„Tesla“ autopilotas Estijoje: ką įdomaus pastebėjo technologijos.lt skaitytojas (Video)  (3)

Vienas dalykas, kai skaitome apie įdomias technologijas naujienų portaluose, o visai kitas – kai jas pamatome šalia savęs. Panašu, kad dažnai minimi automobilių autopilotai gali visai netrukus pasirodyti ir lietuviškuose keliuose. O geriausia žinia, kad tie keliai jiems bus visiškai tinkami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau estiškuose keliuose jie atsirado ir kuo puikiausiai su tuo susitvarko -  tuo yra įsitikinęs technologijos.lt skaitytojas, atsiuntęs nuorodą į „Youtube“ vaizdo siužetą.

Nufilmuotame siužete rodoma, kaip be vairuotojo pagalbos keliu važiuoja „Tesla P100D Model S“ – prie trumpo video aprašymo rašoma, kad autopilotas važiuoja visiškai savarankiškai, o pats kelias neturi jokių ženklinimo linijų. Žodžiu, tipiškas regiono keliukas.

Prie ko čia Estija? Skaitytojui pasirodė pažįstamas kelio vaizdas ir apylinkių peizažas, tad paieškojęs „Google maps“, greitai surado ir labai panašų kelią, kuriuo važiavo „Tesla“ autopilotas. Pagal jį, tai Estijoje esantis 27 kelias.

Ką gi, jei „Tesla“ sugeba be problemų važiuoti estiškais regionų keliais, jam neturėtų kelti problemų ir lietuviški – pas mus kelių infrastruktūra labai panaši. Jau nekalbant apie automagistrales, kuriose problemų neturi būti jokių – neveltui Lietuvos valstybė jau kviečiasi pas mus autonominių automobilių gamintojus jų bandymui.

Tad nenustebkite, jei vieną dieną Lietuvoje pamatysite važiuojantį automobilį, kurio vairuotojas tiesiog ilsisi. O blogiausiu atveju – miega.  


Dėkuojame skaitytojui už žinutę - jei turite įdomių temų, rašykite į info@technologijos.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (3)