Michelin pristatė 3D atspausdintos padangos koncepciją: niekada nesprogsta, neišeina oras ir yra biologiškai yranti  (3)

Be kasmet atnaujinamo protektoriaus rašto, galima pagalvoti, kad automobilio padangas kaip nors patobulinti nelabai yra kaip. Bet pažanga medžiagų, jutiklių ir gamybos technikos srityje atveria naujas galimybes. Michelin šį potencialą tyrinėja savo Vision koncepcine padanga, kuri nėra pripučiama, spausdinama 3D spausdintuvu, aprūpinta jutikliais, biologiškai yranti, ir ne tik padanga, o padanga ir ratas viename.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Monrealyje, Kanadoje, vykusiame pasauliniame simpoziume pristatyta Michelin Vision padanga sukurta, naudojant 3D technologiją. Taip galima sukurti vidinę struktūrą, atkartojančią alveoles (kaip oro maišeliai plaučiuose) kuri tvirta centre ir elastingesnė išorėje. Taip gaunama padanga, kuri nesprogsta ir iš kurios neišeina oras.

Padangos šerdis, kuri atliktų ir rato vaidmenį ir galėtų būti perdirbama ir naudojama vėl, būtų pagaminta iš organinių medžiagų, kurios gaunamos biologinių šaltinių ir būtų biologiškai irios. 3D spausdintuvu galima optimizuoti padangos išorėje dedamo guminio sluoksnio storį – kad jis atitiktų vairuotojo poreikius ir tuo pačiu kad kuo mažiau būtų naudojama gumos – jos sluoksnis netgi gali būti pastorintas, „įkraunamas“, kai nudyla, ar pakinta kelio sąlygos.

Nors Vision padangos su žeme besiliečianti dali vis viena būtų gaminama daugiausiai iš gumos, Michelin įsivaizduoja laikus, kai iš tokių medžiagų, kaip šiaudai ar medžio pjuvenos, būtų gaunamas butadienas, pagrindinis sintetinės gumos ingredientas.

Padangų būklė taip pat būtų stebima realiu laiku įmontuotais jutikliais. Savininkas gautų informaciją apie padangų būklę ir galėtų programėle užsiregistruoti padangos pakeitimui konkrečiam naudojimui, tarkime, važiavimui slidinėti.

Aaron Heinrich
newatlas.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: