Pelės ir klaviatūros komplektas, kuris gali tapti tikra žaidėjų svajone už labai gerą kainą: išsami „Patriot Viper V570 Blackout“ ir „Patriot Viper V770“ apžvalga  ()

Kai pradedame kalbėti apie „Patriot“ kompaniją, daugeliui prieš akis turėtų iškilti operatyvioji atmintis, visiems geriau žinoma kaip RAM, dar galėtume pagalvoti apie SSD kaupiklius. „Patriot“ kompanija jau kuris laikas neapsiriboja vien atminties produktais, bet siūlo ir periferijos asmeniniams kompiuteriams: pelių, klaviatūrų ar ausinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau galėjote spėti iš pirmos pastraipos, „Patriot“ šį kartą mums leis susipažinti ne su savo atimties segmento produktu, bet su periferija. Išbandysime iškart du „Viper“ serijos produktus: pelę ir klaviatūrą. „Patriot Viper V570 Blackout“ lazerinė pelytė atrodo tikrai įdomiai, turi „Omron“ jungiklius ir RGB apšvietimą. „Patriot Viper V770“ klaviatūra irgi pasižymi RGB apšvietimu bei turi mechaninius „Kailh Red“ jungiklius. Bandysime į šį komplektą pasižiūrėti iš arčiau.

Pakuotė ir komplektacija

„Patriot Viper V770“ klaviatūra atkeliauja pailgoje dėžutėje su juodais ir raudonais akcentais. Pakuotės priekyje matome visos klaviatūros atvaizdą, čia pat aptariamos ir pagrindinės jos savybės. Gamintojas dar užsimena apie „Kailh Red“ mechaninius jungiklius, kuriuos ir gauname su šia klaviatūra. Pastebime, kad priekyje yra išpjova, per kurią galime paliesti klaviatūrą, tik ji yra maišelyje.

Gale smulkiau pateikiamos klaviatūros pagrindinės savybės. Dar matome pavaizduotą „Kailh“ mechaninio jungiklio sandarą.

Pakuotės šone dar pastebime keletą logotipų su užrašais, kurie trumpai mus informuoja apie RGB apšvietimą, mechaninius jungiklius, multimedia mygtukus ir kt.

Dėžutėje - dar viena raudona dėžutė, kurioje saugiai įpakuota klaviatūra. Matome, kad vidinė dėžutė irgi turi išpjovą. Atidarius toliau matome, kad tokią pačia išpjovą turi ir paminkštinimas, o pati klaviatūra yra maišelyje, tad per „langelį“ galime pajausti tik kaip spaudžiasi mygtukai, bet pačios klaviatūros nepačiupinėsime.

Komplektacijoje be pačios klaviatūros gauname riešo poilsio elementą, kuris turi paminkštintą paviršių, apie kurį pakalbėsime vėliau. Gamintojas prideda mygtukų išėmimo įrankį, kuris kažkodėl yra oranžinis. Dar gauname naudotojo gidą, lipdukų ir audio šakotuvą. Audio šakotuvas leidžia į vieną audio lizdą pajungti mikrofoną ir ausines, o pati klaviatūra turi audio jungties prailginimo funkciją.

„Patriot Viper V570 Blackout“ dėžutė jau kur kas mažesnė, bet gi tai pelytė. Pakuotė daugiausia juoda, ją pagyvina tik pelės nuotrauka ir keletas logotipų. Dėžutės šonuose ir gale - dar daugiau pelės nuotraukų ir informacijos. Gale, kaip įprasta, matome išvardintas ir pagrindines „Patriot Viper V570 Blackout“ savybes.

Dėžutė yra atidaroma, tad parduotuvėje galime iš arčiau apžiūrėti kaip iš tikro atrodo perkama pelė. Atidarius dėžutę mus pasitinka dar daugiau informacijos. Čia dar kartą minimas lazerinis jutiklis, keramikiniai padukai, reguliuojamas svoris, 13 programuojamų mygtukų ir FPS+MMO hibridinis dizainas.

Pakuotėje be pačios „Patriot Viper V570 Blackout“ pelės dar randame svorius, porą lipdukų ir naudotojo gidą.

Specifikacijos

„Patriot Viper V770“

Svoris 1398 g
Jungikliai Kailh Red
Eiga/aktyvacija 4 mm eiga, 2 mm aktyvacija
Klaviatūros apšvietimas RGB LED (16.8 mln. spalvų)
Išmatavimai mm (I x P x A) 495 x 229 x 39
Macro mygtukai Visi
Atnaujinimo dažnis Iki 1000 Hz
Klaviatūros dydis Standartinis + 5 macro mygtukai
Riešo poilsio elementas Pilno ilgio atjungiamas su minkšta tekstūra
Programinė įranga „Patriot Viper“
Kabelio tipas 1.8 m
Jungiklių ilgaamžiškumas 70 mln. paspaudimų
Win Lock Taip
Multimedia Dedikuoti mygtukai

 

„Patriot Viper V570 Blackout“

Jungtis USB
Atnaujinimo dažnis Iki 1000 kartų per sekundę
Maksimalus sekimo greitis 150 colių per sekundę
Laidas 2.2 m
Išmatavimai, mm(I x P x A) 133 x 80 x 44
Svoris, g. 159.2
Jutiklis 8200 DPI/12000 DPI programiškai  („Avago ADNS-9800“)
DPI jungiklis Taip
Jungikliai „Omron“
Jungiklių ilgaamžiškumas 10 mln. paspaudimų

 

Žvilgsnis iš arčiau

„Patriot Viper V770“ dizainas dviprasmiškas. Matome detalių, kurios nurodo agresyvumą: raudonas laidas, raudonas užrašas, aštrios linijos, bet tuo pačiu viskas atrodo harmoninga. Dominuoja juoda spalva, viskas ten, kur ir turi būti. Klaviatūra yra standartinio išdėstymo, bet kairiame šone matome papildomus 5 mygtukus, kurie yra specialiai numatyti macro priskyrimui. Viršuje dar pastebime atskirus apšvietimo valdymo mygtukus, norint juos aktyvuoti nereikia laikyti funkcinio mygtuko - puiku.

„Patriot Viper V770“ suteikia ir pilnavertį multimedios valdymą su dedikuotais mygtukais. Gauname malonų garso ratuką, kuris yra paspaudžiamas garso užtildymui. Šalia ratuko matome dar tris jungiklius, kurie atlieka 6 multimedia mygtukų funkciją. Tai yra gan įdomus sprendimas norint sutaupyti vietos. Šių trijų jungiklių veikimas malonus, bet pradžioje prie jų reiks įprasti, nes tai visgi ne mygtukai, o svirtelės.

Funkcinis „Patriot Viper V770“ mygtukas yra apačioje, o jį puošia „Viper“ logotipas - angies galva.

Patys klaviatūros mygtukai turi aiškų šriftą ir yra išlenkti. Gamintojas kiek neapgalvotai ant mygtukų užrašė antrines jų funkcijas, nes tai atrodo kaip pirminė mygtuko funkcija. Jei mintinai žinai, kas yra kur, tai toks šriftas nekelia problemų, bet šios painiavos galėtų ir nebūti.

Matome, kad po mygtukais yra atviri „Kailh“ jungikliai, kurie apšviečia ne tik šriftą, bet ir aplink esančią zoną. „Patriot Viper V770“ turi raudonus „Kailh“ jungiklius, kurie laikomi „Cherry MX“ analogais ir kokybe, o ilgaamžiškumu bei veikimu praktiškai nenusileidžia originaliems vokiškiems jungikliams. Šie jungikliai yra kiek atnaujinti ir turėtų suteikti geresnį pojūtį, lyginant su senesniais „Kailh“ jungikliais. Nuėmus mygtuką matosi, kad jungikliai pusiau išlindę iš klaviatūros, tai gan dažnas dizainas. Dėl to galime lengviau nuimti mygtukus ir išvalyti klaviatūrą.

Klaviatūros šonuose yra šviečianti juostelė, bet dar matome ir porą jungčių. Kairiame šone yra USB jungtis, o dešiniame šone audio jungtis. Čia mums ir pravers komplektacijoje esantis audio šakotuvas, nes ši jungtis perduoda ausinių ir mikrofono signalus.

Iš priekio matome vietą, kur įsistato riešo poilsio elementas, ši jungtis yra skirta perduoti RGB apšvietimą. Riešo poilsio elementas prie klaviatūros tvirtinasi magnetų pagalba, jie išdėstyti šonuose ir net pakėlus klaviatūrą jis nenukrenta. Pats riešo poilsio elementas yra paminkštintas ir turi savo padukus. Per visą riešo poilsio elementą eina linija, o dešiniame krašte dar matome ir gyvatės galvą. Riešo poilsio elementas dera su visu klaviatūros dizainu, šonuose matome porą juostų, kurios atitinka klaviatūra einančias juostas.

„Patriot Viper V770“ laidas yra raudonas, įvilktas į medžiagą, gan storas ir mažai paslankus. Gale matome dvi USB jungtis, viena pačiai klaviatūrai, kita USB prailginimui. Dar gauname ir dvi audio jungtis; viena yra atsakinga už mikrofoną, kita skirta ausinėms.

Klaviatūrų apačioje retai būna kas nors įdomaus. Matome, kad ir čia tik tai, ko reikia. „Patriot Viper V770“ turi guminius padukus ir atlenkiamas kojeles. Dugnas, kaip ir visa klaviatūra, yra juodas.

Dar reikia paminėti, kad „Patriot Viper V570“ turi išstumiamą laikiklį telefonui ar planšetei. Jei ši funkcija nedomina, jos paprasčiausiai galite nenaudoti.

„Patriot Viper V570 Blackout“ yra visiškai juoda, ne taip kaip giminaitis „Patriot Viper V570“ su raudonais akcentais. Juodos pelės spalvingumą galėsime pasiekti su RGB apšvietimu, jei tik to užsinorėsime. Šį pelytė sveria 159 gramus, bet jos svorį galima padidinti su pridedamais 7 svarmenimis, kurių kiekvienas sveria apie 5.9 gramo. Be to, galėsime svorį išdėstyti keliose vietose ir taip pasiekti norimą svorio balansą. Sunku nepastebėti didelio kiekio mygtukų, jų iš viso 13, visi jie programuojami.

Viena svarbiausių pelės dalių yra jutiklis. Čia jis lazerinis ir turi 8200 DPI, gamintojas programiškai jautrumą leidžia pakelti net iki 12 000 DPI. Tikslus jutiklio pavadinimas yra „Avago ADNS-9800“, jis gali aptikti judesius iki 150 colių per sekundę, o atsako laikas yra 1 ms. Dėl techninių duomenų jutiklis užfiksuos net mažiausią judesį. Nors tai ir neturi reikšmės, bet jutiklis nėra pačiame pelės centre. Apačioje dar matome keramikinius padukus. Jie turi suteikti minimalų pasipriešinimą pelei slystant per paviršių ir mažai varžyti judesius.

Kairėje  „Patriot Viper V570 Blackout“ pusėje matome didelį mygtukų kiekį. Du pačiame priekyje viršuje, paskui seka penki mygtukai šone. Dar vienas mygtukas yra šono viduryje, apsuptas gumos, turinčios užtikrinti sukibimą. Guma dar pagražinta iškilusiais stačiakampiais.

Dešinėje pelės pusėje mygtukų nėra; ši pelė pagal savo ergonomines savybes skirta tik dešiniai rankai. Šioje pusėje irgi matome išraitymų, jie leidžia mažajam ir bevardžiui pirštui geriau laikyti pelę. Gaila, bet šioje pusėje tik plastikas, tad drėgni prakaituoti pirštai gal kiek ir slysčioti. Tiesa, nuo to bandys apsaugoti neslidus matinis paviršius.

Žiūrint iš „Patriot Viper V570 Blackout“ galo, matome ergonomišką formą. Čia pastebime, kad pelės korpusas sudarytas iš dviejų dalių. Būtent ši papildoma detalė esanti viršuje ir nusiima norint įdėti svorius. Žiūrint iš galo puikiai galima pamatyti ir ergonomiškus pagrindinius mygtukus.

Iš priekio puikiai matosi pelės agresyvumas, o taip pat pastebime ir porą priekinių „žibintų“ esančių po pagrindiniais mygtukais. Pagrindinių mygtukų klavišai priekyje nesueina, ir iki pat ratuko yra nemažas tarpas. Ratukas turi guminį paviršių su tekstūra, primenančia padangą. Kabelis išeina iš centro ir yra neatjungiamas. Kabelis paslankus ir įvilktas į medžiaginę rankovę.

Iš pusiau šono geriau matosi visi mygtukai, esantys kairėje pusėje; ypač du esantys priekyje. Centre matome du mygtukus, kurių vienas yra atsakingas už DPI keitimą (esantis arčiau galo), o kitas už profilio pasirinkimą (esantis arčiau priekio). Šalia matome ir keturias indikacines lemputes, kurios leis pamatyti nustatytą profilį ar pasirinktą DPI reikšmę. DPI reikšmę identifikuosime pagal tai, kiek dega padalų, o profilį leis nustatyti šių padalų spalva, kuri keičiasi priklausomai nuo profilio.

Programinė įranga

Gal kiek keista, bet „Patriot“ siūlo atskirą programinę įrangą klaviatūrai ir pelei. Kiti gamintojai siūlo vieną programą, kurios dėka galime konfigūruoti įvairius įrenginius, bet šiuo atveju viskas yra kitaip.

„Patriot“ programėlė klaviatūros apšvietimo ir kitų funkcijų valdymui yra tikrai paprasta, ir viską matome pagrindiniame lange. Su naudotojo sąsaja padirbėta tikrai gerai, nes papildomų skyrių nėra, ir visi reguliavimai yra viename puslapyje. Čia galime rinktis apšvietimo efektą, jo ryškumą ir greitį. Kas tikrai įdomu, tai kad yra atskiras riešo poilsio elemento apšvietimo valdymas. Čia efektų jau mažiau, nei gali pasiūlyti klaviatūra, bet atskirai valdyti riešo poilsio elemento apšvietimą yra tikrai šaunu. Tame pačiame stulpelyje matome ir klaviatūros atsako laiko pasirinkimą; pagal nutylėjimą parinkta 18 ms reikšmė, bet ją galime sumažinti iki 2 ms. Kiek žemiau matome ir klaviatūros atnaujinimo dažnį. Klaviatūra atkeliauja su 250 Hz atnaujinimo dažniu, bet jį galime padidinti iki 1000 Hz. Dar žemiau matome „Game“ režimo ir „Windows“ Lock varneles. Pačioje apačioje dar pastebime profilių ir macros pasirinkimus.

Paspaudę profilio arba macros mygtuką, būtent ir patenkame į pageidaujamą skiltį. Reikia priminti, kad ši klaviatūra turi dedikuotus mygtukus macro nustatymams, tad žaidžiant nereikės aukoti jokių įprastų mygtukų.

Pagrindiniame lange esantis klaviatūros atvaizdas ne vien dėl grožio ir efektų parodymo. Paspaudę ant bet kurio mygtuko, galime jį išjungti, priskirti jam specialią funkciją, pavyzdžiui, naršyklės ar kokios nors programos atidarymas, taip pat galime atidaryti aplanką ar paleisti kokią nors dainą ar filmą. Iš šio meniu dar galime priskirti ir macro.

