Taip, tai yra klozetas po lėktuvo sparnu ir jis buvo numestas kaip kokia bomba  (1)

Vietnamo karas buvo nepaprastas sunkus ir alinantis. Jis taip pat pareikalavo daug resursų. Nuo lėktuvnešių atakos lėktuvai dažnai kilo net maksimaliai neginkluoti, nes trūko amunicijos. Tačiau kartą vienas „Douglas A-1 Skyraider“ laisvą vietą po sparnu užpildė senu klozetu. Kaip tai įvyko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, tą 1965-ųjų spalį lėktuvnešis „USS Midway“ turėjo vieną pažeistą klozetą. Jis buvo išmontuotas ir pakeistas. Senojo laukė labai paprasta lemtis - jis turėjo būti išmestas už borto. Tačiau kariai jį kažkaip išsaugojo ir ėmėsi darbo.

Jie suvirino paprastą rėmą, kad klozetą būtų galima pritvirtinti po lėktuvo sparnu. Klozetas netgi gavo bombos uodegą ir nosį. Tiesa, lėktuvnešio kapitonas ir skrydžių vadas apie tai nežinojo. Todėl kai taip keistai ginkluotas „Douglas A-1 Skyraider“ pajudėjo link pakilimo tako, kiti kariai stengėsi uždengti neįprastą krovinį.

Sušvilpė katapulta ir „Douglas A-1 Skyraider“ su specialia bomba pakilo atakuoti Šiaurės Vietnamo pajėgų. Tik tada iš kapitono tiltelio pasigirdo žinutė - „Kas po velnių buvo po 572-ojo dešiniu sparnu?“ Ogi klozetas.

Clarence'o J. Stoddardo pilotuojamas „Douglas A-1 Skyraider“ nukreipė nosį į žemę ir staigiai nėrė su kitais lėktuvais netoliese. Numestas klozetas neprognozuojamai vartėsi ir vos nepataikė į kitą šalia skridusį lėktuvą. Galiausiai jis pasisuko anga į vėją ir garsiai švilpdamas nukrito žemyn. Tuo klozeto istorija ir baigėsi. Taip kariai tiesiog norėjo paminėti kare jau numestus 6 milijonus svarų sprogmenų. Žinoma, jokios praktiškos paskirties tualetas neturėjo, tačiau dabar tai yra juokinga istorija.

Tai, beje, nėra pirmasis atvejis, kuomet kariai savo malonumui ant priešų meta netradicinę amuniciją. Korėjos karo metu panašiai buvo numesta ir virtuvinė kriauklė, o Antrojo pasaulinio karo metais kariai ant aviacinių bombų rašė linkėjimus pačiam Hitleriui.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(5)
(40)

Komentarai (1)