Vokietija gavo naujas branduolinės, cheminės ir biologinės žvalgybos mašinas - ar tokių reikėtų ir Lietuvai?  ()

Vokietijos kariuomenė gavo naujas branduolinės, cheminės ir biologinės žvalgybos mašinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos pagamintos pasinaudojant jau Vokietijos kariuomenėje naudojamais nedideliais 4x4 šarvuotais „Mungo“ ir iki 2023 metų Vokietijos kariuomenę pasieks 10 šių naujų žvalgybos mašinų, kurios prisijungs prie 43 Bundeswehro tarnyboje jau esančių įvairių modifikacijų, teigia Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis.

„Mungo“ buvo sukurtas Bundeswehrui siekiant turėti oro desanto padaliniuose transporto priemones, skirtas apsaugoti užimtus oro uostus. Tai sraigtasparniais ir kitais orlaiviais gabenama transporto priemonė, kurią galima ir desantuoti. Po to, kai oro uostas ar oro uostas būtų užimtas, šios mašinos būtų pirmosios, kurios paremtų oro desantininkus ir užtikrintų jų manevringumą oro uosto prieigose taip užtikrinant pagrindinių pajėgų orlaivių atvykimą“, – pasakoja karys.

Pasak jo, mašina yra labai nedidelių gabaritų. Jos plotis nesiekia 2 metrų, ilgis – beveik 5,5 m, o aukštis nesiekia 2,5 metro. Tuščios mašinos svoris 3,4 tonos ir ji gali pervežti beveik dvi tonas svorio. Be radiacinės, cheminės ir biologinės žvalgybos paskirties, „Mungo“ gali būti naudojamas kaip nedidelis transporteris, taip pat gali gabenti ir minosvaidį.

„Mungo“ pagamintas ant gana gerai žinomos ir net Lietuvoje naudojamos municipailinės technikos, kurią gamina „Hako-Werke GmbH“. Su Baltarusijos Astravo branduolinės jėgainės statyba, Lietuvai taip pat tampa labai aktualu turėti stiprius radiacinės, biologinės ir cheminės žvalgybos padalinius, kurie gebėtų nustatyti užterštumą, atlikti transporto priemonių ir kitų objektų degazaciją, dezaktyvaciją ir dezinfekciją. Šie padaliniai aktualūs ne tik karo, bet ir taikos metu“, – teigia D.Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()