MIT dirbtinio intelekto specialistas: „Tesla DI sistema jau dabar yra taip pažengusi, kad net neturi konkurencijos – ir tai rimta problema“ (Video)  (19)

Pasak MIT mokslininko Lex’o Fridman’o, kuris dirba dirbtinio intelekto bei savavaldžių transporto priemonių srityse, „Tesla“ programinė įranga yra taip stipriai pažengusi į priekį, kad kiti automobilių gamintojai turėtų stipriai sunerimti. Tačiau šis „Tesla“ progresas turi ir neigiamą aspektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Lex’o, „Tesla“ kompanija praktiškai neturi konkurencijos, o tai gali sulėtinti šių technologinių naujovių progresą.

Lex’as Fridman’as tapo ypač gerai žinomas po to, kai paskelbė savo tyrimo rezultatus. Jis tyrinėjo „Tesla“ autopilotą ir kitas vairuotojo pagalbos bei autonomines vairavimo sistemas.

Naujame savo interviu dirbtinio intelekto ekspertas Lex’as Fridman’as teigė, kad visiškai palaiko „programinė įranga pirmiausiai“ požiūrį, kai kalbama apie savavaldes transporto priemones.

Jis yra įsitikinęs, kai pirmiausiai reikia dirbti būtent šioje srityje, jei norime pereiti prie tokių transporto priemonių:

„Manau, kad turime leisti geriems programinės įrangos inžinieriams atlikti savo darbą. Norėčiau, kad kitos bendrovės konkuruotų su Tesla. Programinės įrangos srityje Tesla yra labai stipriai išsiveržusi į priekį. Ji automobilių sektoriuje lenkia visus ir tai yra problema. Konkurencija yra geras dalykas ir aš baiminuosi, kad kiti nuo Tesla kompanijos taip stipriai atsilikdami jau nedaro Tesla spaudimo, tad tiesiog gali pritrūkti idėjų [ir taip sulėtės progresas].“

Lex’as Fridman’as taip pat pridūrė, kad daugelis automobilių neturi galimybės „savo programinę įrangą atnaujinti belaidžiu būdu, išskyrus tik bazinės informacijos pateikimą.“

Ir DI ekspertas yra teisus. Nė vienas automobilių gamintojas neturi tokių galimybių, kaip „Tesla“ ir tik „GM“ bei „Porsche“ pranešė bandantys išplėsti savo galimybes atsiųsti programinės įrangos naujinimus į savo gaminamus automobilius.

Tačiau Lex’as Fridman’as teigia, kad „Tesla yra neabejotinas lyderis su savo programine įranga. Tai yra jų transporto priemonių pagrindas ir nei vienas kitas didelis automobilių gamintojas negali prilygti Tesla“.

Visas interviu su Lex’u Fridman’u:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(39)
(4)
(35)

Komentarai (19)