Įdomūs argumentai, kodėl išmaniųjų telefonų savybių lyginimas yra tik laiko švaistymas  ()

Techninės charakteristikos - tai tik paprasti skaičiai, kurie ne visada atspindi realius įrenginio pajėgumus. Prieš pasirinkdami naują išmanųjį telefoną, esame pripratę atkreipti dėmesį į pagrindinius parametrus: procesoriaus greitį, atminties talpą, akumuliatoriaus talpą, fotoaparato megapikselių skaičių. Tačiau iš tikrųjų savybių palyginimas vis dažniau tampa nenaudingu laiko švaistymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesorius

Jei prieš kelerius metus „Android“ operacinės sistemos įrenginiai tarpusavyje galėdavo labai skirtis savo procesoriais, tai šiandien palyginimas pagal šį kriterijų praktiškai prarado savo galią. Geriausi išmanieji telefonai gauna tokius pačius arba beveik identiškus lustus. Mes nebežiūrime į specifikacijas, norėdami sužinoti kokio greičio procesorius yra naujajame išmaniajame telefone.

Žinoma, tokie lyginamieji standartai kaip „AnTuTu“ našumo testai leidžia jums nustatyti, kuris išmanusis telefonas yra galingiausias, tačiau tai gali neatspindėti tikrojo prietaiso vaizdo ir greičio, atliekant kasdienines užduotis. Stambiausia procesorių įmonė „Qualcomm“ sulygino išmaniųjų telefonų pasirinkimą pagal procesoriaus veikimą su automobilio pasirinkimu pagal jo padangas. Šis palyginimas puikiai parodo, kad nepakanka įdiegti galingą procesorių, norint kad prietaisas veiktų greitai ir sklandžiai.

2018 m. yra daug svarbiau susipažinti ne su branduolių skaičiumi ir rezultatų lyginimais, bet su lusto teikiamomis galimybėmis. Tai gali būti didelės spartos LTE tinklų palaikymas, greitas įkrovimas, aukštos kokybės 4K video įrašymas.

Operatyvioji atmintis

Kai kurie šiuolaikiniai įrenginiai turi 8 GB operatyvios atminties, todėl jie gali išsaugoti atmintyje daug daugiau informacijos. Vis dėlto tai nereiškia, kad toks išmanusis telefonas užtikrins greitesnę prieigą prie žaidimų ir programų, negu pavyzdžiui, „iPhone X“ su 3 GB atmintimi. Čia didžiulį vaidmenį atlieka atminties valdymo efektyvumas. 

„Apple“ atveju, įrenginiai su 2 ar 3 GB RAM veikia pakankamai greitai. „Apple“ vis dar gali pasiekti aukščiausios klasės našumą dėl vidinės atminties valdymo efektyvumo. Jei papildiniai skirti „Android“ įrenginiams, turi būti sukurti daugybei tipų įrenginių su visiškai skirtinga vidine įranga, tai „iOS“ programinės įrangos papildiniai yra priskiriami tik keliems „iPhone“ modeliams, kurie tik šiek tiek skiriasi RAM atminties kiekiu.Programuotojai visada tiksliai žino galimą aparatūros konfigūraciją, todėl geba geriau optimizuoti programų vykdymo procesą ir sumažinti RAM apkrovą.

Fotoaparatas

Per pastaruosius kelerius metus išmaniųjų telefonų gamintojai nuolat varžėsi dėl megapikselių, o dabar perėjo prie svarbesnių detalių optimizavimo. Keičiasi pikselių dydžiai, pasirodo pagalbiniai jutikliai, pagerėja fokusavimo ir stabilizavimo technologijos. Visa tai, žinoma, puiku, tačiau fotomodulio charakteristikos sąrašas vis tiek nepateiks jums bendro vaizdo apie tai, kaip fotografuoja šis išmanusis telefonas.

Puikiu pavyzdžiu, kad negalima pasikliauti atskiromis savybėmis gali būti „Google Pixel 2“ su „Visual Core“ lustu. Pastarasis modelis yra specialiai sukurtas fotografavimui su12 megapikselių kamera. Būtent jis yra atsakingas už neįtikėtiną „HDR +“ efektą ir portreto suliejimo režimą, kurį norėdami išgauti, konkurentai naudoja antrą fotoaparatą.

Net jei neatsižvelgti į „Google“ įrenginį kaip į pateiktą pavyzdį, verta paminėti, kad fotoaparatas su geriausiomis savybėmis negarantuoja geresnės nuotraukų kokybės. Rekordinis šviesos intensyvumas ir padidintas pikselių dydis rodo tik potencialą, kurį turėtų parodyti vaizdo apdorojimo programinės įrangos algoritmai. Tai yra tas, kas išspaudžia iš fotoaparato viską.

Akumuliatorius

Išmaniųjų telefonų baterijų talpa matuojama mAh (miliampervalandė). Būtent šis parametras leidžia apibūdinti energijos suvartojimą, kurį gali išlaikyti baterija. Būtų logiška sakyti, kad kuo didesnis šis skaičius, tuo geriau. Tačiau paprasti skaičiai šiuo atveju taip pat nieko negarantuoja.

Kaip išmanusis telefonas išnaudos galimybes, priklausys nuo aparatūros ir programinės įrangos algoritmų. Procesoriaus galia ir našumas, ekrano dydis ir raiška, integruotų jutiklių skaičius ir netgi garso nustatymai turi įtakos išmaniojo telefono veikimui.

Kai kurie gamintojai naudojasi gudrybėmis norėdami pagerinti išmaniojo telefono veikimą, tokiomis kaip laikinas jutiklių atjungimas arba priverstinis programų pašalinimas iš fono. Ir dažnai tai daroma pagal nutylėjimą.Tokius momentus būtina patikrinti akumuliatoriaus nustatymuose ir išmaniojo telefono veikimo charakteristikose.

Rezultatas

Tačiau visai neatsižvelgti į technines specifikacijas būtų netikslinga. Svarbiausia yra nepervertinti jų reikšmės, bet tai naudoti tik kaip kokybės orientyrą. Kartais kai kurie įrenginiai su mažiau įspūdinga popierine informacija tikrovėje pasižymi maksimaliai gerais parametrais, o įrenginiai su puikiomis specifikacijomis, realybėje gali atrodyti ne tokie įspūdingi.

Renkantis naują išmanųjį telefoną, labai svarbu sužinoti kuo daugiau informacijos, perskaityti atsiliepimus ir atsižvelgti į tuos parametrus, kurie jums yra naudingi. Kartais kitų klientų patirtis gali būti daug naudingesnė nei įrenginio charakteristikos sąrašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()