„Kaspersky Lab“ skelbia privatumo patikrinimą: sužinokite, ką internetas žino apie jus  (5)

Privatumas yra tokia nepastovi sąvoka, o ypač internete. Daugelis iš mūsų džiaugiamės galėdami pasidalinti tuo, ką valgėme vakarienei („Instagram“), kur vykstame atostogauti („Facebook“), kada mus paaukštino („LinkedIn“) ar net, kokia mūsų nuomonė delikačiais klausimais („Twitter“). Mes einame net į patį žemės pakraštį, kad apsaugotume ir apdraustume savo fizinį turtą, kad išvengtume pavojaus ar nesaugumų, kurie gali iškilti mūsų mylimam televizoriui, automobiliui ar „iPhone“ telefonui. Vis dėlto, kai sujungiame šiuos du dalykus - idėja apsaugoti mūsų skaitmeninę nuosavybę ir tapatybę, daugumai iš mūsų tampa nebesvarbi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką daryti, jeigu jūsų skaitmeninis pėdsakas ne tik palieka informaciją apie tai, kas esate, bet iš esmės ir leidžia sukčiams pažvelgti tiesiai į jūsų gyvenimą? Pasaulis pradeda suprasti, kokia tai rimta problema – bet nuo ko pradėti?

Svarbiausia rūpintis savo privatumu. Peržiūrėti savo socialinių paskyrų privatumo nustatymus tikrai neužtruks ilgai. O tada ir programas: „Uber“, „Netflix“, „Amazon“. Taip pat parduotuves - visas, kuriose kada nors apsipirkinėjote. Ir visus žaidimus, kuriuos jūs kada nors žaidėte, ar muziką, kurią atsisiuntėte, programėles, kurias naudojote... darosi sudėtinga.

Tačiau ši, akivaizdžiai neįmanoma, užduotis yra gyvybiškai svarbi, taigi „Kaspersky Lab“ sugalvojo „Privacy Audit Web“ paslaugą. Tai protingas advokatas, kurį neįtikėtinai paprasta naudoti.

„Privacy Audit“ nuskaito išsamų indeksuotų internetinių šaltinių sąrašą, analizuoja svarbiausius ir per 24 valandas grąžina reikiamą informaciją. Vartotojai gali stebėti audito eigą naudodami konsolės progreso juostą.

Bjauri tiesa: internetas apie jus žino per daug

Jūs negalite išvengti tiesos, o „Privacy Audit“ parodo jums jūsų tikrąjį skaitmeninį pėdsaką. Pamatę jį iš pradžių galite likti šokiruoti, bet galiausiai, norint apsisaugoti nuo sukčiavimo ir įsilaužėlių, reikia žinoti, ką kiti gali matyti apie jus, jūsų tapatybę ir turtą.

„Privacy Audit“ rezultatai yra įspūdingai tikslūs. Jis suranda ir išnagrinėja kiekvieno naudotojo duomenis, o jei kažkas neaišku, jis paprašys patvirtinti, ar tam tikri duomenys tikrai yra apie jus. Jo algoritmai taip pat šalina tokius iššūkius kaip vardai ir rašybos klaidos. Ir, svarbiausia, atsižvelgiant į jo funkciją, jis veikia su pagarba žmonių privatumui ir niekada nekaupia asmens duomenų.

Kai informacija jau surinkta, naudotojai turi 15 dienų jai išanalizuoti ir pasirinkti įrašyti ar ištrinti ataskaitą.

Duomenų grąžinimas

Mes gyvename pasaulyje, kuriame duomenų nutekėjimas vyksta kasdien. Dėl šios priežasties tikslinga sumažinti jūsų asmeninių duomenų, kuriuos saugo visos šios interneto paslaugos, kiekį, tiesiog paprašant juos ištrinti. Tai bus nauja „Privacy Audit“ funkcija: paslauga automatiškai paprašys įmonių ištrinti jūsų asmeninius duomenis.

„Privacy Audit“ yra „Kaspersky Lab“ „Business Inkubator“ komandos idėja. Kad įgyvendinti šią idėją komanda pasirinko JK, nes būtent ši šalis yra pasaulinės anglų kalbos branduolys; turi griežtus asmens duomenų apsaugos reglamentus; ten aktualus gyventojų susirūpinimas jų privatumu; o svarbiausia, dėl pastaraisiais metais šalyje įvykusių didelių asmens duomenų nutekėjimo atvejų.

Kaip pagrindinį pavyzdį primename rugsėjo mėnesį įvykusį įsilaužimą į „British Airways“, kurio metu buvo pažeista 380 000 mokėjimų. Todėl komandos misija - šiuolaikiniame technologijų pasaulyje padėti žmonėms išsaugoti savo privatumą ir kovoti su nekontroliuojamu naudotojų asmens duomenų platinimu internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(17)
(-5)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: