Tai ne istorinė transporto priemonė, o naujas „Kalašnikov“ elektrinis motociklas Rusijos policijai (Video)  (4)

Nors naujų elektromobilių pardavimai Rusijoje pasiekė juokingai žemą lygį, šalies valdžia pasiryžusi parodyti visam pasauliui, kad šiuolaikiški transporto sprendimai jai nesvetimi. Šią savaitę „Kalašnikov“ koncernas pristatė elektrinius IŽ motociklus, kuriais ketina aprūpinti Maskvos policiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad jie bus pritaikyti tiek patruliuojantiems, tiek ir kortežus lydintiems pareigūnams. Nuotraukose įamžinti grubios išvaizdos motociklai – pirmieji prototipai, kurie pateikti sostinės policijos apžiūrai.

Gamintojas tvirtina, kad pareigūnai jau artimiausiu metu planuoja atlikti išsamius motociklų bandymus realiomis darbo sąlygomis.

Visa techninė specifikacija kol kas neatskleidžiama. Žinoma tik tiek, kad maksimali motociklo elektros motoro galia sieks 15 kW (20 AG).

„Kalašnikov“ motociklo pristatymas video siužete

Taip pat pranešama, kad vienu akumuliatorių baterijos įkrovimu naujasis IŽ galės įveikti 150 kilometrų atstumą.

„Kalašnikov“ informavo, kad pirmuosius kasdieniam naudojimui pritaikytus egzempliorius Maskvos policijai pateiks jau rugpjūčio pabaigoje. Siauram valdžios atstovų ratui patobulinti modeliai bus pristatyti po forumo „Armija 2017“. Tiesa, šie motociklai sulaukė kritikos ir pačioje Rusijoje.

Pro rusų akis nepraslydo tai, kad motociklai atrodo gana senamadiškai ir neaerodonamiškai. Vairuotojams taip pat kilo klausimų, ar važiuojant dinamiškiau baterijos nesibaigs anksčiau, nei pareigūnas nuvyks į įvykio vietą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(19)
(-12)

Komentarai (4)