Izraelis parodė naują prieštankinį ginklą - kariai raketas galės iššauti slėpdamiesi šarvuotos mašinos viduje (Video)  (3)

Izraelio Gynybos ministerija publikavo video, kuriame demonstruojamos naujos „Namer“ versijos prieštankinės galimybės. Ant šarvuočio įrengta Nuotoliniu būdu valdoma ginkluotės sistema (angl. Remotely Controlled Weapon Station, RCWS) su 30 mm patranka, šaudančia moderniomis „Spike-MR“ prieštankinėmis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerijos atstovas spaudai sakė, kad toks sprendimas „leis Izraelio gynybinių pajėgų kariams iššauti raketas iš mašinos vidaus, būnant maksimaliai apsaugotiems, kas žymiai praplės kovinių mašinų atakos nuotolį“.

Pasak Gynybos ministerijos pranešimo, „Spike“ prieštankinės raketos visame pasaulyje yra pasaulyje dominuojanti 30 mm prieštankinių šaudmenų rūšis, ir iki šiol jų yra pagaminta daugiau nei 30 000 vienetų.

„Spike“ yra elektrooptiškai valdoma raketa, turinti tiek „iššauk ir pamiršk“ (angl. Fire-and-Forget), tiek „iššauk ir stebėk“ (angl. Fire-and-Observe) veiksnumus. Taip pat pranešama, kad automatizuota paleidimo sistema su prieštankinėmis „Spike“ raketomis bus įrengiama ir „Eitan“ šarvuočių bokšteliuose.

Naujosiose pėstininkų kovinėse mašinose bus integruota tiek aktyvioji „Trophy“, tiek kitos specializuotos apsaugos sistemos. „Trophy“ yra autonominė universali sistema, sukurta visų dabartinių ir žinomų būsimų grėsmių neutralizavimui: ji gali apsaugoti nuo prieštankinių raketų, rankinio granatsvaidžio šūvių, o taip pat visų tipų beatatrankių ginklų šaudmenų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai (3)