„Xiaomi Amazfit Pace 2 labai ilgai buvo mano favoritas, bet dabar šią poziciją užims naujasis Huawei Honor Watch Magic“: tiesiog fantastiškas ekranas, labai kompaktiškas dydis ir turbūt pats geriausias išmanaus laikrodžio įkrovimo sprendimas („Huawei Honor Watch Magic“ apžvalga, Video)  (1)

Daugelis su nekantrumu laukia ką gi naujo pasiūlys gamintojai ir kuo vėl nustebins jų išmanieji laikrodžiai. Ne paslaptis, kad „Apple“ ar „Samsung“ kompanijų išmanieji laikrodžiai yra labai populiarūs, tačiau jų kaina dažnam sukelia nusivylimą. O kaip dėl „Huawei Honor Watch Magic“? Gal šis puikiai atrodantis, tvirtas ir kokybiškomis funkcijomis aprūpintas išmanusis laikrodis yra būtent tai? Pasižiūrėkime kaip jį vertina apžvalgininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„AppleWatch 4“ kainuoja apie 460 eurų, „Samsung Galaxy Watch“ – 264 eurus ir tikriausiai galvoje, jog tai yra labai gražūs išmanieji laikrodžiai „ir aš tokio norėčiau, bet kaina man yra per didelė“.

Taip galvoja ir šis apžvalgininkas bei nusprendė detaliau pasižiūrėti į puikiai atrodantį, stilingą, kokybiškai pagamintą, geromis techninėmis savybėmis pasižymintį „Huawei Honor Watch Magic“. Tiesa, neapsigaukite dėl kainos - Lietuvoje jis kainuoja taip pat labai brangiai (249€) ir nepatenka į vidutinės kainos segmentą, tačiau perkant iš Kinijos, jį galima įsigyti kur kas pigiau, pavyzdžiui, straipsnio rašymo metu su nuolaida už 137 €.

Tikriausiai jau esate girdėję, kad „Honor“ yra atskiras prekės ženklas, bet priklauso „Huawei“ kompanijai.

Su „Honor“ prekės ženklu atkeliauja įvairios technikos, tarp kurios yra itin sėkmingų išmaniųjų telefonų, kaip praėjusiais metais pristatytas „Honor 10“ (334 eurai) ar šių metų naujiena – „Honor V20“ (nuo 600 eurų).

Na, o šioje apžvalgoje pagrindinis dėmesys bus skirtas „Huawei Honor Watch Magic“ ir iš pradžių sužinosime kuo gali pasigirti šis išmanusis laikrodis, kas apžvalgininkui patinka, kas nelabai ir kam labiausiai šis laikrodis tinka.

„Huawei Honor Watch Magic“ turi „MT2601“ lustą, 16 MB RAM, 128 MB vidinės atminties, palaiko GPS, NFC (Alipay mokėjimus), atsparus vandeniui (5ATM) ir turi 1,2 colio įstrižainės AMOLED ekraną (390 x 390, 326 PPI).

Ir apžvalgininkas iškart pabrėžia, kad „Huawei Honor Watch Magic“ ekranas yra „labai, labai geras“.

Neverta pamiršti ir 178 mAh talpos baterijos. Apžvalgininkas teigia, kad šį laikrodį naudoja ganėtinai intensyviai ir jo baterijos užteks trims dienoms.

Tai yra gana įdomus momentas, nes gamintojas nurodo, jog baterijos energijos užtenka savaitei laiko, o šis apžvalgininkas teigė, kad jam baterijos užteko netgi dar ilgiau. Matyt viskas priklauso nuo to, kaip stipriai laikrodis yra naudojamas, kiek daug jo funkcijų nuolatos veikia ir pan.

Beje, pačios baterijos įkrovimas užtrunka apie dvi valandas ir ji yra įkraunama su magnetiniu įkrovimo padėkliuku, ant kurio padedamas laikrodis ir prie šio padėkliuko per USB C-tipo jungtį prijungiamas laidas.

