„Apple Macbook Pro“ vertas, bet 2 kartus pigesnis nešiojamas kompiuteris iš Kinijos: kuo ypatingas „Xiaomi Mi Notebook Pro“ - pilnai metalinis korpusas, Intel Core i5-8250U procesorius, 8GB RAM, 256 GB SSD ir itin aukštos kokybės ekranas (Apžvalga, Video)  (19)

Azijos kompanijos vis dažniau pasiūlo gerų kompiuterių, kurie dažnu atveju nenusileidžia ir garsių kompanijų kūriniams, kaip, kad „Apple Macbook“, „Asus Zenbook“ ir panašiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje apžvalgoje jau rašėme apie Kinijos kompanijos nešiojamą kompiuterį – „Teclast F6 Pro“. Šį kartą dėmesį patraukė kur kas galingesnis „Xiaomi Mi Notebook Pro“, juolab, kad šis kompiuteris sulaukė labai daug dėmesio visame pasaulyje ir tampa vis labiau aptarinėjamu.

Kuo jis toks ypatingas? Kokie jo pliusai ir trūkumai - ką apie šį kompiuterį sako apžvalgininkai, kurie realiai jį pamatė ir išbandė?

„Tech Brothers“ išbandę šį kompiuterį jame rado daug pliusų, tačiau kai kurie dalykai sulaukė ir kritikos.

Tad pasižiūrėkime į „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamą kompiuterį įdėmiau.

Pagrindinės „Xiaomi Mi Notebook Pro“ charakteristikos:

1) „Microsoft Windows 10“ operacinė sistema;

2) Naujausios kartos Intel Core i5-8250U Quad Core 1,6 GHz iki 3,4 GHz procesorius;

3) NVIDIA GeForce MX150 GPU vaizdo plokštė;

4) 8 GB DDR4 RAM ir 256 GB talpos SSD diskas;

5) 1.0 MP priekinė kamera ir pirštų nuskaitymo technologija;

6) 15,6 colių FHD (1920x1080) ekranas bei 2,4 GHz ir 5,0 Ghz (802.11a/b/g/n/ac) WiFi palaikymas;

7) 7.4V / 8000 mAh ličio jonų baterija ir standartinis 240V adapteris;

8) SD kortelės jungtis, HDMI, po dvi USB 3.0 ir C-tipo jungtis, 3,5 mm. ausinių jungtis.

Išvaizda

Pats kompiuteris yra pakankamai kompaktiškas: 36 x 24,4 x 1,5 cm, sveria vos 1,98 kg. Palyginimui - „Apple Macbook Pro“ su 15" ekranu sveria 2.04 kg, o matmenys yra 35.9x24.7x1.8 cm.

„Xiaomi Mi Notebook Pro“ korpusas yra metalis, o pats dizainas pasirinktas minimalistinio tipo.

Kairėje kompiuterio pusėje yra HDMI, dvi USB 3.0 ir 3.5 mm audio jungtys. Dešinėje SD kortelės ir dvi C-tipo jungtys.

„Tech Brothers“ teigimu, „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamas kompiuteris atrodo lyg premium klasės įrenginys, kaip kiti gerai žinoma flagmanai – „Apple Macbook“, „Asus Zenbook“ ir kt.

Lyginant su ankstesniais kompiuterių modeliais klaviatūra yra išties geresnės kokybės – tarp klavišų yra 1,5 mm tarpai. Klaviatūra gerai reaguoja į paspaudimus.

Pirštų nuskaitymas vyksta ant „touchpad‘o“. Dešinėje pusėje išdėlioti funkciniai klavišai, o pats įjungimo mygtukas taip pat integruotas klaviatūroje šalia „Delete“, „Home“ ir „Backspace“ mygtukų.

Tai nėra geras dalykas, nes galite visai netyčia paspausti maitinimo mygtuką. Klaviatūra turi baltos spalvos apšvietimą, tad galima darbuotis net ir tamsiame kambaryje.

„Xiaomi Mi Notebook Pro“ kompiuteris turi 15,6 colių FHD ekraną. Jis yra siauro rėmo su „Mi“ logotipu apačioje. Ekrano sienelių storis siekia vos 6,52 mm, o pats ekrano santykis siekia 81,5 %. Vaizdo kokybė beveik nesikeičia net žiūrint iš skirtingų kampų, vaizdas puikiai matomas net esant saulėtoje vietovėje.

Testų rezultatai

SSD disko nuskaitymo greitis siekia 1733 MB/s, o įrašymo 1275 MB/s. Tokie rezultatai yra išties puikūs.

„GeekBench“ lyginamoji analizė yra viena populiariausių, kai reikia palyginti su „Android“, „iOS“ ar „Windows“ programine įranga dirbančius įrenginius.

Kaip galite matyti iš žemiau pateikto paveikslo, „Xiaomi Mi Notebook Pro“ kompiuterio „Single core“ testo rezultatai siekia 4006, o „Multi core“ testo rezultas 13 136 taškų. Tai beveik dvigubai geresni rezultatai nei „Xiaomi Mi Air 13“. Šiuos rezultatus galite lengvai palyginti su savo turimais įrenginiais ir pasižiūrėti kas yra ko vertas.

„PCMark“ taip pat yra vienas iš pagrindinių testų, kuris parodo kompiuterio galimybes.

Šiuo atveju rodomas realus sistemos ir programėlių darbo našumas rezultatas. Gautas 4075 balų rezultatas, ir tai truputi geresnis rezultatas nei įprasto nešiojamo kompiuterio. Taip pat, toks rezultatas yra gana tolokai nuo žaidimams skirtų kompiuterių galimybių.

Norint pasižiūrėti ko verta „Xiaomi Mi Notebook Pro“ kompiuterio NVIDIA GeForce MX150 GPU vaizdo plokštė buvo pasitelkta „3DMARK Fire Strike“ testas. Rezultatas siekia 2935. Toks rezultatas žaidimų mėgėjams yra išties per mažas.

Visgi, net ir naujausius žaidimus su „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamu kompiuteriu žaisti tikrai galima, tereikia pasirinkti vidutinio arba žemo lygio grafikos parametrus. Tokiu atveju viskas tvarkoje ir pats kompiuteris tikrai nekaista.

„Xiaomi Mi Notebook Pro“ turi 8000 mAh ličio jonų bateriją, kurios, pasak gamintojo, turi užtekti 7-8 val.

„Tech Brothers“ teigimu 7 val. pilnai užtenka aktyviam kompiuterio naudojimui, kaip, kad video peržiūroms, žaidimams ir pan. Jei ekrano ryškumas sumažinamas iki 50 % baterija „ištveria“ ir 7,5 val. Tai išties geras rezultatas, juolab, kad ir baterijai įkrauti tereikia 1 val ir 30 min.

Garsiakalbiai yra įtaisyti nešiojamo kompiuterio apačioje. Tai toli gražu ne pats geriausias sprendimas. Nors garsas yra stiprus, tačiau besiklausant muzikos maksimaliu 100 % režimu, garso kokybė nėra gera. Jei pasirenkamas 60-70 % garso stiprumas, tada viskas gerai.

„Xiaomi Mi Notebook Pro“ turi savo BIOS (bazinė įvesties/išvesties sistema). Čia galite rasti informacijos apie patį kompiuterį bei keisti nustatymus.

Galutinis verdiktas

1) Tai ne žaidimų kompiuteris, kadangi reikia pasirinkti žemus ir vidutinius parametrus;

2) „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamas kompiuteris skirtas profesionaliam kasdieniam naudojimui;

3) Jis turi puikios kokybės ekraną ir gana gerus garsiakalbius;

4) Taip pat labai gera klaviatūra;

5) Pats kompiuteris pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų;

6) Puikus dizainas.

 

Tad „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamas kompiuteris yra labai įdomus pasirinkimas tiems, kas ieško ne „žaidimų monstro“, o patogaus, bet pakankamai didelio (15" įstrižainė) verslo klasės kompiuterio su labai geru našumu, pilnai metaliniu korpusu ir puikios kokybės ekranu. 

Dabar „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamas kompiuteris su 8 GB DDR4 RAM ir 256 GB talpos SSD disku Gearbest.com internetinėje parduotuvėje parduodamas su 18 % nuolaida, tad galutinė kaina siekia 766 eurus.

Jei nesidomite kompiuterių rinka, ši kaina be atskiro palyginimo nieko nesakys. Pirmiausia, palyginkime su pilnai metalinių „Apple Macbook Pro“ kompiuterių kainomis parduotuvėje Skytech.lt - 13" įstrižainės modeliai kainuoja nuo 1472€ iki 2065€, o 15" įstrižainės modeliai prasideda nuo 2000€. Žinoma, reikia turėti omenyje, kad 15" „Apple Macbook Pro“ turi galingą „Intel Core i7“ procesorių ir 16 GB RAM, bet tokio našumo prireikia tik labai intensyviam darbui su kompiuteriu. 

Jeigu pažiūrėtume į kitus pasiūlymus Lietuvoje, kuriuose siūlomas „Intel Core i5“, 15" ekranas, 8GB RAM, 256 GB SSD, NVIDIA vaizdo plokštė ir klaviatūros pašvietimas, matysime, kad pasiūla prasideda nuo 857€. Tačiau tokių kompiuterių pasiūla yra gana maža, visi jie turi žemesnės kartos „Intel Core i5 7300“ procesorių („Xiaomi Mi Notebook Pro“ procesorius yra „Intel Core i5-8250U“) ir tradicinį plastikinį korpusą. Tad realiai, tikrų konkurentų be „Apple Macbook Pro“ nėra iš viso, o palyginus kainas, „Xiaomi Mi Notebook Pro“ tampa labai įdomiu gaminiu. 

Žinoma, jei norisi dar daugiau galios, galima pasirinkti ir dar stipresnius „Xiaomi Mi Notebook Pro“ variantus. Tai i7 8GB + 256GB už 837 eurus arba dar galingesnį i7 16GB + 256GB už 953 eurus. Abiems kompiuteriams taikoma 20 % nuolaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(7)
(12)

Komentarai (19)