Kodėl Opel automobilių salonuose galima rasti paslėptų ryklių? Ką reiškia šis simbolis?  (5)

Nuo 2006 metų kai kuriuose Opel automobiliuose galima rasti ryklių. Dažniausiai, tai – paslėpti simboliai, įtraukti į lieto plastiko detales. Jų galima rasti, pavyzdžiui, daiktadėžės dangčio atramoje ar puodelių laikiklyje. Opel nėra kokia nors paslaptinga, pašėlusi markė, kuriai būtų būdingi panašūs simboliai, tai kaip jie atsirado šios kompanijos automobiliuose?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų šie rykliai su Opel istorija nėra susiję. Opel neturėjo ryklio vardu pavadinto modelio, nebuvo taip pravardžiuojamų mašinų, o ir peleką greičiau išvysite ant kitų markių automobilių. Rykliai Opel salonuose atsirado vieno kompanijos dizainerio iniciatyva.

Dietmaras Fingeras, Opel dizaineris ir aistringas nardytojas, vieną 2004 metų sekmadienio popietę leido namie, galvodamas apie priekinės panelės briaunos apdailą naujajam Corsa. Šios dalies neįmanoma pamatyti neatidarius keleivio pusės durelių, todėl didelės reikšmės estetiniams sprendimams suteikta nebuvo. Tačiau tuomet priėjo Fingero sūnus ir iš karto atkreipė dėmesį į dizainerio šiaip sau nupieštus ryklius. Taip idėja ir gimė.

Kad jau daiktadėžės dangčio atramų nesimato, kodėl jų nepapuošus maža detale? Taip, ji išaugina jos kainą, tačiau skirtumas yra toks mažas, kad viso automobilio kontekste jis yra visiškai nereikšmingas. Todėl Nielsas Loebas, tuometinis Corsa projekto vadovas, entuziastingai pritarė Fingero sumanymui. Prireikė dar poros metų, kol automobilis buvo užbaigtas, tačiau jau 2006 metais į gatves išriedėjo naujasis Opel Corsa automobilis su rykliu salone.

Nuo to laiko buvo pagaminta jau daugiau nei 2 milijonai Corsa automobilių su rykliu salone. Tačiau dabar ryklius turi ir daugiau Opel automobilių. Iš pradžių idėja buvo pasiūlyta Karimui Giordimania,kuris kūrė Zafira Tourer salono dizainą. Naujesniuose Zafira yra keli rykliai, tačiau jie yra gerai paslėpti. Tuo tarpu mažylis Adam didžiuojasi savo rykliai ir juos surasti nesunku – vienas puošia ir puodelio laikiklį. Ryklius taip pat rastumėte ir Insignia bei Astra modeliuose, galbūt ir kituose Opel automobiliuose.

Rykliai salonuose jau tapo tikra Opel tapatybės dalimi. Nuo pat 2006 metų žmonės galvoja, ką jie galėtų reikšti – ar taip markė bando į savo automobilius įtraukti šiek tiek žaismingumo? Galbūt bando parodyti, kad ir Opel turi humoro jausmą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: