Paaiškėjo, kas yra „iPhone 8“ viduje ir ką per pristatymą nutylėjo „Apple“ (Video)  (9)

Kai tik pasirodo koks nors naujas populiarus išmanusis įrenginys, „iFixit“ ekspertai jį gauna vieni iš pirmųjų ir parodo pasauliui, kas yra jo viduje. Taip nutiko ir su „iPhone 8“, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiari svetainė, kurios pagrindinis tikslas – padėti žmonėms sutaisyti viską, kas sugedo, per daug nenustebino išsiaiškindama, kad „iPhone 8“ nuo pernykščio „iPhone 7“ skiriasi tik labai nežymiai.

Esminiai pokyčiai, palyginti su pernykščiu, vizualiai beveik identišku telefonu – daugiau klijų aplink akumuliatorių, nežymūs „Lightning“ jungties pokyčiai ir standartinių kryžminių varžtelių naudojimas kai kuriuose tvirtinimo taškuose – anksčiau ten buvo keisti trijų taškų varžteliai.

Bet atsirado ir keletas pokyčių, apie kuriuos anksčiau šį mėnesį „Apple“ pasakojo dar oficialaus įrenginių pristatymo metu.

Telefono išardymas patvirtino ir keletą dalykų, apie kuriuos „Apple“ garsiai nešnekėjo. Pavyzdžiui, akumuliatoriaus talpa yra 1 821 mAh, 6,96 Wh.

Formaliai tai yra mažiau nei pernykščiame modelyje (1 960 mAh, 7,45 Wh), nors apskritai reikia paminėti, kad „iPhone“ garsėja savo gebėjimu išspausti daugiau valandų veikimo iš mažesnės akumuliatoriaus talpos.

Tad visai gali būti, kad realiomis naudojimo sąlygomis niekas akumuliatoriaus sumažinimo net nepastebės, nors kol kas spėlioti ankstoka – bus žinoma, kai pradės sklisti pirmosios šių telefonų apžvalgos.

Kita vertus, faktas, kad akumuliatorius sumažintas, o klijų kiekis padidintas, reiškia, kad galėjo būti ir geriau. O šalia akumuliatoriaus inžinieriai telefone rado 2 GB LPDDR4 tipo darbinės atminties, „Toshiba NAND“ nuolatinės atminties kaupiklį ir naująjį „A11 Bionic“ procesorių.

„iFixit“ teigia, kad išardė „iPhone 8“ modifikaciją, vadinamą modeliu „A1863“ – joje yra „Qualcomm Snapdragon X16 LTE“ modemas.

Tai reiškia, kad telefonas teoriškai gali palaikyti naujausius, gigabitinės spartos LTE duomenų perdavimo standartus, kurių diegimas įvairiose pasaulio šalyse (taip pat – Lietuvoje) dar tik prasideda, o kai kurie telefonai su „Android“ šiuos standartus jau palaiko.

Tačiau panašu, kad gaminamas ir kitas „iPhone 8“ modelis su „Intel“ modemu, kuris gigabitinės mobiliojo interneto spartos pasiekti negali.

Panašu, kad platinimo sąlygos priklausys nuo naudojamų ryšio technologijų, tad galima numanyti, kad Lietuvą pasieks įrenginiai su „Qualcomm“ modemais.

Birželį skelbtame „Bloomberg“ straipsnyje buvo įspėjama, kad gali nutikti panaši situacija, kaip ir pernai, kai „Apple“ dirbtinai apribojo „Qualcomm“ modemo galimybes, kad tokius įrenginius gavusių vartotojų patirtis nesiskirtų nuo tų klientų, kurių telefonuose yra lėtesni „Intel“ modemai (o toks „Apple“ sprendimas sukėlė „Qualcomm“ nepasitenkinimą).

Reikia paminėti, kad ir „Intel“ rengia modemą, palaikantį gigabitinę LTE spartą, tačiau jų masinės gamybos nespėta pradėti laiku, kad juos būtų galima naudoti „iPhone 8“ telefonuose.

Kaip bebūtų, gigabitinis LTE ryšys vis dar yra neišplitęs – pvz., Lietuvoje juo viešai gali naudotis tik vieno operatoriaus klientai, tik vienoje ganėtinai ribotoje vietoje Vilniaus centre, tik naudojant vieną konkretų išmaniojo telefono modelį.

Tad gali būti, kad šio standarto atsisakymas nekels didelių nuoskaudų daugumai „iPhone“ naudotojų.

„iFixit“ ekspertai „iPhone 8“ pataisomumą įvertino 6 balais iš 10. Tai – toli gražu ne pats geriausias įmanomas įvertinimas, tačiau „iPhone 7“ gavo vienu balu aukštesnį įvertinimą. Pagrindinė priežastis įvertinimą sumažinti balu – šiemetinis „Apple“ sprendimas naujųjų telefonų nugarėles gaminti iš stiklo.

„iFixit“ įspėjo, kad bandant nulupti šią klijais labai stipriai pritvirtintą detalę stiklas gali skilti ir kad sudaužytos nugarėlės keitimas „gali būti labai sudėtingas darbas“.

Žinoma, tai nereiškia, kad niekas negalės tvarkingai nuimti „iPhone 8“ nugarėlės, bet akivaizdu, kad „Apple“ tikisi, jog žmonės apskritai telefonų nebedaužys, mat pristatymo metu tvirtino, kad naujieji „iPhone“ yra „su pačiu patvariausiu stiklu, koks kada nors naudotas išmaniuosiuose telefonuose“.

Bet juk stiklas yra stiklas, o žmonių gebėjimai netyčia sudaužyti savo telefonus yra sunkiai išmatuojami.

Išsamiai peržiūrėti „iPhone 8“ ardymo procesą ir ekspertų komentarus galite šiame tinklalapyje.

Taip pat „iFixit“ meistrai išardė ir „iPhone 8 Plus“ – šioje svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: