„Google Maps“ navigacija sulauks ilgai laukto papildymo - rodys net ir greičio matuoklių pozicijas  (8)

Nepaisant to, kad „Google Maps“ yra viena iš populiariausių navigacijos priemonių pasaulyje, ji turi vieną siaubingą trūkumą: kelio informacijoje nerodoma, koks yra maksimalus greitis atkarpoje, kuria tuo metu važiuojate. Tačiau netrukus šis trūkumas bus pašalintas – „Google“ jau pradėjo platinti naujinį į „iOS“ ir „Android“ įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji funkcija maksimalų leistiną greitį rodo ekrano kampe, be to, atsirado piktograma, sužyminti greičio matuoklių pozicijas. Naujinį jau gavusių „Mashable“ žurnalistų teigimu, artėjant prie tokių greičio matuoklių, išmanusis įrenginys vairuotojui pateikia ir garsinį įspėjimą.

Pirmieji naujinį su greičio ribojimų informacija gaus Danijos, Jungtinės Karalystės, Junginių Amerikos Valstijų gyventojai. Greičio matuokliai bus sužymėti „Google Maps“ vartotojams Australijoje, Brazilijoje, Kanadoje, Indijoje, Indonezijoje, Meksikoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV.

Naujųjų funkcijų bandymai buvo pradėti dar 2016 metais ir jos jau buvo išplatintos vartotojams, didelę laiko dalį praleidžiantiems ganėtinai ribotose teritorijose – aplink San Fransiską JAV ir aplink Rio de Žaneirą Brazilijoje.

Leidiniui „9to5Google“ žemėlapių paslaugos kūrėjai patvirtino, kad vyksta globalus naujosios funkcijos diegimas – naujinys pasieks visus, bet ne vienu metu.

Tokiu būdu „Google Maps“ sumažins savo funkcinį atsilikimą nuo taip pat „Google“ priklausančios navigacijos paslaugos „Waze“, „Garmin“ navigacijos arba „HERE Maps“ paslaugos, kuri ne tik informuoja apie greičio ribojimus, bet ir praneša vairuotojui, kai šis leistiną greitį viršija bent kilometru per valandą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(50)
(2)
(48)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: