Pristatė pirmąjį „Nokia“ flagmaną su „Android“ sistema: paaiškėjo išskirtinės savybės ir kaina (Video)  (10)

Suomijos įmonė „HMD Global“, įgijusi teisę platinti telefonus su „Nokia“ logotipu, pristatė pirmą šiuo prekės ženklu pažymėtą flagmaną su „Android“ operacine sistema. Naujoji „Nokia 8“ prekyvietes pasieks rugsėjo pradžioje ir Europoje turėtų kainuoti 600 eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir buvo galima tikėtis pagal iš anksto nutekintą informaciją, telefone sumontuotas 5,3 colių įstrižainės, 2560×1440 taškų raiškos ekranas, jo pagrindu tapo „Snapdragon 835“ platforma.

Taip pat telefone yra 4 GB darbinės atminties ir 64 GB nuolatinės atminties, rašo „The Verge“.

Sprendžiant pagal technines charakteristikas galima būtų teigti, kad tai yra tipinis 2017 metų flagmanas, tačiau HMD ganėtinai konservatyviai nusprendė išsaugoti storesnius ekrano rėmelius ir pirštų atspaudus nuskaitantį mygtuką įtaisė ekrano priekinėje dalyje (kai kurie gamintojai, norėdami padidinti ekrano plotą nedidindami korpuso atspaudų skaitytuvą iškėlė į telefono nugarėlę).

Naujasis telefonas bus gan plonas – vidutinis šiek tiek išlenkto korpuso storis yra 7,3 mm.

Telefono antenos išdėstytos pilnai aliuminio korpuso viršutinėje ir apatinėje dalyse – tokius pačius sprendimus savo įrenginių dizainui taiko ir „Meizu“, „Apple“, „Oppo“, „OnePlus“.

Vartotojams bus pasiūlyti blizgių varinės bei mėlynos ir matinių mėlynos ir pilkos spalvos įrenginiai.

Tiesa, atskiroms rinkoms gali būti tiekiamas ne pilnas korpusų spalvų rinkinys.

„Abiejukių“ kamera

Be itin patrauklaus dizaino, išlaikiusio tam tikras prieš kelerius metus matytas „Nokia“ išmaniesiems būdingas savybes, „HMD Global“ pasiūlė ir iki šiol nematytą naujovę. Tai yra pirmasis „Nokia“ įrenginys su „Android“ sistema, kuriame panaudotas „Zeiss“ optikos rinkinys ir priekinėje, ir galinėje kamerose.

Abi šios kameros turi 13 MP jutiklius (gale yra dviguba kamera, kurių viena fiksuoja nespalvotą vaizdą). Ir nors „HMD Global“ nesiėmė radikalių kameros programinės įrangos modifikacijų, gamintojai pasiūlė iki šiol nematytą „abiejukės“ (angl. bothie) fotografavimo režimą.

Abiejukės režimas šiek tiek primena anksčiau jau matytus „Samsung“ ir LG sprendimus – jį taikant vienu metu vaizdas bus fiksuojamas ir priekine, ir galine kamera (tą galima daryti ir filmuojant, ir fotografuojant).

Nuo korėjietiškų pasiūlymų „Nokia“ skirsis tuo, kad siūlys tiesiai iš kameros valdymo sąsajos transliuoti filmuojamas abiejukes į „Facebook“ arba „Youtube“.

Žinoma, kritikai gali šią funkciją nurašyti kaip menkavertę, tačiau gali pasitaikyti situacijų, kuomet toks režimas pasirodys labai naudingas – pavyzdžiui, dalyvaujant sporto ar kituose viešuose renginiuose, kuomet norima rodyti ir veiksmą priešais filmuotoją, ir pateikti filmuotojo komentarus.

Kiti „Nokia 8“ išskirtinumai

Dar viena išskirtinė „Nokia 8“ savybė – „Nokia Ozo Audio“ integracija. Iki šiol „Ozo Audio“ funkcionalumas buvo taikomas išskirtinai „Nokia“ futuristinėje kameroje, skirtoje virtualios realybės vaizdų filmavimui, tačiau dabar technologija perleista ir išmaniajam telefonui.

Iš esmės ji reiškia, kad įrašinėjant vaizdą garsas bus įrašinėjamas 360 laipsnių kampu, ir jį tokiu pavidalu bus galima perduoti į interneto transliacijas. Tad jeigu šiuo telefonu filmuojamo vaizdo transliaciją per „Facebook“ žiūrėsite su ausinėmis, girdėsite erdvinį 360 laipsnių garsą.

Kadaise „Nokia“ buvo vienas iš pirmųjų gamintojų, kurie net ir užrakinto telefono ekrane pateikdavo svarbiausią pranešimų informaciją. HMD tradiciją tęsia.

Ir nors ekranas pagamintas naudojant ne labiau tam tinkamą, energiją taupančią OLED, o LCD technologiją, HMD rado sprendimą, kuris leis net ir rodant vaizdą užrakintame ekrane nemažinti akumuliatoriaus veikimo trukmės – išjungus ekraną energija bus tiekiama tik nedidelei jo daliai.

Šioje dalyje bus matomi pranešimai apie skambučius, žinutes, elektroninius laiškus, o ateityje ten pat gali būti matomi ir pranešimai iš socialinių tinklų.

Nieko įspūdingo už neįspūdingą kainą

Naujasis „Nokia“ telefonas „The Verge“ žurnalistui sudarė niekuo neįspūdingo „tipinio flagmano“ pojūtį – jis nepasižymi jokiomis stebuklingomis savybėmis, kurių tikimasi iš naujojo „Apple“ telefono ar kokias parodė „Samsung Galaxy S 8“.

HMD per daug nesivargino siekdama sukurti kuo įspūdingesnį dizainą, be to, telefono atsparumas aplinkos poveikiui yra ganėtinai menkas – tik IP45, kas iš esmės reiškia atsparumą aptaškymui. Juo labiau, telefono kaina nėra tokia žema, kad juo galėtų susivilioti „gerų, bet pigių“ telefonų mėgėjai – labiau tikėtina, kad tokie žmonės bus linkę rinktis „OnePlus“ įrenginius.

Bet štai „Android Authority“ žurnalistui „Nokia 8“, panašu, paliko geresnį įspūdį:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(14)
(-1)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: