Apie tai, kas slypi tamsiojoje interneto pusėje, kaip iš ten tuštinamos banko sąskaitos ir kokius patarimus dalina etiškas programišius (Video)  ()

Nors dauguma interneto vartotojų yra girdėję apie įsilaužimus, asmeninės informacijos ar net pinigų vagystes, ilgainiui jie praranda budrumą ir internete elgiasi itin neapdairiai. Interneto saugumo eksperto, programišiaus Andriaus Ribinsko teigimu, internete jaučiamės tokie saugūs, kad net neskaitę patvirtiname įvairius įspėjimus ir dar blogiau – visur naudojame tą patį slaptažodį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mokslo sriubos“ tinklalaidėje A. Ribinskas pasakojo, kad įsilaužėliai sugeba išradingai pasiekti konfidencialią informaciją, ją nutekinti, pasisavinti ar už ją pareikalauti atlygio. Asmeninė vartotojų informacija, pavyzdžiui, banko kortelės duomenys, elektroniniai laiškai, gali būti parduoti tamsiajame internete (angl. Dark Web), kuriame taip pat siūloma įsigyti narkotikų, ginklų, platinama pornografija. Šiuos duomenis nusipirkę piktadariai labai pasistengę gali ištuštinti jūsų banko sąskaitą, o tamsiajame internete juos bus sunku susekti.

Apie tai, kas slypi tamsiojoje, dažnam negirdėtoje interneto pusėje, „Mokslo sriubos“ tinklalaidėje pasakojo etiškas programišius A. Ribinskas. Be to, pašnekovas įvardijo pagrindinius žingsnius, kurių privalu imtis norint apsisaugoti internete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(12)
(12)
(0)

Komentarai ()