Kaip minėjome, abiems prietaisams yra pateikiama atskirta programinė įranga. Pelei skirta programėlė jau kiek kitokia, bet vis dar labai funkcionali ir lengvai perprantama. Pirmame lange matome pelės atvaizdą su surašytais visais mygtukais ir jų funkcijomis. Šiame meniu ir galime pasirinkti, ką koks mygtukas darys. Kaip matote, papildomi mygtukai neturi jokios, funkcijos kol jos nepaskiria naudotojas. Šiame pačiame meniu dar galime naviguoti tarp profilių skirtukų. „Patriot Viper V570 Blackout“ iš viso turi 5 profilius, o identifikuoti profilį lengvai leidžia besikeičianti spalva ant DPI indikatoriaus priklausomai nuo profilio. Kiekvieno profilio spalvą lengvai sužinosime vos užvedę kursorių ant profilio skirtuko.

Jutiklio (Sensor) skiltyje galėsime reguliuoti pelės jautrumą. Spaudinėjant pelės DPI mygtuką ratu suksimės tarp 4 DPI reikšmių, kurių kiekvieną galėsime nusistatyti pagal savo norus. Naudotojui dar suteikiama galimybė atskirai reguliuoti X ir Y ašių jautrumą.

Toliau - macro skiltis, kurios dėka savo papildomiems mygtukams galėsime priskirti įvairias kombinacijas.

Nustatymų skiltyje tik keletas pasirinkimų. Čia galime pasirinkti pelės atnaujinimo dažnį, kuris gamykliškai būna parinktas 500 Hz, bet jį galime padidinti iki 1000 Hz. Čia taip pat suteikiama galybė pasitikrinti programinės įrangos versiją bei atstatyti gamyklinius parametrus.

Galiausiai - pelytės apšvietimas. RGB fanatikai pasirinkimo galimybėmis tikrai neliks patenkinti. Čia galime rintis spalvų bangos efektą, keisti šio efekto kryptį, parinkti statinį apšvietimą zonoms individualiai ir padaryti zonas pulsuojančias. Paspaudus pirmą „random“ pasirinkimą gausime labai panašų efektą į spalvų bangą, o pasirinkus antrą „random“ nustatymą gausime besikeičiančias spalvas. Kas kiek keista, kad negauname nei ryškumo nustatymo, nei galimybės išjungti RGB apšvietimą.

RGB apšvietimas

Jei skaitėte programinės įrangos skiltį, tai jau susidarėte įspūdį, kokį RGB apšvietimą gali pasiūlyti apžvelgiama pelė ir klaviatūra.

„Patriot Viper V770“ RGB sugebėjimai nei nustebins nei nuvils. Klaviatūra turi nemažai efektų, kai kurie iš jų netgi yra nematyti anksčiau. Svarbiausia - galime pasirinktinai nustatyti, kokie mygtukai šviečia kuria spalva, tai pravers kuriant savo profilius žaidimams. Su šia klaviatūra dar gauname ir šviečiantį riešo poilsio elementą, tokį pagerinimą tikrai ne visada rasime net pirkdami brangesnę klaviatūrą.

   

Tuo tarpu „Patriot Viper V570 Blackout“ pelė didelėmis RGB konfigūravimo galimybėmis negali pasigirti. Gausime įvairiomis spalvomis šviečiančias visas RGB zonas arba galėsime pasirinkti statinį apšvietimą.

 

Naudojimas, išvados

„Patriot Viper V770“

Iš pradžių gal pakalbėkime apie klaviatūrą. Ši „Patriot Viper V770“ klaviatūra yra tikrai verta dėmesio ir išskirtinai nutaikyta į žaidėjus. Suprantama, ja gali puikiai naudotis visi norintys, bet ne žaidėjams bus sunku išnaudoti dedikuotus macro mygtukus. Nenustebins, kad ši klaviatūra turi mechaninius jungiklius. Tai nėra „Cherry MX“ serijos jungikliai, bet analogai iš „Kailh“ kompanijos, kurie turi panašią kokybę ir nelabai nusileidžia originalams. „Patriot Viper V770“ klaviatūroje panaudoti „Kailh Red“ jungikliai yra linijiniai ir neturi jaučiamos aktyvavimosi pozicijos. Tokie jungikliai labiausiai tinka žaidimams, nes yra daug tylesni už kliksinčius jungiklius, bet tokie pat tikslūs ir kokybiški. Gamintojas tvirtina, kad kiekvienas jungiklis ištvers 70 mln. paspaudimų, o tai yra tikrai daug. Dar viena labai įdomi klaviatūros savybė yra RGB apšvietimą turintis riešo poilsio elementas; jau nereikia nei minėti, kad ir pati klaviatūra gali šviesti įvairiomis spalvomis. „Patriot“ nepatingėjo „Viper V770“ klaviatūroje įrengti dedikuotų multimedija ir apšvietimo valdymo mygtukų. Taip pat gauname garso ratuką, kuriuo naudotis visada yra smagu. Dedikuoti mygtukai multimedijai ir apšvietimui irgi yra šaunus reikalas. Tiesa, norint šokinėti tarp klaviatūros profilių, teks naudoti funkcinį mygtuką.

„Patriot Viper V770“ klaviatūra yra skirta žaidėjams, bet prieš kalbant apie žaidimus reikia užsiminti ir apie rašymą. Raudoni jungikliai niekada nebuvo kurti galvojant apie rašymą, tad didelio malonumo renkant tekstą nepajusite. Rašyti, žinoma, išeis, bet reikės pratintis prie „Kailh Red“ jungiklio savybių. Kadangi klaviatūra kurta stipriai galvojant apie žaidėjus, kairėje pusėje yra papildomi mygtukai, kurių įprastos klaviatūros neturi. Dėl to klaviatūra prailgėja į šoną ir pasikeičia jos išdėstymas pradėjus rašyt - vietoj „Shift“, CTRL ar „Caps Lock“ mygtukų nejučiom pradedi minkyti dedikuotus macro mygtukus, nes tokia yra raumenų atmintis. Prie šių papildomų macro mygtukų naudojantis klaviatūra tikrai teks pratintis.

Galiausiai priėjome žaidimų temą. „Patriot Viper V770“ gali tikrai tapti žaidėjo svajone, ypač, jei yra poreikis naudoti macro funkcijas turinčius mygtukus, nes tam gauname specialius macro mygtukus šone. Tokiu pagerinimu gali pasigirti tik kur kas daugiau kainuojančios konkurentų klaviatūros. Programinės įrangos dėka dar galime lengvai atjungti pageidaujamus mygtukus, tai irgi gali pasitarnauti žaidžiant. Jau nė nereikia sakyti, kad „Patriot“ leidžia atjungti „Windows“ starto juostos mygtuką. Bandant žaidimus klaviatūra elgėsi taip, kaip ir buvo tikimasi - be priekaištų. Paspaudimai fiksuojami tiksliai, viskas veikia be priekaištų. To ir tikisi visi perkantys klaviatūrą su mechaniniais jungikliais. Kaip ir su kitais mechaniniais jungikliais, taip ir su „Kailh Red“ galima įprasti juos aktyvuoti pilnai jų nenuspaudus, tai gali padėti sutaupyti vieną kitą akimirką žaidžiant, tik tam reikia jau labai išvystytų įgūdžių.

„Patriot Viper V770“ parduotuvėse kainuoja maždaug 110 €, priklausomai nuo vietos, kurioje žiūrėsime. Mums atrodo, kad tai tikrai dėmesio verta klaviatūra žaidėjams. Už sumokėtus pinigus gauname metalinį korpusą, mechaninius „Kailh Red“ jungiklius, dedikuotus mygtukus skirtus macro, paminkštintą riešo poilsio elementą, multimedia valdymą, stovą telefonui ar planšetei ir, žinoma, RGB apšvietimą. Bendras funkcijų rinkinys daro šią klaviatūrą vieną geriausių savo kainos kategorijoje.

„Patriot Viper V570 Blackout“

Vien pažvelgus į „Patriot Viper V570“ pelytę supranti, kad ji rėkia: ŽAIDIMAI. Šiai pelei pilnai atsiskleisti tikrai reikia žaidimų, nes ji turi net aštuonis mygtukus šone ir dar du šalia kairiojo pagrindinio klavišo, iš viso dešimt ir visus juos galima programuoti. Gamintojas iš dešimties mygtukų funkcijas priskiria tik trims, o kitus palieka neveiksnius. Ką jie veiks, nustato pats naudotojas, nusipirkęs pelę. Kiekvienam mygtukui galime priskirti macro ar bet kokią kitą funkciją. Taip pelė gali vykdyti didelį kiekį komandų jas perkeliant nuo klaviatūros. Pagrindiniai mygtukai turi „Omron" jungiklius, tad jų ilgaamžiškumas turi būti labai geras. Lazerinis pelės jutiklis gali pasiekti iki 12 000 DPI. Tiesa, tai pasiekiama programiniu būdu, realiai „Avago ADNS-9800“ jutiklis pasiekia 8200 DPI, bet vargu ar net šios reikšmės jums prireiks. Man asmeniškai pelyte buvo patogiausia naudoti 1600-2400 DPI zonoje kartu su snaiperio mygtuku. Kas labai malonu, kad kai ant pelės esančiu mygtuku keičiant DPI, tuo metu ant ekrano iššoka parenkamo nustatymo duomenys.

„Patriot Viper V570“ patogumas yra aukštame lygyje, nes forma tikrai ergonomiška. Žaidžiant pelę patogiausia laikyti visa ranka, nes kitaip bus sunku pasiekti snaiperio ir tolimiau esančius šoninius mygtukus. Pradėjus pelę laikyti letenos pozicijoje žaisti gal ir bus patogu, bet nebus įmanoma pasiekti visų mygtukų. Toks būdas patogesnis naršant internete.

Tie, kas įpratę žaidimuose nustatyti daugiau valdymo ant pelės, „Patriot Viper V570 Blackout“ liks sužavėti, nes čia galime sutalpinti tikrai daug nustatymų. Reikia pripažinti, kad ne visus šoninius mygtukus lengva nuspausti. Problematiškiausi labiausiai link galo esantys du mygtukai, nes norint juos nuspausti reikia stipriai keisti nykščio ar net visos rankos poziciją. Du viršuje esantys mygtukai nuspaudžiami nesunkiai, tik reikia priprasti, kad jie ten yra. Žaidimuose su „Patriot Viper V570 Blackout“ jokių problemų neiškilo, viskas ėjo kaip per sviestą. Kalbant apie slydimą ir trintį, tai ją pagerina keramikiniai padukai. Dar viena gera savybė, padėsianti žaidimuose, yra reguliuojamas pelės svoris. Tie, kas mėgsta lengvesnę pelę, gali nieko nekeisti, o tie, kam patinka didesnis svoris, galės pridėti iki maždaug 41 g su septyniais pridedamais svareliais.

Jei ieškoti „Patriot Viper V570 Blackout“ trūkumų, tai gal reikėtų paminėti kiek silpnoką RGB apšvietimą (tiksliau mažoką galimų efektų kiekį) ir kiek laisvoką ratuką į šonus. Kadangi mes nesame RGB fanatikai, mums apšvietimo pakako, bet jei jums labai svarbu, kad pelytė šviestų, tarkim, pagal muziką, tai čia to negausite. Dar vienas keistas sprendimas - naudotojui nesuteikiama galimybė RGB apšvietimą išjungti visai. Kalbant apie ratuką, nežinia kodėl jis yra kiek laisvokas, jis tikrai kliba. Gal tai tik mums kliuvusio modelio savybė. Reikia paminėti, kad naudojimui tas netrukdo.

„Patriot Viper V570 Blackout“ kaina parduotuvėse sukasi apie 45 € ribą, o tai viena geresnių kainų už siūlomų funkcijų rinkinį. „Patriot“ tiesiog nori už mažiau pasiūlyti daugiau ir taip suvilioti pirkėjus. Didelis kiekis papildomų programuojamų mygtukų, ergonomiška forma ir lazerinis jutiklis bus pagrindinis masalas šios pelės pirkėjams.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()