Visiems norintiems parduodami šarvuoti „Mercedes-Maybach S600L“ automobiliai, su kuriais važinėjo aukščiausiosios valdžios atstovai  ()

Vasario pabaigoje oficialiame Turkmėnijos valstybinio turto biržos tinklapyje tarp kitų parduodamų prekių atsirado ir 25 šarvuoti „Mercedes-Maybach S600L“ automobiliai. Juos visiems norintiems įsigyti siūlo prezidento biuras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių kaina priklauso nuo pagaminimo metų. Dalis prabangiųjų „Mercedes“ buvo pagaminti dar 1995-aisiais, už juos prašoma 25100 dolerių (20400 eurų).

Kiti šarvuoti sedanai nuo konvejerio nuriedėjo 2009 metais. Parduodama 13 tokių mašinų, kurių kiekvienos kaina yra 75500 dolerių (61300 eurų).

Vietos naujienų portalas hronikatm.com skelbia, kad šie automobiliai buvo naudojami tik tuomet, kai į šalį atvykdavo kitų valstybių aukščiausiosios valdžios atstovai. Likusį laiką prezidentas Gurbangulis Berdimuhamedovas labiau mėgsta išsirinkti kažką iš savo asmeninio garažo.

Turkmėnijos vadovas pagarsėjo keistais draudimais. Nuo 2018-ųjų šioje šalyje nebegalima eksploatuoti juodos spalvos automobilių, nes prezidentas G. Berdimuhamedovas šios spalvos nemėgsta. Mėgstamiausia jo spalva – balta, tad sunkiai suprantamas šalies valdžios sprendimas aiškinamas paprastai: šviesios spalvos, o ypač balta spalva, neva neša sėkmę.

Tačiau šio absurdo politikams neužteko. Turkmėnijos prezidentas uždraudė vairuoti moterims. Jos stabdomos gatvėse, vietoje išlaipinamos, atimami vairuotojų pažymėjimai, o automobiliai konfiskuojami.

Šis sprendimas aiškinamas tuo, kad Turkmėnijos vidaus reikalų ministro manymu, dauguma avarijų šalyje kyla dėl moterų kaltės, todėl prezidentas pasiūlė „sureguliuoti situaciją“. Tiesa, statistinių duomenų apie avarijos kaltininkus nepateikiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()