Programuotojai džiaugiasi, kad naujam gyvenimui prikėlė Lietuvos litą - bent jau jo skaitmeninę versiją  (16)

Nors daugelis jau baigiame pamiršti buvusią nepriklausomos Lietuvos valiutą - Litą, kai kuriems iš mūsų ji išliko giliai širdyje. Su šiomis mintimis jaunas programuotojas Nerijus Vitkauskas ir pradėjo projektuoti „BitLito” (LTL) platformą. Dabar jau galime „BitLitą” kasti ir atlikti pavedimus, o greitu metu galėsime jį rasti tarp kitų kriptovaliutų didžiosiose keityklose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš keletą mėnesių subrandinęs „BitLito” idėją bei ilgus vakarus po darbo skyręs naujos kriptovaliutos kūrimui, šiandien Nerijus džiaugiasi pilnai veikiančia platforma. Pirmąja veikiančia versija pasidalinus socialiniame tinkle Facebook, kilo susidomėjimas tarp vartotojų, kurių tarpe atsirado bendraminčių tapusių naujos kriptovaliutos kūrimo komandos nariais.

„Šiuo metu jau susibūrusi nedidelė komanda, sudaryta iš kelių programuotojų, vadyba, komunikacija bei dizainu užsiimančių narių. Nors visi dirbame savanoriškai, kai turime laisvo laiko, tačiau visas procesas vyksta greičiau, nei viską darant vienam”,- pasakoja apie susirinkusią komanda „BitLito” (LTL) kūrėjas.

Šiuo metu jau yra sukurta programinė įranga leidžianti kasti ir persiųsti BitLitus Windows, Linux operacinių sistemų naudotojams. „BitLito” kasykloje (pool) jau yra atlikta virš 8000 pervedimų, o kryptovaliutos “kasime” dalyvauja virš 100 kasėjų. Android programėle naudojasi taip pat virš 100 vartotojų. „Pirmieji skaičiai iš tiesų džiugina: nors ir nėra dideli, tačiau rodo augantį susidomėjimą. Ir ateityje tikimės gerokai didesnio augimo, nes šalia platformos kūrimo ir tobulinimo vis daugiau dėmesio skirsime komunikacijai, kad apie šį projektą sužinotų vis daugiau žmonių”, - džiaugiasi Nerijus.

Nors atsisakėme Lito ir pakeitėme jį į Eurus, tai bent jau kriptovaliutos forma galime jį sugražinti. Naudodami eurus esame dalinai priklausomi nuo Europos Sąjungos, o „BitLitas” galėtų suteikti tam tikros nepriklausomybės patiems žmonėms.

„Kriptovaliuta nepriklauso niekam, ji yra išlaikoma tik iš žmonių iniciatyvos ir tik jie patys sprendžia, kiek tai turės vertės, kaip atsiskaitymo priemonė. „BitLito“ kodas yra atviras ir laisvai pasiekiamas, todėl bet kas ir bet kada gali prisidėti prie projekto plėtros“, – sako jis.

„Turime daugiau ambicijų plačiau pritaikyti šią platformą. Šiuo metu dirbame prie įskiepių, leisiančių lengvai integruoti atsiskaitymus „BitLitais” elektroninėse parduotuvėse, bei kitų patogių techninių sprendimų, leisiančių patogiau naudoti naująją lietuvišką kriptovaliutą”,- dalinasi ateities planais „BitLito” kūrėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(14)
(31)

Komentarai (16)