Kinijos turgelio stebuklai: „neužmušamas“, IP68 sertifikatą turintis „Blackview BV6000“ išmanusis jau siūlomas ir Lietuvoje, bet kainų skirtumai - nesulyginami  (4)

Jeigu domitės išmaniųjų telefonų naujienomis, tai greičiausia taip pat žinote, kad bene aktyviausiai šiuo metu šioje rinkoje reiškiasi vietiniai Kinijos gamintojai. Vis dėlto ši agresyvi strategija tikrai nenuėjo veltui. Kiniškus išmaniuosius telefonus vis drąsiau pardavinėja netgi Lietuvos elektroninės parduotuvės. Nepaisant to, šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį į vieną niuansą, kuris ne vieną blaiviai mąstantį pirkėją skatina kinišką išmanųjį telefoną įsigyti vietinėje Kinijos, bet ne Lietuvos elektroninėse parduotuvėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu manote, kad šis niuansas yra susijęs su kaina – esate visiškai teisūs. Dramatiškai skirtingą kainų Lietuvoje ir Kinijoje atvejį šį kartą padeda atskleisti išmanusis telefonas „Blackview BV6000“.

Išanalizavus Lietuvos elektroninių parduotuvių pasiūlymus paaiškėjo, kad tautiečiai vietinėse elektroninėse parduotuvėse „Blackview BV6000“ išmanųjį telefoną gali įsigyti už maždaug 230 eurų. Tuo tarpu Kinijoje šiuo metu analogiškas išmanusis telefonas kainuoja beveik dvigubai mažiau, t. y. apie 140 eurų.

Skubėdami užbėgti įvykiams už akių taip pat galime pabrėžti, kad potencialiai prie iš Kinijos siunčiamo išmaniojo telefono kainos dar gali tekti pridėti apie 30 eurų siekiantį PVM, muitų tokiai technikai nėra.  Vis dėlto net ir esant tokiai situacijai vietinėje Kinijos rinkoje „Blackview BV6000“ išmanųjį telefoną įsigysite bene 60 eurų pigiau nei Lietuvoje. Tačiau PVM garantuotai prisidės tik tuo atveju, jei siųsitės tiesiai iš Kinijos per siuntų tarnybą, o štai jei siųsitės per paprastą paštą, telefonas keliaus sudėtinga schema per ES sandėlius ir dažniausiai pasieks jūsų namus be jokių papildomų mokesčių.

Kadangi prie kainos šiuo atveju prikibti gana sunku, labai tikėtina, kad kiti skaitytojai akcentuos garantijos trūkumą. Taip, iš dalies jie bus teisūs, kadangi Lietuvoje „Blackview BV6000“ išmaniajam telefonui yra suteikiama nuo 12 iki 24 mėnesių garantija. Tačiau čia reikėtų įvertinti ir tą faktą, kad dėl mažiau populiarių išmaniųjų telefonų dalių trūkumo vietinėje rinkoje, kiniškų išmaniųjų telefonų garantinis taisymas Lietuvos servisuose gali kaip reikiant užsitęsti. Taigi, tokiu atveju galbūt būtų kur kas paprasčiau pasinaudoti Kinijos elektroninių parduotuvių suteikia vienerių metų garantija bei padengti sugedusios prekės siuntimo išlaidas tik į vieną pusę?

Žinoma, kiekvienas renkasi kaip jam labiau patinka, tad telefonus galite pirkti iš  kur tik norite, bet ekonominė logika yra sunkiai paneigiama. 

Priminsime, kad „Blackview BV6000“ išmanusis telefonas su „Android 7.0“ platforma yra aprūpintas „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu padengtu 4,7 colių įstrižainės ekranu (1280 x 720), aštuonių branduolių „MediaTek MTK6755“ centriniu procesoriumi ir „Mali T860MP2“ vaizdo plokšte.

Be to, veikia su 3 GB operatyviąja RAM atmintine, 4G LTE bei NFC ryšio moduliais, 32 GB vidine ROM atmintimi, 4200 mAh talpos baterija, o taip pat dar gali pasigirti integruotu slėgio matuokliu, metaline korpuso konstrukcija, suteiktu IP68 sertifikatu (atsparus vandeniui ir dulkėms) bei operacinėje sistemoje palikta lietuvių kalba.

Galiausiai skubame pranešti, kad Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ vis dar tęsiasi „11.11GB“ išpardavimas, kurio metu su didele nuolaida taip pat galite įsigyti ir kitus išmaniuosius telefonus. Jeigu norite susipažinti su specialiais išmaniųjų telefonų išpardavimo pasiūlymais, tiesiog kviečiame apsilankyti specialiame „11.11 Mobile Gadgets Sale“ išpardavimo puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(8)
(14)

Komentarai (4)