Ne tik suktukai gali malšinti stresą: 5 įdomūs antistresiniai žaislai iš Kinijos (Video)  ()

Stresą malšinantys žaislai kažkodėl staiga užvaldė pasaulį kaip nauja manija. Net ir tie, kurie, regis, neturi dėl ko jaudintis dabar sėdėdami žaidžia su suktukais, kurie iš pradžių buvo sukurti padėti susikaupti ar numalšinti stresą. Visgi, tokie žaislai tikrai nėra naujovė ir suktukais niekas nesibaigia. Pateikiame penkis populiarius stresą malšinančius daiktus - kai kurie iš jų jums patiks kur kas labiau nei kiekviename žingsnyje matomi suktukai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suktukas

Bet iš pradžių reikia paminėti ir dabartinį antistresinių žaislų karalių suktuką. Tai - paprastas iš metalo ar plastiko pagamintas žaislas su nedideliu guoliu viduryje. Jį malonu sukti ir balansuoti ant piršto. Kai kurie, labiau įgudę suktukų mėgėjai jais atlieka ir įvairius triukus. Į staiga išaugusį populiarumą gamintojai sureagavo žaibiškai ir dabar rinkoje yra daugybė tokių žaislų, pasižyminčių skirtinga kaina. Pavyzdžiui, šis apvalus suktukas kainuoja €7,32. Galima rinktis iš 5 spalvų. Tačiau suktukais niekas nesibaigia - yra ir įdomesnių stresą malšinančių žaislų.

Streso kamuoliukas

Bene seniausias antistresinis žaislas yra streso kamuoliukas. Tai - paprastas elastingas kamuoliukas, kurį malonu minkyti rankose, mėtyti ar visaip ritinėti ant darbo stalo. Žmonės per kelis dešimtmečius įsitikino tokių žaislų efektyvumu - jie padeda atsipalaiduoti ir bent trumpam pamiršti slegiančius ir stresą keliančius rūpesčius.

Neįprastas antistresinis kamuoliukas video siužete

Šis streso kamuoliukas yra kiek neįprastas - jis turi veidą. Tai, beje, padaryta neatsitiktinai. Streso kamuoliukai žmogui suteikia jutiminę stimuliaciją - juos malonu jausti savo rankoje. Jei ant kamuoliuko dar yra kažkokių ornamentų ar formų, prisideda ir vizualinė stimuliacija, padedanti dar labiau užsimiršti. Tiesiog norisi stebėti, kad minkomas keičiasi keistas kamuoliuko veidas. Šis antistresinis kamuoliukas šiuo metu kainuoja 9 eurus.

Kubas spaudinėtojams

Bene populiariausias antistresinis žaislas mokyklose yra paprastas tušinukas. Vaikai tiesiog spaudo jų mygtukus, kol užsimiršta. Tai, žinoma, labai erzina ir mokytojus, ir aplinkinius.

Šis antistresinis žaislas turi keletą skirtingų mygtukų. Vienas iš jų primena šviesos jungiklį, kiti veikia kaip tušinuko mygtukai. Čia yra ir žaidimų pultelius primenančios rankenėlės, ir besisukiojanti platforma. Todėl vartyti šį kubą rankoje ir žaisti skirtingais jo mygtukais tikrai patiks daugeliui. Šiuo metu šis kubas kainuoja vos daugiau nei 2 eurus, galima rinktis iš gausybės spalvų.

Amžina burbulinė plėvelė

Bene mėgstamiausias visų laikų antistresinis žaislas yra paprasta burbulinė pakavimo plėvelė. Sprogdinti burbulus mėgsta ir jauni ir seni, tačiau džiaugsmas greitai baigiasi, kai susprogdinami visi turimo gabalėlio burbulai. Visgi, kinai siūlo išeitį.

Šis žaislas imituoja burbulinės plėvelės sprogdinimo pojūtį, tačiau jis niekada nesibaigia. Netitelį žaislą galima visada nešiotis su savimi, naudoti kaip raktų pakabuką ir išsitraukti kaskart, kai norisi ką nors pamaigyti. Šis žaislas kainuoja €7,33

Magnetinis žaislas su slankiojančiu žiedu

Magnetiniai žaislai ir taip yra populiarūs, o šis dar ir malšina stresą. Žiedas dėl magneto slenka labai lėtai ir atrodo tarsi jis priešintųsi Žemės traukai. Ką galima nuveikti su tokiu žaislu? Tai pamatysite vaizdo įraše.

Atrodo gana smagiai ir, tikriausiai, per daug neatitraukia nuo darbų. Šis antistresinis žaislas kainuoja 8 eurus.

Antistresiniai žaislai gali padėti nusiraminti, atsikvėpti ir vėliau kitaip pažiūrėti į neraminančią situaciją. Bet nereikėtų jų be reikalo aukštinti ar laikyti jų sportu - tai tik žaislai ir nieko daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()