugatti Chiron“ kaina siekia maždaug 3 mln. eurų. Ar naujo automobilio kaina gali būti dar didesnė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, jei tokia kompanija, kaip „Rolls-Royce“ imasi unikalaus projekto – viskas tampa įmanoma. Oficialiai šio modelio kaina neskelbiama, tačiau britų žiniasklaida rašo, kad ji siekia 10 mln. svarų (11,5 mln. eurų).

Maždaug tokią sumą per pastaruosius ketverius metus gamintojui sumokėjo šio itin reto „Rolls-Royce Sweptail“ užsakovas. Savo konstrukcija automobilis identiškas dabartiniam „Phantom“. Išliko ir tas pats 6,75 litro darbinio tūrio V12 tipo motoras.

Įkvėpė senosios tradicijos

Su šiuo modeliu kompanija parodė, kad yra pasiruošusi pagaminti praktiškai bet ką, jei tik klientas turi pakankamai didelę sąskaitą banke. Apie ketinimus imtis daugiau tokių vienetinių projektų po „Sweptail“ pasirodymo prabilo ir patys britų gamintojo atstovai.

„Rolls-Royce“ skelbia, kad kurdami šį automobilį dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš trečiajame ir ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose pasirodžiusių modelių. 

Tais laikais buvo įprasta, kad ant turimos važiuoklės kėbulą pagamina tik tuo užsiimantys meistrai. Apie klientą kompanija prasitarė tik tiek, kad jis kolekcionuoja išskirtinius vienetinius daiktus – tokius, kaip didžiulės jachtos ir privatūs reaktyviniai lėktuvai.

Jis norėjo išskirtinio „Rolls-Royce“ automobilio su dviejų durų kėbulu ir išraiškingu stiklo stogu. Didžiulis panoraminis stiklinis stogas yra didžiausias, kokį gamintojams teko įrengti automobilyje. Jis apima visą viršutinę kėbulo dalį ir yra įmantrios formos.

Taip buvo siekiama užtikrinti, kad salonas bus užpildytas natūralia šviesa.

Nustebino net milijonierius

Viduje gausu iš pačių prabangiausių medžiagų pagamintų apdailos detalių. Čia gausu juodmedžio ir drakonmedžio intarpų, o sėdynes, porankius ir prietaisų skydelio viršų dengia kontrastingi juodos bei baltos odos apmušalai. Galinių sėdynių vietą užėmė didžiulis mediena dengtas bagažo skyrius su lagaminams skirtais bėgiais.  

Salone yra ir šiuolaikiškų detalių. Pavyzdžiui, firminio laikrodžio rodyklės buvo pagamintos iš titano. Už durų šonuose taip pat buvo paslėptos specialios dėžutės, kuriose laikomi unikalūs kliento nešiojamieji kompiuteriai.

„Rolls-Royce“ atkreipė dėmesį, kad šios dėžutės pagamintos iš anglies pluošto ir aptrauktos oda. Tokiu būdu esą išlaikomas interjero stilius. Pristatytas praėjusią savaitę Italijoje vykusiame „Concorso d'Eleganza“ renginyje „Sweptail“ sugebėjo nustebinti čia susirinkusią milijonierių grietinėlę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()