Sugrįžta legendinė muzikos programėlė: ar atsimenate „Winamp“? Planuoja grandiozines permainas ir žada gerokai patriukšmauti  (24)

Jei mėgstate klausytis muzikos, tikriausiai atsimenate senąją „Winamp“ programėlę. Dabar surasti žmogų, kuris ja vis dar naudojasi būtų labai sunku, bet įmanoma. „Winamp“ nesenai pranešė, kad 2019 m. mus pasieks labai didelis „Winamp“ atnaujinimas, kuris iš esmės pakeis kaip ši programėlė veikia ir atrodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Winamp“ bus galima įsirašyti į telefonus ir per ją klausytis muzikos bei kitų audio įrašų. Tai tikrai ambicinga idėja, tačiau kompanija teigia, jog tai daro dėl pasaulyje vis dar stiprios „Winamp“ visuomenės, kuri apie programėlę nepamiršo. Kaip to įrodymą jie pamini, kad kompiuterinė programos versija irgi bus atnaujinta.

Tie, kurie apie šią programėlę girdi pirmą kartą arba jos neatsimena – tai anksčiau plačiai naudotas ir labai populiarius MP3 grotuvas, kuris patyrė didelį nuosmukį kai rinkoje atsirado iTunes ir kitos, panašias paslaugas teikiančios, programėlės. Paskutinį atnaujinimą „Winamp“ gavo 2013 m., tačiau iki šiol veikia.

„2019 m. mus pasieks visiškai nauja „Winamp“ versija su visiškai nauja klausymo patirtimi. Bus galima klausytis ne tik MP3, bet ir muzikos išsaugotos „debesyje“, pokalbių, radijo stočių ar savo susikurtų grojaraščių“, – teigia kompanijos „Radionomy“, kuri nusipirko „Winamp“ 2014 m., generalinis direktorius Alexandre Saboundjianas.

Jis priduria, kad žmonės nori vienos pilnos patirties ir dėl to „Winamp“ yra puiki programėlė, kuri gali tai suteikti. Be to, ji praverstų ir kasdieniniame gyvenime, nes viskas bus vienoje vietoje kai žmogus norės pasiklausyti muzikos ar mėgstamos radijo laidos.

„Aš vis dar esu „Winamp“ naudotojas ir kas kartą susilaukių kolegų komentarų apie tai. Ir nors atrodytų, jog ši programėlė mirusi, aš tikrai esu ne vienintelis vis dar ją naudojantis. „Winamp“ turi šimtus milijonų vartotojų, dauguma jų ne JAV. Toks didelis ir stiprus žmonių, naudojančių šią programėlę skaičius, gali būti puikus pamatas kuriant naują platformą“, – sako Devinas Coldewey.

„Winamp naudotojai tikrai yra visur. Tai didelis skaičius. Mes turime stiprią ir labai svarbią visuomenę. Žinoma, daugelis kalba, kad „Winamp“ mirė ir niekas prie to daugiau nebedirba, tačiau taip nėra“, – sako A. Saboundjianas.

Jis pastebi, kad šiandien žmonės vis dar klausosi muzikos vienoje programėlėje, o radijo – kitoje, o tai, jo nuomone, nėra patogu. Visą tai yra garsas, tai kodėl viskas negali būti vienoje vietoje?

Parengta pagal techcrunch.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(86)
(8)
(78)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: