Rusija Paryžiaus aviacijos parodoje pademonstruos penktos karto naikintuvą „Sukhoi Su-57“ (Video)  (4)

Rusijos gynybos pramonė planuoja pirmą kartą viešai pademonstruoti penktos kartos daugiafunkcį naikintuvą „Sukhoi Su-57“ per Paryžiaus aviacijos parodą, kuri vyks birželio 17-23 dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

53-ioji aviacijos paroda vyks „Le Bourget Parc des Expositions“ parke. Kaip ir kiekvienais metais čia bus pademonstruota daugybė naujovių, šį kartą ir Rusijos naikintuvas. Apie Rusijos planus buvo pranešta vasario 23 dieną „Paris Air Show“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešime rašoma: „Sklando gandai, kad vasarą Paryžiaus danguje pasirodys „Sukhoi Su-57“! Informacija dar turi būti patvirtinta. Ar ir jūs taip pat nekantraujate pamatyti šį naują naikintuvą danguje?“

Rusijos gynybos pramonė patvirtino šiuos planus, tačiau paminėjo, jog galutinis sprendimas vis dar nėra priimtas. „Sukhoi Su-57“ yra rusų penktos kartos daugiafunkcis naikintuvas, sukurtas numušti įvairius taikinius ore iš didelio ir iš trumpo atstumo, o taip pat pataikyti į taikinius esančius ant žemės ar jūroje.

Lyginant su šio naikintuvo pirmtakais, „Sukhoi Su-57“ sujungia atakos lėktuvo ir naikintuvo funkcijas, o medžiagos, iš kurių yra pagamintas lėktuvas, jo inovatyti technologija ir aerodinaminės savybės užtikrina, kad radarai jį pastebės sunkiai ir kad naikintuvas paliks nedidelį infraraudonųjų spindulių pėdsaką.

„Sukhoi Su-57“ demonstracija 2015-aisiais

„Sukhoi Su-57“ pirmą kartą į dangų pakilo 2010 m. sausio 29 dieną. 2018 metų rugpjūčio mėnesį Kremlius užsakė pirmus dešimt šių naikintuvų, o 2019 metais planavo įsigyti didelį jų kiekį. Tačiau dėl sumažinto karinio biudžeto ir ekonominio nuosmukio šalis nusprendė kol kas daug jų neįsigyti.

Parengta pagal „Defence Blog“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(14)
(4)

Komentarai (4)