Sunkus ir didelis visureigis prieš „Toyota Prius“ - avarijos pasekmės verčia dar kartą pagalvoti apie visureigių saugumą (Video)  (9)

Ši neseniai Londone įvykusi avarija labai primena anekdotinę situaciją – didžiulis „Mercedes-Benz G500“ visureigis susidūrė su „Toyota Prius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi daugelio nuostabai eismo įvykio pasekmės buvo labai netikėtos – bekelės monstras apvirto ant šono ir persisuko visas kėbulo viršus, o hibridui šiek tiek buvo aplamdytas priekis.

Tai tik dar kartą įrodo, koks gajus nuo senų laikų tarp vairuotojų išlikęs mitas, neva didelis visureigis yra saugesnis, nei mažas automobilis. Iš tiesų svarbiau ne mašinos dydis, o kaip jo kėbulas deformuojasi po smūgio bei kokios saugumo priemonės yra viduje.

Vaizdo reportažas apie netikėtai pasibaigusią avariją

Lėkė per raudoną

Visos aplinkybės nėra žinomos, tačiau kaip praneša autoevolution.com, incidentas britų sostinėje įvyko jau vakarėjant. Sprendžiant pagal avariją mačiusių liudininkų pasakojimus, kaltas buvo pats visureigio vairuotojas.

Jis praskriejo per sankryžą jau degant raudonam šviesoforo signalui, užvažiavo ant „Toyota Prius“ priekio ir dėl to apsivertė. Jau slysdamas ant šono gigantiškas automobilis taip pat kliudė autobusų stotelę.

Pranešama, kad žmonės šio eismo įvykio metu nenukentėjo. „Prius“ uždarbiavo pagal „Uber“ programą, tačiau susidūrimo metu automobilyje vairuotojas buvo vienas.

Sugadinimai stipriai skyrėsi

Ši avarija paneigė mitą apie visapusišką visureigių saugumą. Tuo metu, kai retro stiliaus „Mercedes-Benz“ gigantas gulėjo ant šono šiek tiek aplopyto „Toyota Prius“ savininkas ramiai išvažiavo. Labiausiai nukentėjo hibridinio modelio priekis, taip pat iššovė oro pagalvės.

„G500 4x4²“ ant ratų stojosi tik su papildoma pagalba, o vėliau buvo nutemptas. Žvelgiant į kėbului padarytus pažeidimus kyla abejonių, ar draudimo kompanija nenurašys šio prabangaus automobilio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(45)
(-24)

Komentarai (9)