Anonso proga su nuolaidomis siūlomas naujas „Xiaomi Redmi S2“: tai gali būti pats perkamiausias vasaros telefonas su „Snapdragon 625“ ir dirbtinio intelekto valdomomis kameromis (Video)  ()

Kartais gali atrodyti, kad visiems gerai žinomas Kinijos gamintojas „Xiaomi“ pamažu išsisemia. Vis dėlto turime blogų naujienų skeptikams – artėjančią vasarą „Xiaomi“ pasitinka su naujos kartos išmaniuoju telefonu „Xiaomi Redmi S2“. Šis išmanusis telefonas po anonso dar tik pradeda skaičiuoti antrąją savaitę, tačiau „Xiaomi“ gerbėjai bei įvairių šalių apžvalgininkai jau dabar vieningai sutaria, kad „Xiaomi Redmi S2“ šią vasarą gali tapti bene geriausiai parduodamu kinišku išmaniuoju telefonu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinę sėkmę „Xiaomi Redmi S2“ galima iš karto žadėti dar ir dėl to, nes „Xiaomi“ šį kartą iš karto nusprendė pristatyti europiečiams pritaikytą išmaniojo telefono versiją. Būtent tai reiškia, kad „Xiaomi Redmi S2“ yra neapkrautas nereikalingomis kiniškomis taikomosiomis programomis ir pirkėjui iš karto leidžia mėgautis pilnavertišku suderinamumu su visomis „Google“ teikiamomis paslaugomis.

Iš pirmo žvilgsnio „Xiaomi Redmi S2“ atrodo labai neblogai, nors ir neblizga originaliu ir šviežiu dizainu. Tiesą sakant, dizaineriai prietaiso „apvalkalą“ pasiskolino iš „Xiaomi Mi 6X“ ir „Redmi Note 5“ – visų šių prietaisų korpusai sukurti labai panašūs su keliais neesminiais nukrypimais.

Ekranas, kaip dabar tapo beveik privaloma, yra 18:9 formato ir su 1440×720 taškų skiriamąja geba. Taip, raiška atrodo biudžetinė, tačiau tai taupys energiją ir vaizdas turėtų būti tinkamos kokybės.

Tuo tarpu techniškai tarptautinė „Xiaomi Redmi S2“ išmaniojo telefono versija daugelį europiečių domina dėl tos priežasties, nes gali pasigirti integruotu „Qualcomm Snapdragon 625“ centriniu procesoriumi, „Adreno 506“ vaizdo plokšte bei įdiegtu maksimalų reikiamų dažninių kanalų skaičių palaikančiu LTE ryšio moduliu.

Tiesa, entuziastams toks sprendimas gali pasirodyti kaip trūkumas - „Snapdragon 625“ pasirinkimas atvirai nuliūdo naujovių gerbėjus. Bendrovei ši platforma jau tapo tarsi užstrigusi plokštelė, o iš „Xiaomi“ daugelis tikisi galingos aparatūros platformos už minimalią kainą. Kita vertus, daugelyje užduočių išmanusis telefonas su tokiu procesoriumi dirba sparčiai, be įtampų ir nekaista, o pats procesorius yra patikrintas laiko ir yra labai patikimas.

Čia dar galima pridėti ir tai, kad šis 5,99 colių įstrižainės ekraną (1440 x 720) turintis išmanusis telefonas taip pat yra aprūpintas 3/4 GB operatyviąja RAM atmintine bei 32/64 GB vidine ROM atmintimi, tačiau pastarąją bet kada galima praplėsti dar 256 GB naudojant Micro SD kortelę.

Svarbus dalykas: palaikoma iki 256 GB talpos microSD kortelė turi atskirą dėklą, taigi nereikės aukoti antrosios SIM kortelės.

Šiuo atveju būtina paminėti ir tai, kad „Xiaomi Redmi S2“ iš karto atkeliauja su „MIUI 9“ operacine sistema, kuri ypatinga dėl tos priežasties, nes yra sukurta ant „Android Oreo“ platformos pagrindo.

Iš 3080 mAh baterijos galite tikėtis visos darbo dienos, jei nenaudosite daug resursų reikalaujančių programėlių. Be to, įdomu ir tai, kad „Xiaomi“ tęsia anksčiau pradėtą tradiciją ir šiame išmaniajame telefone taip pat integravo Qi standarto belaidžio įkrovimo funkcionalumą. Pastarąjį įkroviklį Kinijoje galite įsigyti už maždaug 30 eurų, tačiau jeigu šiuo metu kartu pirksite ir „Xiaomi Redmi S2“ išmanųjį telefoną, tai belaidžiam įkrovikliui „Xiaomi Qi“ iš karto bus suteikia papildoma 7 eurų nuolaida.

Išmaniajam telefonui nebuvo suteikta greito įkrovimo funkcija, taip pat nėra NFC ir USB Type-C, įkrovimui naudojamas senas geras microUSB.

„Xiaomi Redmi S2“ pristatymų metu itin didelis dėmesys yra skiriamas ir gale integruotai dvigubai kamerai (12 MP + 5 MP), kuri ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes nuotraukų skaitmeniniam apdorojimui naudoja dirbtinį intelektą. Galinėje pusėje įtaisyta dviguba kamera, kur pagrindinis 12 MP modulis gavo f/2.2 diafragmą. Porą jam sudaro papildomas 5MP jutiklis, kuris naudojamas siekiant sukurti gylį ir sulietą foną.

Labai panašiu techniniu sprendimu gali pasigirti ir priekyje integruota 16 megapikselių kamera, tačiau čia pastarasis mechanizmas yra naudojamas siekiant realizuoti biometrinę apsaugą, t. y. veidų atpažinimą. Žinoma, dirbtinis intelektas turėtų pagelbėti darant gerą portretą dieną, bet sutemus didelių stebuklų tikėtis neverta. 

Operacinė sistema – „Android 8.1 Oreo“ su sąsaja „MIUI 9“. Matmenys – 160,73 x 77,26 x 8,1 mm, svoris 165 g.

Naujojo telefono pardavimai jau prasidėjo ir kaip įprasta anonsų metu elektroninės parduotuvės varžosi dėl geriausių kainų. Jau rašėme apie Geekbuying išplatintą pranešimą, kuriame buvo keli įdomūs pasiūlymai, tame tarpe ir „Xiaomi Redmi S2“ globali versija su 3GB RAM ir 32 GB ROM - su nuolaidos kupono kodu PDDYMOKT, galutinė jo kaina 137 eurai.

Tačiau šiam modeliui yra ir geresnių pasiūlymų - Gearbest skelbia, kad iki šio penktadienio arba kol pasibaigs akcijai skirti telefonai „Xiaomi Redmi S2“ telefoną pardavinės už 132€. Visus šios parduotuvės pasiūlymus, susijusius su „Xiaomi Redmi S2“, galite peržiūrėti čia

Nors kainos skirtingose parduotuvėse šiek tiek skiriasi, visos jos su anonso nuolaidomis, tad neabejotinai po kelių dienų ims brangti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()