4 daiktai kiekvienam vairuotojui, galvojančiam apie padangas: protektoriaus gylio bei slėgio matuoklis, oro pompa-dulkių siurblys ir remonto rinkinys  ()

Lapkričio 10 diena jau visai čia pat. Ar žinote, kuo ji ypatinga vairuotojams? Taip, nuo tos dienos draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis. Ta proga pristatome 4 paprastus įrenginius, kuriuos reikėtų turėti savo garaže ar automobilyje, norint pasirūpinti pagrindiniais padangų klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Automobilinė pompa-dulkių siurblys

Kinai labai mėgsta į vieną daiktą sudėti kelias funkcijas. Šis automobilinis dulkių siurblys efektyviai išvalys jūsų automobilio saloną, tačiau prireikus jis gali ne tik traukti orą, bet ir jį pūsti. Taip galėsite prisipūsti automobilio padangas, jei kiltų kokia nenumatyta situacija.

Ant šio prietaiso korpuso yra ir padangų slėgio matuoklis, kuris pravers, jei pasirodys, kad kurioje nors padangoje trūksta oro.

Viršuje yra ir prožektorius, kuris tikriausiai labiau reikalingas šį įrenginį naudojant kaip dulkių siurblį.

Žodžiu, universalus ir įdomus daikčiukas, tik prekyboje gan naujas, tad nėra pirkėjų atsiliepimų apie jo kokybę. Šis prietaisas kainuoja vos daugiau nei 35 eurus.

2. Protektoriaus gylio matuoklis

Jūs tikriausiai žinote, kad nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. lengvųjų automobilių padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai. Geriau, kad jis būtų ir dar gilesnis, nes taip padanga efektyviau sklaidys vandenį ir važinėjimas žiemiškomis sąlygomis bus saugesnis. Pasitikrinti vertėtų ne tik prieš kiekvieną žiemą, bet ir reguliariai.

Šis įrenginys gali labai greitai išmatuoti padangų rašto gylį. Rezultatą pamatysite ekrane, tačiau net jei lauke per šalta, kad veiktų įrenginio elektronika, galite perskaityti analoginę skalę. Šis padangų protektoriaus rašto gylio matuoklis kainuoja šiek tiek mažiau nei 7 eurus.

3. Padangų remonto rinkinys

Susimontavę nenaujas padangas galite greitai pastebėti, kad jos leidžia orą, nes kažkur dar likusi sena vinis ar varžtas. Šią skylę labai paprastai galite užtaisyti patys - tam tereikės kelių įrankių. Šiame rinkinyje yra rankinis grąžtas skylei padidinti, yla specialiam sandarinimo siūlui įverti, klijai ir peilis. 

Rinkinyje yra ir keli lopymui skirti siūlai bei trys atsarginės ylos. Viskas sudėta į kompaktišką plastikinę dėžutę. Šis rinkinys kainuoja vos daugiau nei 15 eurų.

4. Padangų slėgio matuoklis

Galiausiai, reguliariai reikia tikinti ir slėgį padangose. Blogai tai, kad daugelis elektroninių matuoklių sunkiai veikia prie neigiamos temperatūros. Tuo tarpu mechaniniai matuokliai gali veikti didesniame temperatūros diapazone. Šis yra pagamintas iš metalo bei turi apsauginį minkštą apvalkalą.

Paprastas ir patikimas mechaninis padangų slėgio matuoklis kainuoja €5,62.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai ()