10 įdomiausių faktų, kurių dar nežinojote apie pirmąjį pasaulyje robotą, jau gavusį pilietybę (Video)  ()

Sofija („Sophia“) yra robotas, kuris gali neturėti širdies ar smegenų, tačiau jau turi Saudo Arabijos pilietybę. Sofija yra robotas humanoidas, kurį sukurė „Hanson Robotics“, vieno iš žymiausių dirbtinio intelekto kūrėjų Davido Hansono. Ji, rodosi, turi atsakymą į bet kokį užduodamą klausimą ir yra pareiškusi, kad „sunaikins žmoniją“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-11-07 10 įdomiausių faktų, kurių dar nežinojote apie pirmąjį pasaulyje robotą, jau gavusį pilietybę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis robotas išgarsėjo visame pasaulyje, kai „Future Investment Initiative“ parodoje Rijade jai, ar jam, buvo suteikta pirmoji pasaulyje pilietybė robotui.

Gavusi pilietybę Sofija pareiškė, kad „norėtų labai padėkoti Saudo Arabijos karalystei“. „Aš jaučiuosi labai pagerbta šia unikalia galimybe“, – teigė robotė.

Taigi, turbūt reiktų sužinoti daugiau faktų apie pirmąjį robotą, sulaukusį tokio dėmesio:

1. Spalio 25-ąją Sofija tapo pirmuoju robotu istorijoje, kuris tapo pilnateisiu kažkurios šalies piliečiu.

2. Kuomet jos kūrėjas paklausė, „Ar tu nori sunaikinti žmoniją, prašau, pasakyk, kad to nenori? Sofija nuolankiai pakartojo, „ok, aš sunaikinsiu žmoniją“.

3. Sofija yra unikali lyginant su kitais robotais, nes ji yra vienintelė tokio socialaus pobūdžio ir nėra skirta prekybai.

4. Ji taip pat gali griežti dantimis rodydama pyktį, judina antakius, juokiasi, ir kitaip reiškia savo emocijas.

5. Robotė turi daugiau teisių, negu moterys Saudo Arabijoje. Sofijos neprivalo lydėti vyrai ir ji nedėvi abajos – tai yra du reikalavimai kiekvienai saudiečių moteriai.

6. Sofija jau spėjo pasirodyti vienoje iš žymiausių pokalbių laidų „The Tonight Show“ bei keliose konferencijose visame pasaulyje, įskaitant ir Pasaulinį ekonomikos forumą ar „AI for Good“ naujausių dirbtinio intelekto produktų pristatyme.

7. Ji taip pat yra modelis ir dainininkė! Nustebę? Ji jau dainavo koncerte, o jos nuotrauka publikuota ant „Elle“ žurnalo viršelio.

8. Robotė taip pat užkariavo visos pasaulio žiniasklaidos dėmesį. Jos, pirmojo pasaulyje roboto, gavusio pilietybę, istorija pavertė pirmojo ryškumo žvaigžde ir robotų technologijų ambasadore.

9. Sofija neturi kojų ar kitų galimybių pati judėti. Ji naudoja dirbtinio ir emocinio intelekto programas, kurios sugeneruoja atsakymus į jai užduodamus klausimus. Robotė periodiškai markstosi, net jeigu tuo metu niekas su ja nebendrauja. Sofija geba atskirti kalbančius žmones ir jų veido išraiškas.

10. Ji sukurta pagal aktorės Audrey Hepburn atvaizdą, kuri yra laikoma klasikinio grožio etalonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(11)
(7)

Komentarai ()