Kuo skiriasi ir kuo panašūs 3 geriausiai vertinami „Xiaomi“ į ausis įstatomų ausinių modeliai  ()

Muzikos mėgėjus ausinės lydi visur. Todėl nieko keisto, kad gamintojai stengiasi paminti ne tik puikiai garsą atkuriančias, bet ir gerai atrodančias patogias ir patvarias ausines. „Xiaomi“ neabejotinai yra vienas iš mėgstamiausių gamintojų iš Kinijos ir visai neseniai pristatė naujas lenktas į ausį įstatomas ausines. Kuo jos tokios ypatingos? Kuo jos skiriasi nuo kitų į ausis įstatomų „Xiaomi“ ausinių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma reikia pažvelgti į kitas „Xiaomi“ į ausis įstatomas ausines. Jos taip pat pasižymi įdomiomis charakteristikomis ir yra puikus pasirinkimas su muzika nuolat gyvenantiems žmonėms.

„Xiaomi Mi IV“

Tai - ausinės su hibridiniais garsiakalbiai. Tai yra didžiausias jų pranašumas, nes jos puikiai groja ne tik žemus tonus, bet ir aukštus. Taip muzika atrodo raiškesnė, jos skambesys ausiai yra mielesnis.

Priminsime, jog bene didžiausia į ausis įstatomų ausinių problema - garso diapazonas nėra pakankamai platus. Dažnai jos puikiai groja aukšto dažnio garsus, tačiau žemi dažniai skamba labai silpnai. Kartais vienas ar kitas gamintojas pabando išspręsti šią problemą, pristatydamas įrenginį, kuris žemus dažnius groja palyginti stipriai, tačiau tuomet pritrūksta sodrumo aukštesniuose garsuose. Surasti auksinį vidurį nėra lengva, tačiau „Xiaomi“ mano, kad jai pavyko.

Jau minėta problema su žemais ir aukštais dažniais kyla dėl to, kad tokio dydžio garsiakalbiai paprasčiausiai negali būti labai universalūs ir pasižymėti plačiu atkuriamo garso diapazonu. Todėl kurdama „Mi IV“ „Xiaomi“ nusprendė sujungti dviejų rūšių garsiakalbių technologijas, kurios atskirai groja arba labiau dinamiškai (geriau veikia numatytame diapazone) arba subalansuotai (geriausiai groja vidutinius tonus).

Kita vertus, šiuolaikinė muzika grindžiama kontrastuojančiais garsais, todėl „Xiaomi“, kurdama šias ausines, visą dėmesį ir skyrė abiem garso spektro galams. Galinė „Mi IV“ ausinių dalis yra uždara, ausinės pasižymi pakankamai geromis garso izoliavimo savybėmis. Muzikos per jas galima klausytis ir triukšmingame autobuse, ir darbe - jums netrukdys aplinkinis triukšmas, o jūsų muzika bus negirdima aplinkiniams.

Pačios „Mi IV“ ausinės turi metalinį korpusą, kuris yra tvirtas ir atrodo puikiai. Ant laido yra standartiniai mygtukai ir mikrofonas.

„Xiaomi Mi IV“ ausines muzikos mėgėjai vertina labai gerai. Atsiliepimuose netrūksta pastebėjimų, jog šių ausinių skleidžiamas garsas yra išraiškingesnis už kitų ausinių šioje kainos kategorijoje, o ir jos pačios yra labai patogios. 

Muzikos gerbėjai, kurie apie „Mi IV“ ausines rašė atsiliepimus, pastebėjo, kad jų grojamas diapazonas primena raidę V - ausinės stipriai groja žemas ir aukštas natas, tačiau silpniau perteikia vidutinius tonus. Taip atkuriamo garso kokybė yra kur kas aukštesnė, sukuriamas 3D garso efektas, tačiau tie, kurie dažnai klauso muzikos su vidutiniais tonais, gali nusivilti.

Tačiau verta atkreipti dėmesį, jog „Xiaomi Mi IV“ sukurtos taip, kad būtų kuo pigesnės. Tad šios ausinės - biudžetinis hibridinių ausinių variantas, skirtas tiems, kas nori išbandyti tokią technologiją už itin patrauklią kainą - „Xiaomi Mi IV“ šiuo metu kainuoja €14,23 ir galima pasirinkti iš dviejų spalvų.

Žinoma, „Xiaomi“ nenustoja judėti į priekį ir savo hibridinių garsiakalbių technologiją tobulina toliau. Su šia technologija ji jau pasiekė visai kitą lygį, kuomet „Xiaomi“ nusprendė ją pritaikyti PRO lygio ausinėse.

„Xiaomi Hybrid Pro HD“

Taigi, „Xiaomi Hybrid Pro HD“ yra kur kas prabangesnės ausinės. Jos taip pat turi hibridinių garsiakalbių technologiją ir pasižymi jau aprašytomis tiek šios technologijos stiprybėmis, tiek ir silpnybėmis.

Bendri vartotojų vertinimai tokie, jog šios ausinės  puikiai atkuria garsą, tačiau pasižymi ir kitais ypatingais bruožais. Pavyzdžiui, jų garsiakalbiai susideda iš trijų dalių bei turi grafeno diafragmas. „Xiaomi Hybrid Pro HD“ taip pat turi elastingą laido dangą ir metalinį korpusą.

Nieko keisto, jog naujos technologijos jau yra brangesnės - šios ausinės šiuo metu kainuoja €20,46. Ar verta mokėti didesnę kainą už šias ausines, lyginant su „Xiaomi Mi IV“? Jeigu esate reiklesnis muzikos kokybei ir pačių ausinių ilgaamžiškumui, tada taip. Tačiau vidutinis vartotojas skirtumo gali ir nepajusti. 

„Xiaomi“ iki šiol tobulina savo garso technologijas, bet nepamiršta ir pigesnių įrenginių. Todėl neseniai pristatė naujas „Mi Capsule“ ausines, kurios visų pirma stebina savo dizainu.

„Xiaomi Mi Capsule“

Šių ausinių antgaliai yra pakreipti 45 laipsnių kampu. Jie yra pagaminti iš minkšto silikono, kuris puikiai prisitaiko prie ausų formos ir netrukdo. Pačios ausinės guli ausies kaušelyje, todėl aplinkiniai garsai yra puikiai blokuojami.

„Xiaomi“ šįkart nenaudojo hibridinių garsiakalbių technologijos - šis ausinių modelis skirtas tiems, kam hibridinė technologija nepatinka dėl silpnų vidutinių tonų ir nori paprastų, bet modernių ir pigių ausinių.

Verta pastebėti, jog ausinės turi spiralės formos garso slopinimo sistemą, todėl muzika skamba itin švelniai. „Xiaomi Mi Capsule“ ausinių laidas yra sutvirtintas kevlaro pluoštu ir padengtas TPE danga, todėl galima neabejoti, kad jis ilgai tarnaus, net jei ausines naudosite kasdien.

Kadangi čia nerasite įmantrių garso atkūrimo technologijų, ausinės yra labai pigios. Šiuo metu jos kainuoja mažiau nei 12 eurų.

Iš esmės, visos „Xiaomi“ ausinės yra labai giriamos naudotojų. Teigiama, kad jos yra vienos iš geriausių nebrangių ausinių pasaulyje. Jos yra labai patvarios, pasižymi puikiomis garso atkūrimo savybėmis ir atrodo visai neprastai. Į ausis įstatomos ausinės ypač tinka sportuojantiems, todėl jas atėjus šiltajam metų laikui tikrai reikėtų išbandyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()