JAV siekia įsigyti naują šarvuotą mašiną, kuri ženkliai paspartins pėstininkų ir šarvuotų mašinų judėjimą pavojinguose laukuose  (1)

Praėjusią savaitę pateiktame pranešime JAV Gynybos departamentas paskelbė, kad su „AECOM Management Services Corp.“ sudaromas 9 milijonų JAV dolerių kontraktas dėl „Assault Breacher“ mašinos kūrimo ir aprūpinimo dalimis. Darbai turi būti baigti iki 2024 m. sausio 17 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Assault Breacher“ – tai inžinerinė karinė mašina su įrengtu minoms skirtu plūgu ir linijinio išminavimo sistema. Tokios vikšrinės kovos mašinos buvo specialiai sukurtos tam, kad išvalytų praėjimus pėstininkams ir kitoms kovos mašinoms per minų laukus, užminuotus kelius ar improvizuotus sprogmenis.

Tokios mašinos yra aprūpintos sprogmenimis, skirtais išvalyti praėjimo zoną. Jo taip pat turi unikalų buldozerio peilį, kuris ne tik leidžia saugiai naukinti minas, bet dar į šalis prastumdo kitas kliūtis, kurios trukdytų kitai karinei technikai pravažiuoti. Pats „Assault Breacher“ yra pakankamai tvirtas ištverti bent keliems minų sprogimams.

Su padidintomis galimybės ir efektyvumu „Assault Breacher“ sutrumpina išminavimo laiką nuo kelių valandų iki kelių ar keliolikos minučių. Tai leidžia užnugaryje esantiems koviniams vienetams judėti greičiau ir sparčiau suteikti paramą, jei jos reikia, rašo „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (1)