Žaidėjai įniršo ant „Grand Theft Auto V“ kūrėjų  (4)

Dažnas žaidėjas žino, kas yra modai. Šie ypač populiarūs „Grand Theft Auto“ žaidimų serijoje ir net turi savotiškas tradicijas. Štai modų kūrėjai kompanijai „Take Two“ priklausiančią žaidimų seriją modifikuoja jau beveik penkiolika metų. Nemokamus papildinius žaidėjai gali parsisiųsti ir įsidiegti, o šie pasiūlo naujas mašinas ir drabužius bei naujus mašinų valdymo modelius, retais atvejais net visiškai naujas vietas žaidime, kurias galima aplankyti. Bet tai eina į pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Take Two“ šią savaitę „OpenIV“ modų kūrimo įrankio kūrėjams išsiuntė „nutraukimo ir sulaikymo“ laišką, kuriame prašoma, jog būtų nutrauktas šio įrankio palaikymas.

Tiesa, į tai „OpenIV“ galėjo ir nekreipti dėmesio.

Štai „Take Two“ yra JAV kompanija, o minėto modų kūrimo įrankio plėtotojas įsikūręs Rusijoje.

Nepaisant to, „Take Two“ galėjo įsitraukti į ilgą ir daug lėšų kainuojantį teisminį procesą, tad įrankio kūrėjai tiesiog nusprendė nutraukti jo palaikymą.

Žaidėjai, žinoma, tuo liko nepatekinti. Štai „Reddit“ platformoje prasidėjo neigiamų atsiliepimų banga, Change.org svetainėje pateikta ne viena peticija, jog „Take Two“ persigalvotų.

Žaidėjai net specialiai pradėjo neigiamai vertinti žaidimą PC platformoje „Steam“ elektroninėje žaidimų parduotuvėje, o tik iš visų vertinimų per pastarąsias 30 dienų 13 % yra teigiami, nepaisant to fakto, jog „Take Two“ nusprendė nutraukti modų palaikymą tik šią savaitę.

Prieš porą dienų „Rockstar Games“, kurie priklauso „Take Two“, išleido oficialių pranešimą, norėdami atsakyti į susiklosčiusią situaciją.

Žaidimų kūrėjas teigė, jog juos valdanti „Take Two“ ėmėsi tokių veiksmų dėl nesąžiningų žaidėjų „Grand Theft Auto Online“ režime.

Tiesai tai sukėlė diskusijų, nes „OpenIV“ skirtas kurti papildinius tik vieno žaidėjo režimui, o ne žaisti tinkle. Papildinių kūrėjai visad buvo atsargūs, jog nesikištų į „Grand Theft Auto Online“ režimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mantas Bakutis
(28)
(9)
(19)

Komentarai (4)