JAV į padangę pakėlė radarais sunkiai susekamą bombonešį ir atliko naujos kartos per nuotolį valdomos branduolinės bombos bandymus (Video)  ()

Jungtinės Valstijos atliko naujos modifikacijos valdomos branduolinės bombos B61-12 bandymus, turinčius padėtį pratęsti šių ginklų naudojimo laikotarpį, pranešė Energetikos departamentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandymus vykdė JAV Karinės oro pajėgos ir Energetikos departamentui pavaldi Nacionalinė branduolinio saugumo administracija (NNSA), sakoma šios institucijos pranešime spaudai.

Bandymuose dalyvavo radarais sunkiai susekamas bombonešis „Northrop B-2 Spirit“.

Du eksperimentai, per kuriuos buvo išbandytos bombos be branduolinių užtaisų, buvo atlikti birželio 9 dieną Tonopos kariniame poligone Nevados valstijoje.

NNSA atstovas sakė, kad po šios bandymų serijos buvo padaryta išvada, kad „B61-12 konstrukcija atitinka sisteminius reikalavimus“.

B61-12 naudojimo pratęsimo programa turi užtikrinti, kad šis kritiškai svarbus JAV branduolinės triados komponentas galėtų būti toliau naudojamas ir kad būtų padidintas šių bombų saugumas bei patikimumas.

Per bandymus buvo panaudotos bombos, sudarytos iš NSSA sukonstruoto korpuso ir JAV Karinių oro pajėgų naudojamos uodegos dalies, užtikrinančios tikslų ginklo nukreipimą į taikinį, nurodė agentūra.

„Šie bandymai yra dalis bendrų bandymų serijos, turinčios pademonstruoti orlaivio galimybę nešti šį ginklą ir ginklo nebranduolines funkcijas“, – sakoma NSSA pranešime.

Šio tipo branduolinės bombos skirtos ypač įtvirtintiems požeminiams taikiniams naikinti. Anksčiau buvo skelbta, kad siekiama užtikrinti, jog šie ginklai turi būti suderinami su moderniausiais JAV naikintuvais „F-35 Lightning II“. Planuojama, kad naujosios modifikacijos bombos į ginkluotę bus priimtos 2020 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()