Viskas jau yra pakuotėje, tad nieko pirkti atskirai nereikės. „Tai geriausias išmanaus laikrodžio įkrovimo sprendimas kokį tik esu matęs. Viskas labai patogu.“

Kalbant apie dizainą ir laikrodžio pagaminimo kokybę, tai apžvalgininkas yra šiek tiek sutrikęs.

Išėmęs šį laikrodį iš dėžutės iškart pagalvojo, kad šis laikrodis turi pilnai odinį dirželį, tačiau paskui pamatė, kad apatinė jo dalis yra pagaminta iš silikono.

Matyt kompanija pagalvojo apie tuos, kurie sportuos su šiuo laikrodžiu ir tokiu atveju silikoninė apyrankė yra geresnis variantas, nei odinė.

Gana įdomus sprendimas, nes iš išorės atrodo, kaip labai stilinga apyrankė ir su tokiu išmaniuoju laikrodžiu galima drąsiai eiti ir į verslo susitikimus, tačiau silikoninis pagrindas užtikrina didesnį funkcionalumą ir su tuo pačiu laikrodžiu galima plaukioti baseine bei kitaip aktyviai leisti laiką.

Na, o jei tokia apyrankė nepatinka, ją labai lengvai galima pakeisti į kitą.

Dar vienas įdomus dalykas, kad pačio laikrodžio apatinė korpuso dalis yra pagaminta iš plastiko, o viršutinė – iš metalo. Taip pat apžvalgininkas tikėjosi, kad laikrodis bus dar didesnis, tad tiems, kurie mėgsta itin masyvius išmaniuosius laikrodžius, „Huawei Honor Watch Magic“ nėra geriausias pasirinkimas.

Apskritai, „Huawei Honor Watch Magic“ yra optimalaus dydžio ir puikiai atrodo ant rankos riešo. „Jis netrukdo sportuojant ir neatrodo, kaip žaislas, dėvint jį įprastomis aplinkybėmis.“

Kalbant apie jo dydį, tai jo išmatavimai yra tokie: 4,28 x 4,28 x 0,98 cm ir sveria 32,5 gramus.

Šis išmanusis laikrodis yra suderinamas su „Andoroid 4.4“/„iOS 9.0“ ir naujesnes operacines sistemas turinčiais įrenginiais. Palaiko anglų kalbą.

Tad pakuotėje yra viskas ko reikia: pats išmanusis laikrodis, įkrovimo padėkliukas, USB C-tipo laidas ir naudojimosi instrukcija.

Pastaroji yra kinų kalba ir apžvalgininkas tai įvardijo, kaip pagrindinį trūkumą, kadangi jam nepavyko iš tos instrukcijos suprasti, kaip susieti ir aktyvuoti išmanųjį laikrodį su telefonu.

Norint aktyvuoti išmanųjį laikrodį, yra būtina jį sinchronizuoti su „Huawei Health“ programėle. Ją galima atsisiųsti nuskenavus QR kodą, esantį ant laikrodžio pakuotės arba atsisiųsti iš „Google Play“ ar Apple Store“.

Pats sinchronizavimas itin paprastas:

  • įjungiame „Bluetooth“;
  • įjungiame programėlę;
  • spaudžiame „+“ ženkliuką (pridėti įrenginį);
  • spaudžiame ant „Honor Watch“ ir pasirenkame „Huawei Honor Watch Magic“;
  • iškart laikrodis pareikalauja patvirtinimo, spaudžiame „varnelę“ ir praktiškai viskas.

Beje, laikrodis automatiškai naudoja tokią kalbą, kokią busime nustatę išmaniojoje programėlėje.

Operacinė laikrodžio sistema „LiteOS“ yra gana paprasta, ja naudotis yra patogu – viskas veikia be jokių keblumų ir labai sklandžiai.

„Huawei Honor Watch Magic“ turi įvairių vadinamųjų „Watch Face“ ir galima pasirinkti tokį, kuris patinka labiausiai ir ką norėtumėte matyti pagrindiniame ekrane (4:50 min.).

Taip pat laikrodyje galima matyti (perbraukus pirštu per ekraną iš dešinės į kairę aut. past.) išsamią širdies ritmo statistiką, streso lygį, orų prognozę, atlikti Alipay mokėjimus, skaičiuojamus nueitus žingsnius, atstumą, laiką ir taip toliau.

Paspaudus viršutinį, dešinėje esantį fizinį mygtuką, patenkame į pagrindinių funkcijų langą ir čia galima rinktis įvairias sporto šakas, širdies darbo, miego parametrus, kvėpavimo pratimus, barometrą, kompasą, pranešimus, surasti telefoną, žibintuvėlį ir t.t.

Papildomai sporto režimų pasirinkimą galima iškviesti paspaudus apatinį, dešinėje pusėje esantį fizinį mygtuką. Ir pasirinkti ėjimą patalpoje, ėjimą lauke, bėgimą patalpoje, bėgimą lauke, plaukimą patalpoje ir lauke, važiavimą dviračiu patalpoje ir lauke, kopimą bei kitus sporto režimus.

Perbraukus pirštu per ekraną nuo viršus į apačią taip pat iškviečiamos tokios funkcijos, kaip „netrukdyti“, rasti mano telefoną (kaip tai veikia praktiškai 6:30 min.), keisti ekrano atvaizdavimus, užrakinti ekraną, keisti jo ryškumą, matyti baterijos lygį ir t.t.

Patogu ir tai, kad „Huawei Health“ programėleje galima nurodyti iš kokių šaltinių norite gauti pranešimus.

Pavyzdžiui, galbūt nenorite, kad laikrodyje būtų rodomi „Facebook“, „Twitter“ pranešimai, tad tiesiog išjungiate šią funkciją, o gal norite gauti elektroninių laiškų pranešimus – įjungiate šią funkciją ir kai gaunate pranešimą, laikrodis suvibruoja ir ekrane parodo informaciją.

Programėlė palaiko labai platų galimybių pasirinkimą ir turbūt vienintelis minusas, kad laikrodyje negalima kažkaip reaguoti į kiekvieną gautą pranešimą – yra galimybė juos visus ištrinti vienu kartu, bet ne po vieną (6:50 min.).

Galutinis verdiktas

„Asmeniškai aš nemanau, kad šis išmanusis laikrodis suteikia maksimalų premium jausmą, kadangi yra pagamintas iš pusiau metalo ir pusiau plastiko. Taip pat man norėtųsi, kad jis būtų kiek didesnis ir sunkesnis, tačiau kadangi jis toks nėra, Huawei Honor Watch Magic tampa puikiu variantu tiek sportuojant, tiek ir užsiimant įprasta veikla.

Tačiau jei norite gražiai atrodančio ir išmanaus laikrodžio, tai, manau, kad Huawei Honor Watch Magic šiuo metu yra pats geriausias pasirinkimas.

Jis yra tarsi tarpinis variantas tarp tų išmaniųjų laikrodžių, kurie yra labai brangūs ir skirti dėvėti įprastomis sąlygomis ir tarp išmaniųjų apyrankių, kaip Fitbit ar Xiaomi, kurios skirtos tiems, kurie užsiima ir fizine veikla.

Manau, kad Huawei Honor Watch Magic dabar bus mano kasdieninis palydovas ir suteiks visus privalumus, kuriuos suteikia Xiaomi išmanioji apyrankė ir išmanusis Xiaomi Amazfit Pace 2 laikrodis. Pastarasis labai ilgai buvo mano favoritas, renkantis išmanųjį laikrodį, tačiau dabar šią poziciją užims Huawei Honor Watch Magic.“

Kaina ir sąlygos

Huawei Honor Watch Magic:

  • Gearbest - 137 €;
  • žemiausia kaina, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje Topo Centras  - 249€

Xiaomi Amazfit Stratos (Pace 2):

  • Globali versija parduodama su 25 % nuolaida - už 151,30 € + už pristatymą 0,25 €.

Xiaomi Mi Band 3:

  • parduodama su 40 % nuolaida - už 26,70 €+ už pristatymą 0,35 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(4)
(25)

Komentarai (1)