Gegužės 5-6 dieną Kaune įvyks didžiausia Baltijos šalyse Python programavimo kalbos konferencija ir paskutinė tokia nemokama regione  ()

Gegužės 5-6 dieną Kaune, KTU „Santakos slėnyje“ įvyks didžiausia Baltijos šalyse Python programavimo kalbos konferencija PyConLT 2018. Daugiau nei 200 dalyvių klausys pranešimų apie Python bei duomenų mokslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginio organizatoriaus Aidžio Stuko teigimu, šių metų konferencija ypatinga dėl dėmesio duomenų mokslui (angl. data science) ir būrio tarptautinių pranešėjų: „Pusė konferencijos bus skirta duomenų mokslo ir dirbtinio intelekto temoms, nepamiršime ir kitų sričių, kuriose Python ne tik išlaiko bet ir stiprina pozicijas. Džiaugiamės ir tuo, kad pavyko prisikviesti net 10 puikių pranešėjų iš Europos šalių. Konferencijoje pranešimus skaitys svečiai iš Vokietijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Slovėnijos, Baltarusijos, Estijos ir Rusijos.“

Python - programavimo kalba, kuria kalba duomenų mokslininkai dirbtinio intelekto kūrėjai

Pastaruoju metu dirbtinis intelektas vis labiau įgauna pagreitį, o tuo pačiu keičia tiek darbo principus, tiek pačią darbo rinką. Python yra viena populiariausių kalbų, kuriant dirbtinį intelektą. Su Python programavimo kalba lengva pradėti kurti dirbtinį intelektą, o pasiekus tam tikrų rezultatų, dirbtinis intelektas prisitaiko atlikti numatytas užduotis. Python programavimo kalba yra populiari dirbtinio intelekto kūrime, nes kodas yra supaprastintas ir švelnesnis, tinka greitam prototipų kūrimui. Python užtikrina testavimo paprastumą, padeda greičiau rašyti ir kurti programas.

Python turi daug atviro kodo bibliotekų kiekvienam dirbtinio intelekto projekto poreikiui. Lankstumas yra vienas pagrindinių Python privalumų.

Anot KDnuggets, kuri yra pirmaujanti verslo analizės, duomenų mokslo, mašininio mokymosi, didžiųjų duomenų svetainė, apklausos duomenų, 2017 m. Python pralenkė R ir tapo lydere mokslo duomenų bei mašininio mokymosi platformose.

Python - populiari bei naudinga ir kitose srityse

Pagal didžiausios ir patikimiausios internetinės programuotojų bendruomenės StackOverflow apklausos, kurioje dalyvavo daugiau kaip 100000 respondentų, rezultatus, Python pakilo į aukštesnę poziciją tarp programavimo kalbų, per pastaruosius du metus pralenkė C# ir PHP. Antrus metus iš eilės Python yra labiausiai pageidaujama kalba, o tai reiškia, kad programuotojai, kurie dar ja nesinaudoja, dažniausiai nori pradėti mokytis.

Anot GitHub platformos, kurioje galima peržiūrėti kodą, valdyti projektus ir kurti programinę įrangą kartu su milijonais kitų programuotojų, statistikos duomenų, Python yra antra pagal populiarumą kalba, kuri 1 milijoną pull užklausų (angl. pull requests) ir pagal šį rodiklį aplenkė Java.

Daugiau apie PyConLT 2018 pranešimus ir dirbtuves

PyConLT konferencija vyks dvi dienas. Pirmąją konferencijos dieną bus pristatomi pranešimai, o antrąją dieną planuojamos dirbtuvės, kurios skirtos darbui su Python.

Ši Python konferencija yra didžiausia Baltijos šalyse. Konferencijoje savo pranešimus pristatys programuotojai, duomenų mokslininkai, programinės įrangos inžinieriai ir kitų specialybių atstovai.

Kaimynės Estijos  pranešėjas Rivo Laks savo pranešime aiškins, kaip pasiekti gerų rezultatų naudojant Django ir DRF, kaip spręsti iškilusias problemas. Taip pat pranešėjas kalbės apie JSON API, OAuth2 ir kitas technologijas.

Jaro Šatkevič savo pranešime paaiškins Python programuotojų įvadines galimybes Blockchain pasaulyje.

Darius Aliulis savo pranešime pristatys mašininio mokymosi įvadą bei mašininio mokymosi metodą.

Tai tik keletas PyConLT 2018 konferencijos pranešimų pavyzdžių.

Antrąją dieną vyks dirbtuvės: „Django Girls“, „Text analysis“, „Let’s do high school computer programming exams in Python“. PyConLT 2018 bus paskutinė nemokama Python konferencija regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: