Ar ausinės su laidu groja geriau nei belaidės? Ar paprasti muzikos mėgėjai pastebėtų skirtumą? Įdomus eksperimentas ir kokios išvados (Video)  ()

Rinkoje šiuo metu yra didžiulis įvairių ausinių pasirinkimas. Kai kurios jų yra belaidės, o kai kurios - su laidu. Abu šie tipai turi savų privalumų, bet kurios ausinės groja geriau? Kodėl skirtumas apskritai egzistuoja? „NCIX Tech Tips“ nusprendė išsiaiškinti ir atliko eksperimentą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-05-23 Ar ausinės su laidu groja geriau nei belaidės? Ar paprasti muzikos mėgėjai pastebėtų skirtumą? Įdomus eksperimentas ir kokios išvados (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkoje dabar yra labai didelis ausinių pasirinkimas ir išsirinkti geriausiai atitinkančias kiekvieno žmogaus poreikius tikrai nėra lengva. Belaidės ausinės puikiai tinka sportuojantiems, daug judantiems žmonėms, kuriuos erzina laidai. Tačiau belaidės ausinės dažniausiai yra šiek tiek brangesnės. Tuo tarpu ausinės su laidu bent jau teoriškai turėtų atkurti kokybiškesnį garsą, bet ar tai vis dar tiesa?

„NCIX Tech Tips“ - tai 1,1 milijoną prenumeruotojų turintis „Youtube“ kanalas. Jo kūrėjai nusprendė patikrinti, ar paprasti žmonės gali pajusti skirtumą tarp laidinių ir belaidžių ausinių garso atkūrimo kokybės, todėl buvo atliktas eksperimentas.

Trims dalyviams buvo uždengtos akys, o tuomet jiems uždėtos ausinės - iš pradžių su laidu, o tuomet belaidės. Muzikinis kūrinys visuomet buvo tas pats, o ir ausinės naudotos vienodos - „Creative Sound Blaster Evo“, galinčios groti ir su laidu, ir be jo. Ar eksperimento dalyviai sugebėjo atskirti laidines ausines nuo belaidžių? Žiūrėkite video siužete:

Nors eksperimento vykdytojas bandė dalyvius suklaidinti prie jų rankų specialiai liesdamas ausinių laidą, jis taip ir neišgirdo nei vieno neteisingo atsakymo - visi dalyviai sugebėjo pasakyti, kurios ausinės groja su laidu, o kurios - naudodamos „Bluetooth“ ryšį. Tiesa, užduotis nebuvo lengva.

Nors visi eksperimento dalyviai pateikė teisingus atsakymus, tik Keys savo pasirinkimą argumentavo - jo ausims ausinių be laido garsas pasirodė šiek tiek prislopintas, duslesnis. Tuo tarpu ausinės su laidu pateikė natūralesnį, aiškesnį garsą. Kitas dalyvis Anthony turėjo pasistengti, kad išgirstų nors kokį nors skirtumą, tačiau jo pastangų pakako teisingam atsakymui pateikti. Na, o trečiasis dalyvis tiesiog atspėjo, kurios ausinės groja su laidu, o kurios - be jo.

Taigi, ką tai reiškia? Paprastai tariant, šiais laikais skirtumas tarp ausinių su laidu ir be jo nebėra toks didelis. Tiesą sakant, lyginti galima tik to paties gamintojo laidines ir belaides ausines, nes skirtingos ausinės turi skirtingą akustinį profilį. Tai reiškia, kad yra belaidžių ausinių, kurių atkuriamas garsas jums patiks labiau nei kai kurių laidinių.

Šis eksperimentas parodė, kad pastebėti skirtumą tarp laidinių ir belaidžių ausinių darosi labai sunku. Daug užkietėjusių audiofilų pereina prie belaidžių ausinių, nes jos tiesiog patogesnės nešioti kasdien, o kokybinis skirtumas yra labai mažas. Kitaip tariant, skirtumas tarp skirtingų ausinių modelių dabar yra didesnis nei tarp skirtingų failų perdavimo būdų (laidinio ir belaidžio).

Visa tai reiškia, kad ausines turite rinktis pagal jums svarbiausius kriterijus. Štai populiariosios „Bluedio T3 Plus“ yra labiausiai giriamos būtent dėl garso kokybės. „Bluedio T3 Plus“ dabar taikoma akcija ir jos šiuo metu kainuoja €28,18. Tačiau jei ausines dažniau naudojate namie ir laidas jums netrukdo, galite sutaupyti šiek tiek pinigų ir likti prie ausinių su laidu. Bent jau teoriškai jos turėtų groti geriau. Štai „Superlux HD681“ atrodo neblogai, puikiai atkuria garsą, o šiuo metu kainuoja €24,30.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()