Įspūdingi rodikliai ir prognozės: Samsung pirmą kartą istorijoje gali pralenkti Apple ir Intel  (3)

2017 metų antrojo ketvirčio kompanijos Samsung pelnas buvo 10,8 trln vonų ($9,7 mlrd). Apie tai pranešama kompanijos pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip nurodo The Wall Street Journal, tai yra rekordinis kompanijos pelno rodiklis. Lyginant su 2016 metais, grynasis Samsung pelnas padidėjo 89%.

Antrame ketvirtyje kompanijos pajamos buvo 61 trln vonų ($54,6 mlrd), tai yra 19,7% daugiau nei per tą patį 2016 metų periodą.

Didelį pelną kompanija paaiškino sėkmingu DRAM ir NAND atminties lustų, naudojamų duomenų saugojimui ir apdorojimui serveriuose ir mobiliuose įrenginiuose, pardavimu. Be to, Samsung pažymėjo pirkėjų susidomėjimą serveriams skirtais SSD ir „stabilius“ naujų išmaniųjų telefonų Galaxy S8 ir S8+ pardavimus.

The Washington Post prognozuoja, kad Samsung ketvirčio pelno rezultatai pirmą kartą gali viršyti Apple ir Intel. Be to, Pietų Korėjo kompanija ketina pagerinti ir savo metų rekordinius rezultatus.

Laikraštis pridūrė, kad Samsung rekordinis pelnas paskelbtas, kai kompanijos valdžia „stipresnė, nei kada nors, yra sumišusi“ dėl Samsung viceprezidento ir faktinio vadovo Lee Jae-yong, kaltinimo dalyvavimu korupciniame šalies vadovybės skandale, arešto.

Samsung problemos taip pat buvo susijusios su ankstesnės išmaniųjų telefonų kartos, Galaxy Note 7, problemomis, prasidėjusiomis 2016 metų rugpjūtį. Pasklidus informacijai apie išmaniųjų telefonų užsidegimus, kompanija nutraukė pardavimus ir atšaukė 2,5 milijonus įrenginių. Spalį Samsung paskelbė apie Galaxy Note 7 gamybos nutraukimą.

Liepos pradžioje, remdamasi antrojo ketvirčio rezultatais, kompanija prognozavo sau maždaug $12 mlrd (14 trln vonų) pelną. Laukiama, kad konsoliduotų kompanijos pardavimų apimtis bus $51–53 mlrd (59–61 trln vonų).

republic.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai (3)