Europos Sąjunga lustų gamybos milžinei „Qualcomm“ skyrė įspūdingą 997 mln. eurų baudą  (10)

Europos Sąjunga trečiadienį Jungtinių Valstijų lustų gamybos milžinei „Qualcomm“ skyrė 997 mln. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bauda skirta už tai, kad kompanija mokėjo bendrovei „Apple“, kad ši naudotų tik jos lustus „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose ir „iPad“ planšetiniuose kompiuteriuose.

„Qualcomm“ neteisėtai daugiau nei penkerius metus blokavo konkurentams prieiga prie LTE bazinės juostos procesorių rinkos ir taip įtvirtino savo dominavimą šioje rinkoje“, – išplatintame pranešime sakė ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager.

„Qualcomm“ sumokėjo milijardus JAV dolerių savo pagrindinei klientei „Apple“, kad ši nepirktų iš konkurentų. Šie mokėjimai buvo atliekami ne tik sumažinant kainą, jie buvo atliekama su sąlyga, kad „Apple“ pirks tik „Qualcomm“ gamybos mikroschemas visiems „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiams. Tai reiškia, kad jokia konkuruojanti kompanija iš esmės negalėjo mesti iššūkio „Qualcomm“ šioje rinkoje, nepaisant kitų kompanijos produkcijos kokybės.

„Qualcomm“ elgesys atėmė iš vartotojų ir kitų kompanijų galimybę rinktis ir stabdė inovacijas. O tai yra sektorius su didžiule paklausa ir inovatyvių technologijų potencialu. Tai yra neteisėta pagal ES kovos su monopoliais taisykles, todėl mes šiandien priėmėme tokį sprendimą“, – paaiškino komisarė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(87)
(3)
(84)

Komentarai (10)