„Nokia“ turi itin džiugių naujienų, tik neaišku ar bus eilinis nusivylimas, ar labai maloni staigmena (Video)  (14)

Ateinančių metų pradžioje prekyvietes pasieks naujutėlaičiai „Nokia“ telefonai. Šįkart - su „Android“ operacine sistema, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės mėnesį paskelbusi planus grįžti į išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinką, Suomijos bendrovė šiandien, užbaigusi licencijavimo sutartį su „HMD Global“, atskleidė daugiau žinių apie ateitį.

Taip pat Suomijoje dirbanti bendrovė HMD yra naujieji telefonų su „Nokia“ prekės ženklu namai – licencijavimo sutartis galios bent 10 metų.

Savo interneto svetainėje „Nokia“ atnaujino telefonams skirtą dalį, taip besiruošdama šio kultinio prekės ženklo įrenginių grįžimui. Nuo telefonų „Nokia“ prekės ženklas buvo pašalintas po to, kai Suomijos įmonės išmaniųjų įrenginių padalinį įsigijo „Microsoft“, pasirinkę palikti tik „Lumia“ ženklą.

Su šiam gamintojui neįprasta „Android“ operacine sistema („Nokia“ telefonuose yra išbandę ir „Symbian“, ir „MeeGo“, ir „Windows Phone“, bet ne „Android“ sistemas) telefonai pasirodys pirmoje 2017 metų pusėje. O kartu su jais bus išleisti ir „Nokia“ prekės ženklo klasikiniai, mygtukiniai telefonai.

Beje, eksperimentų su „Android“ suomiai nevengė dar ir iki sandorio su „Microsoft“, o iškart po mobiliųjų telefonų padalinio pardavimo buvo išleistas į „iPad mini“ labai panašus planšetinis kompiuteris su „Android“ sistema.

„Nokia“ grįžimas į išmaniųjų telefonų rinką – net jeigu tai bus ir ne pačios „Nokia“ kompanijos darbas, o tik jų vardo etiketės klijavimas – yra įdomus posūkis istorijoje, pasakojančioje, kaip „Microsoft“ ir „Nokia“ bandė atrasti savo vietą „Android“ ir „iOS“ dominuojamame išmaniųjų telefonų pasaulyje.

Ir tik kitų metų pradžioje aiškiai sužinosime, ar „Nokia“ tą vietą atras prisijungdama prie „Android“ gamintojų stovyklos, ar sugebės pakonkuruoti su „Google“, „Samsung“, LG, „Sony“ ir kitais garsiais vardais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(45)
(6)
(39)

Komentarai (14)