„Porsche“ nubraižė tokią jachtą, kurios norėsis visiems - hibridinė ateitis ir 911 bruožai dizaine  ()

Nereikia būti labai turtingam, kad galėtum įvertinti gerą prabangių daiktų dizainą. Užtenka tik pažiūrėti į šią „F. A. Porsche“ suprojektuotą jachtą, kad suprastum, kodėl žmonės jaučia tokią didžiulę motyvaciją ir toliau kaupti turtus, net kai jau ir taip yra labai turtingi. Kuo ypatinga ši grakšti vandenynų mašina?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„F. A. Porsche“ - garsūs dizaino namai, labiausiai pažįstami dėl gerai žinomo vardo. Visgi, „F. A. Porsche“ istorijoje galima rasti ne tik automobilių, bet ir baldų, dangoraižių, namų apyvokos prietaisų ir daugybę kitų daiktų. Tarp jų - ir ši neįtikėtino grožio GTT 115 jachta, pagaminta garsaus laivų gamintojo „Dynamiq“. Kompanija teigia, kad tai - ateities prabangus laivas šiandien, kuris rodys kelia visoms šiuolaikinėms jachtoms.

„Dynamiq“ neabejoja, kad GTT 115 bus gražiausia ir pažangiausia jachta parodoje Monake. Jos 35 metrų ilgio korpusas turi suapvalintą priekį ir šiek tiek atskirtus sraigtus. Ši kombinacija leidžia GTT 115 plaukti 21 mazgo kreiseriniu greičiu - maždaug 39 km/h. Dideli kuro bakai ir hibridinė jėgainė užtikrina, kad GTT 115 be sustojimo gali keliauti net 6300 km.

Hibridinė jėgainė sumontuota todėl, kad „Dynamiq“ norėjo įrodyti, kad jachtų ateitis šviesi ir griežtėjant aplinkosauginėms normoms. Pažangią jėgainę sudaro 3 generatoriai, kurie gamina elektros energiją sraigtams sukti. Teigiama, kad taip įspūdingasis GTT 115 į aplinką išskirs mažiau žalingų dujų, o ir nuplaukti galės toliau.

Tačiau aišku, kad tokias jachtas perka ne tie, kurie nori pasirūpinti aplinka - GTT 115 yra skirta turtingiems automobilių ir prabangių jachtų entuziastams. Jos korpusas yra padengtas ypatingai gražiais „Rodžio pilkumo“ dažais, o viduje rasite daugiau erdvės nei galite numanyti vien pažvelgę į jachtos dydį. „Dynamiq“ teigia, kad nori išlaikyti „F. A. Porsche“ suprojektuotos jachtos išskirtinumą, todėl pasaulį išvys tik 7 GTT 115 modeliai. Norite vieną įsigyti? Tam reikės bent 13 950 000 eurų.

Galiausiai, kuo GTT 115 bent iš tolo primena automobilius? „Porsche“ didžiuojasi, kad GTT 115 jachta savo stogeliui pasiskolino 911 sportinio automobilio statramstį, švartavimosi atramos primena kultinio automobilio galinius žibintus, o ir proporcijos bei paviršių santykis buvo nubraižyti turint omenyje 911 automobilį.

Viduje rasite daugybę metalo ir medžio detalių, įkvėptų „Porsche Mission E“ automobilio prietaisų skydelio, o ir kitos naudojamos medžiagos yra labai dažnai sutinkamos markės automobiliuose. Taigi, laimingieji, kurie turės galimybę keliauti GTT 115 jachtomis, tikrai džiaugsis pagaliau susieję savo „Porsche“ automobilių pomėgį su noru užkariauti pasaulio jūras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: